Tomův Haťan
Re: Tomův Haťan
Díky všem za odezvy, teď se mi rozsypala převodka řízení, takže doufám, že Kuta brzo pošle novou
Štve mě přední náprava, protože má vůli na středovém čepu, zatím to nechám tak, ale do budoucna to asi předělám. Líbila by se mi nějaká na menších kolech, asi něco podobného jako má Zdeněk1 na svém traktůrku.
Mikro, ten štěpkovač je opravdu výborný
Štve mě přední náprava, protože má vůli na středovém čepu, zatím to nechám tak, ale do budoucna to asi předělám. Líbila by se mi nějaká na menších kolech, asi něco podobného jako má Zdeněk1 na svém traktůrku.
Mikro, ten štěpkovač je opravdu výborný
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- bastardtraktor
Třeba by stačilo přidat dodatečně té přední nápravě ještě i takové ty šikmé vzpěry / dvě ramena z kulatiny, která tvoří s původní nápravou trojůhelník a jsou spojena dalšíím měnším čepem., jako maj starší traktory třeba Zetor 25
ooooooooooooo
O tom jsem taky přemýšlel, ale tím, že je ta náprava na úrovni rámu (no, těsně pod ním, ale při výkyvu se dostává do něho - proto ty vyřezané otvory), tak se mi tam ta vzpěra nevejde, nebo bych to pak neměl výkyvné To bylo první, co mě napadlo. Teď jsem ale nad tím špekuloval, a přišel jsem ještě na jedno, celkem elegantní řešení, a ani nebudu muset dělat jinou přední nápravu, jen pozměním uchycení.bastardtraktor píše:Třeba by stačilo přidat dodatečně té přední nápravě ještě i takové ty šikmé vzpěry / dvě ramena z kulatiny, která tvoří s původní nápravou trojůhelník a jsou spojena dalšíím měnším čepem., jako maj starší traktory třeba Zetor 25
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- bastardtraktor
Kryž se tonevejde pod, tak bokem
už od začátku jsem ti psal, že bys to mohl mít jako to maj staré Fergusony.
ooooooooooooo
Jo, to je taková zbytečná debata. Ono udělat to, co měly staré Fergusony je sice pěkné, ale musel bych sehnat převodku řízení s vývody na obou stranách, musel bych jinak upenvit výfuk, a samozřejmě předělat celou nápravu, ale na to nemám jak peníze, tak čas, tak i chuť, když vím, že stačí upravit tu stávající.bastardtraktor píše:Kryž se tonevejde pod, tak bokem
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Tak motor už mám týden doma, dneska jsem zapojil elektroinstalaci, a zkoušel nakopnout, zaprvé mi netěsní kohout pod nádrží, takže to ještě nějak vyřeším, no a pak se z toho zadýmilo, ale nikoliv z výfuku, ale z drátu uzemění, prostě shořel. Naštěstí jen ten drát, takže zítra dám trochu silnější, a uvidím. Doufám, že to bylo slabým drátem, a ne něčím jiným. Radši ještě seženu pojistky a taky musím sehnat žárovky do kontrolek neutrálu a dobíjení.
Fotky budou, nevím kdy, nějak mi blbne foťák
Fotky budou, nevím kdy, nějak mi blbne foťák
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
-
hlavně ať ten motor šlape ? co ti na tom dělali a co si za to dal?
No, ani se neptej, dostal jsem kontakt na člověka, který prý celý život tyhle motory dělal, tak jsem mu to tam zavezl, ať to zprovozní. A pak to začalo. No, tam je špatný blok, vymleté domky pro ložiska. Dovezl jsem mu tedy zbylé bloky. Opět ten samý problém. Tak sehnal nový blok, pak měl problém se spojkou, z mých 5 válců, co jsem mu dával navíc se mu nelíbil ani jeden, tak další,... no a takhle to pokračovalo.martyny píše:hlavně ať ten motor šlape ? co ti na tom dělali a co si za to dal?
