Chov králiků
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Re: Králíci a jiné domácí zvířectvo
To tak byva kdyz se neockuje u nas vloni to stejny. Vzalo mi to 10 dvoumesicnich odstavencu. Chovni naockovani a uhyn 0 %
Nezjistoval jsem cenu vakciny, kraliku ma mama letos hodne, ted uz teda ne... nejsme moc priznivci ockovani kdyz to je na jidlo Zarvalo zatim asi 12 krizencu VSS a BO, krasny velky.
no bez očkování je to risk...
aj gdyž si člověk říká že mě to nepotká mor je sviňa a když už je výskyt v okolí očkování nepomůže
než to začne působit tak je potřeba asi 10 dní
ockuju si je sám králíka dám do zelinářské přepravky naženu ho do rohu a jde to pěkně rychle
aj gdyž si člověk říká že mě to nepotká mor je sviňa a když už je výskyt v okolí očkování nepomůže
než to začne působit tak je potřeba asi 10 dní
ockuju si je sám králíka dám do zelinářské přepravky naženu ho do rohu a jde to pěkně rychle
Me to potkalo kdyz jsem jako decko byl u bobkaru, mel jsem prvni samici a mlady, chciplo vsechno. Pak dloooooouho nic snad 20 let. Od souseda jsme asi 300m. Ockovani jako takovy neni problem, ockuju si i ovce. Spis ty sragory co jdou do zvirete ktery je na jidlo. Uvidime co zbude jestli neco zbude a zacne se od zacatku. Asi zase bez ockovani.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Ja vykrm taky neockuju, to mi taky prijde blbost naockovat a pak sezrat. Ale chov ockuju pravidelne. A taky dam, jak Zbynek. Vloni vyzdechaly chovy x lidem na dedine a na jare si ke mne cjodili pro mlady. Udelal sem osvetu a akorat mi vysel balicek koxy i moru na naockovani po dedine
To je fakt, naockovat chovny samice a samce. A holt mlady pomlatit co nejdriv.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
5-6 mesicu a pekac jak rikas
Tak jsem byl s kožkama 5 Kč.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Dneska mi říkal děda doktořice že prodal za 7 a klel jako pohan. Povídal že je raději vyhodí, nž se s nimi srát.vašík píše:Tak jsem byl s kožkama 5 Kč.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
- fidel12
- Kontaktovat uživatele:
Posílám do Tonaku , dávají 110 za kilo . Vychází to okolo 15-20 kč za kožku .
http://www.tonak.cz/kontakt/vykup-kuzi/
http://www.tonak.cz/kontakt/vykup-kuzi/
Zetor 7011
Land Rover Discovery II Td5
Land Rover Discovery II Td5
- jirka_holub
Tak hlasim, ze ta samice od Minika 070, která předtím dvakrát nechala mrnousky chcipnout uspesne odchovává 8 chlupáčů... Asi se to musela nejak naucit... nebo že by zabralo to vyhrožování upečením?jirka_holub píše:dostane treti posledni sanci. pak pekac.....
- jirka_holub
Jak resite u kraliku vodu v zime?
Uvazuju o vyhrivanych napáječkách... ale na internetu jsem nasel jen nejakou drahou
https://www.kamir.cz/vyhrivana-napajeck ... y-noofrost
Asi udelam nejaky zdroj 24V... a do bužírky narvat nejake rezistory a tim omotat normalni napáječku... pwm regulaci... termostat?
Nebo snad koupit nejaky topny drat?
Mate nejake hotove osvedcene reseni?
PS: a ještě jsem nenapsal, ze jsem kvůli přemnoženým ušákům udělal ještě druhou stejnou králíkárnu:
Další fotky:
http://old.postimg.cc/gallery/16btwbwn2/
Uvazuju o vyhrivanych napáječkách... ale na internetu jsem nasel jen nejakou drahou
https://www.kamir.cz/vyhrivana-napajeck ... y-noofrost
Asi udelam nejaky zdroj 24V... a do bužírky narvat nejake rezistory a tim omotat normalni napáječku... pwm regulaci... termostat?
Nebo snad koupit nejaky topny drat?
Mate nejake hotove osvedcene reseni?
PS: a ještě jsem nenapsal, ze jsem kvůli přemnoženým ušákům udělal ještě druhou stejnou králíkárnu:
Další fotky:
http://old.postimg.cc/gallery/16btwbwn2/
když nemrzne tak mám v provozu centrální napáječky a když mrzne tak keramické misky a dám jim jen tolik vody co vypijí a pak zase doleju když to rozmrzne vypláchnu bo do každé misky i vyhřívané nějaký ten bobek přistane a musíš to čistit když je dlouhodobý mráz a voda v miskách nerozmrzá musím vzít misky do kotelny a tam rozmrznou no je to opruz...mohl bych řešit nezámrznost topnýmy kabely aby centrální napájení bylo celoroční ale nic se nemá přehánět
- jirka_holub
No prave ... stridani misek a odnaseni zamrzlych misek do sklepa ..... tak to bylo u nasich,kdyz jsem byl decko... a do toho se mi nechce...
Dalsi otazka:
Jak resite nejake zatepleni v zime, kdyz hodne mrzne?
- si pamatuju z detstvi, ze pri mrazech jsme na noc zakryvali celou predni cast kralikarny starym kobercem ( byl pridelany nahore a jen se shrnul ... dole mel lať, tak pekne visel)
- U te dnesni nove kralikarny (viz foto) by ale trochu vadily ty vnejsi napajecky.
- Tchan mi ted radil, at si nachystam na miru do ramku tech pletivovych dvirek desky dutinkoveho makrolonu (nechat jen nahore na vzduch mezeru par cm.. a neco vetra kolem dvirek.
Dalsi otazka:
Jak resite nejake zatepleni v zime, kdyz hodne mrzne?
- si pamatuju z detstvi, ze pri mrazech jsme na noc zakryvali celou predni cast kralikarny starym kobercem ( byl pridelany nahore a jen se shrnul ... dole mel lať, tak pekne visel)
- U te dnesni nove kralikarny (viz foto) by ale trochu vadily ty vnejsi napajecky.
- Tchan mi ted radil, at si nachystam na miru do ramku tech pletivovych dvirek desky dutinkoveho makrolonu (nechat jen nahore na vzduch mezeru par cm.. a neco vetra kolem dvirek.