GSV 190 nebo GXV 160?
Moderátor: DYK
Re: GSV 190 nebo GXV 160?
Aj já sa pripájam ku gratulke , tak nech traktorík dobre slúži a robí vám len radosť. Ešte by to chcelo foto traktoríka a šťastnej majiteľky
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
Konečně to někdo popsal,co je dobré dělat než se naučíte bezpečně startovat studený motor.Taky jsem zkoušel protočit na sytič bez zapnutého zapalování a potom natočit na volnoběh .Žádné pomocné gumičky,které vyřadí funkci pojistky na levé rukojeti.Kleče do úrovně,kde jim nevadí kolena /prsaJarda Malich píše:Na sytič a sezařazenou dvojkou to prudce vyrazí vpřed. Doporučuju vždycky při ukončení práce vyřadit na neutrál nebo aspoň vypojit náhon v kolech vytažením palců do nejvyšší polohy. Jinak ti ta mašina prolítne tou kůlnou jakoby nic :-D
Nebylo to zde jen o startu studeném motoru. Navíc návod jasně popisuje "jak na to". Že to někdo někde dělá jinak, je tak nějak jeho problém a buď mu na to hlava stačí, nebo ne. Jsem si vědom, že sousta lidí tahá za strtovací provázek v průběhu prací a zařazení rychlosti neřeší. Prostě vědí. A nevidím jeden důvod, proč by jakýkoli motor, respektive pohonná jednotka k Vari, nestartoval do volnoběhu. Ale ne studený motor, tedy "první" start.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
děkuji za gratulace fotku tedy možná nějakou pořídím. Včera jsme byli poprvé na poli (s vozíkem pro dýně a mrkvu králikům) a pohoda, jednou to ale cestou po silnici zdechlo, tak snad to už bude v pořádku, startujem vždy páčka levá ruka, kola, klapka od benzinu, neutrál, sytič, motor, ....potom páčka na volnoběh, zař. rychlost, páčka na želvu, postupně na zajíca tak snad je to tak správně.
Připlatili jste si a máte k sestavě výpis tech. osvěčení?
Dyku to je fakt v českých zemiach až také blbé??? Tu na juhu slovenska nejaká Varina nevzbudí vôbec pozornosť. Teda pokial nevylezie priamo na R1. Južné slovensko teda okolie NZ ,KN ,NR je úplne bežné stretnúť takéto strojčeky na cestách 2 a 3 triedy.
Při koupi nové sestavy je to nejjednodušší cesta, jak se k "papírům" pro provoz dostat. A protože nikdo neví co si kdo a kdy vymyslí, může se stát, že se budou hodit čímdál víc. Nakonec tímto papírem má stroj vyšší šanci na případném prodeji. Prostě si myslím, že je škoda si ho nevzít - nepožádat a zaplatit co já vím, pětikilo?
V tebou vyjmenovaných okresech si pamatuju z 80 let minulého století, byl prodlém se domluvit slovensky, natož česky a v obchodě s potravinama vo Vrábloch normálně přijímali forinty stejně jako koruny Československé. Tam prostě panoval a asi i panuje trošku jiný mrav. Nepamatuju si, že bych tam už tehdy kdy potkal uniformu a už tehdy se na tamních vinicích jezdilo kde čím a nikdy to nikdo neřešil. V tomto požehnaný kraj.
V tebou vyjmenovaných okresech si pamatuju z 80 let minulého století, byl prodlém se domluvit slovensky, natož česky a v obchodě s potravinama vo Vrábloch normálně přijímali forinty stejně jako koruny Československé. Tam prostě panoval a asi i panuje trošku jiný mrav. Nepamatuju si, že bych tam už tehdy kdy potkal uniformu a už tehdy se na tamních vinicích jezdilo kde čím a nikdy to nikdo neřešil. V tomto požehnaný kraj.
DYK: žádný příplatek po nás nikdo nechtěl a jakési technické osvědčení nám prý pošlou na požádání poštou (což jsme rovnou požádali, ale ještě ho neposlali)
Je výhodné požádat o "techničák" při prodeji. Kontaktuj prodejce, kde že ono osvědčení je? Je nejvyšší čas i když do toho asi promluvilo období dovolených. Zákazníkovi nic nepřijde - přijde to prodejci, který zodpovídá za správnost údajů v něm. O poplatku se pobavíme, až si pro osvědčení půjdete.
By mě zajímalo, jestli teda ten "techničák" už je na světě nebo co?
K "techničáku" TECHNICKÉHO OSVĚDČENÍ ZVLÁŠTNÍHO VOZIDLA- je to asi takto, pokud je stroj nový, komplet, tzn, motor, vozík, převodová skříň dostanete tento papír při zakoupení stroje nebo zpětně do 6 měsíců a po uzavření povinné pojistky můžeme vyjet na silnice III.TŘÍDY a IV., dále místních a účelových komunikací.Jinak lze techničák zařídit na odboru dopravy, v kompetenci MÚ......
Problém je ten, že pokud pojede varina na silnici II. třídy, což je většina silnic vedoucí obcemi a menšími městy, pak může být problém s PČR, pokud jsou příslušníci členy nebo fandy traktorwebu, pak je to OK, dokud nedojde k jakékoli nehodě - i nezaviněné, pak by mě zajímalo jak by postupovala pojišťovna, když tento stroj nemá na dané silnici co dělat!!
Problém je ten, že pokud pojede varina na silnici II. třídy, což je většina silnic vedoucí obcemi a menšími městy, pak může být problém s PČR, pokud jsou příslušníci členy nebo fandy traktorwebu, pak je to OK, dokud nedojde k jakékoli nehodě - i nezaviněné, pak by mě zajímalo jak by postupovala pojišťovna, když tento stroj nemá na dané silnici co dělat!!
Při zakoupení stroje žádný jiný papír kromě účtenky zákazník nedostane.
POKUD SI O NĚJ ZÁKAZNÍK NEŘEKNE, TAK ASI NE:-)DYK píše:Při zakoupení stroje žádný jiný papír kromě účtenky zákazník nedostane.
Pokud si o něj zákazník řekne, pak teprve prodejce požádá o vystavení a ručí za dodaná "data" k vyplnění. Dokumenty přijdou na prodejnu a obchodník vyzve majitele, že má techničák, který mu za úplatu předá.
Tak je to v podstatě stejný, jako jsem psal, pokud si o něj řekneš při objednání stroje, pak by měl dorazit se strojem, pravda? úplatu jsem zatím neřešil, ani mi neřekl obchodník, že bude něco chtít.
Kolik se platí? A není to zbytečný, když se jedná o III.IV?
Kolik se platí? A není to zbytečný, když se jedná o III.IV?
Naposledy upravil(a) minimátor dne stř říj 05, 2016 8:50 pm, celkem upraveno 1 x.