Ve výsledku si řekl o něco přes 5 tisíc. Jak jsem motor přivezl, zkoušel jsem ho na sucho protočit - má kompresi jak kráva, tak snad bude šlapat jak hodinky, bo mu ho asi omlátím o hlavu
Ještě to chlazení, zadní nápravu, a traktor bude na 100% udělaný
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
-
twl 5tisíc za takovej motor to by sis mohl pomalu koupit peknyho diesla. tak hlavne at ten motor poradne slape ten je jaak do veteranka
Však jak se naštvu, tak tam hodím nějakého slabšího diesla nebo traboše, a tohle půjde nějakému veteranistovi. Ale snad pojede, a nebudu muset to předělávat Začalo se mi to totiž ukrutně líbitmartyny píše: twl 5tisíc za takovej motor to by sis mohl pomalu koupit peknyho diesla. tak hlavne at ten motor poradne slape ten je jaak do veteranka
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
-
ale myslis ze se ti to vyplatilo jo ? pokud vim vybrus stoji cca kolem 8stovek loziska gufera do nejakejch 5stovek a jinak nevim co dal by na tom melo bejt nutnyho pokud neco neni utrhnuty bo tak neco.kvuli mali prkotine davat novy kartry to se mi moc nezamlouva to tak na veteranka
No ty kartry byly potřeba, protože mi to pak ukazoval, a ložiska v tom normálně lítaly. A dát to na soustruh a jiné ložiska, že by to prý bylo dražší. A pak spojka, ta tam přišla celá nová, pak mi tam dával nový ten boční kryt,...martyny píše:ale myslis ze se ti to vyplatilo jo ? pokud vim vybrus stoji cca kolem 8stovek loziska gufera do nejakejch 5stovek a jinak nevim co dal by na tom melo bejt nutnyho pokud neco neni utrhnuty bo tak neco.kvuli mali prkotine davat novy kartry to se mi moc nezamlouva to tak na veteranka
Víš co, je to zábava, já nemám nikoho, kdo tomu rozumí a kdo by to se mnou udělal, tak hold jsem to dal odborníkovi, a to něco stojí. Doufám, že už to bude bez problému.
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
-
jo zdenku ty a kenybz se zdate byt na tyhle motory hodně dobrý ja se taky musim uz dat do toho motoru takze to snad uz pujde rikam si kdyz sem dal dohromady motorovku ze tohle nemuze bejt o tolik horsi samozrejmne kdyby mi to mohl někdo udelat byl bych radsi ale v servisech za to chteji opravdu ohromné peníze
No, to už je celkem jedno, prostě motor je doma. On si do toho ještě počítal práci, no snad to bude na věky. Dneska byl poprvé nastartovaný (dokonce nic nehořelo jako včera), tak snad to bude. Jinak na tom je ještě hodně neviditelné práce (povařit výfuk, svařit rám dopředu na světla a na větráček, udělat GO zadní nápravy, upravit zadní pravý disk, dát do zadních kol nové duše, přehodit plášť na předním levém kole do směru jízdy,...) Pak vyjede. Snad to do Petrovic stihnu
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Tak už jsem tady dlouho nic nepsal. Ani nebylo skoro co. Práce jdou pomalu, protože není čas, a ani moc nebyla chuť. Do toho jsem dělal zbroják a autoškolu, takže čtyři víkendy po sobě jsem na to neměl čas sáhnout.
Tak alespoň nějaké fotky. Namontovaný motor, potom moje vlastní úprava původní spínačky na normální bošárnu (jsou tam kontrolky neutrálu a dobíjení). V neposlední řadě celkový pohled na traktor s předním rámem, na který přijdou světla a větráček. Ty držáky (světla a větrák) už mám navařené, ještě držáky mřížky a přivařit na traktor. To snad udělám přes víkend. Pak mě čeká náprava. Té se ale trošku bojím, aby to nedopadlo jak převodka řízení, že při rozmontování se mi rozpadla v ruce, takže jsem musel sehnat novou. Na ní už mám taky zkrácenou volantovou tyč, vypadá to úplně stejně jako původně, akorát není vůle
Tu nápravu bych chtěl jenom přetěsnit, ať z ní neteče. Můžete mi prosím někdo poradit jak na to, abych to nezku*vil.
Tak alespoň nějaké fotky. Namontovaný motor, potom moje vlastní úprava původní spínačky na normální bošárnu (jsou tam kontrolky neutrálu a dobíjení). V neposlední řadě celkový pohled na traktor s předním rámem, na který přijdou světla a větráček. Ty držáky (světla a větrák) už mám navařené, ještě držáky mřížky a přivařit na traktor. To snad udělám přes víkend. Pak mě čeká náprava. Té se ale trošku bojím, aby to nedopadlo jak převodka řízení, že při rozmontování se mi rozpadla v ruce, takže jsem musel sehnat novou. Na ní už mám taky zkrácenou volantovou tyč, vypadá to úplně stejně jako původně, akorát není vůle
Tu nápravu bych chtěl jenom přetěsnit, ať z ní neteče. Můžete mi prosím někdo poradit jak na to, abych to nezku*vil.
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz