Moja mašinka MT8-132.2
Moja mašinka MT8-132.2
Nazdar kluci. Tak sem dám taky ten svůj stroj a položím pár otázek.
Koupil sem ho někdy v prosinci 2008 po cca 4 letech stání v garáži mi trvalo 2 hodiny než sem s tím vyjel. Nechal sem si u známého přetěsnit portály, olej tekl do bubnů (masakr). Ale co se mi nestalo, po pár vyjížďkách do lesa sem si všiml že mám opět pocmrndané bubny olejem.
Co se dá zkazit při výměně gufer? Gufero je nasazeno do víka portálu a brzdový buben je nasazen v guferu. Jsou tam nějaké prkotiny na které si mám dát pozor, chystám se totiž že si to udělám sám, jen co budu mít stahovák bubnů.
Koupil sem ho někdy v prosinci 2008 po cca 4 letech stání v garáži mi trvalo 2 hodiny než sem s tím vyjel. Nechal sem si u známého přetěsnit portály, olej tekl do bubnů (masakr). Ale co se mi nestalo, po pár vyjížďkách do lesa sem si všiml že mám opět pocmrndané bubny olejem.
Co se dá zkazit při výměně gufer? Gufero je nasazeno do víka portálu a brzdový buben je nasazen v guferu. Jsou tam nějaké prkotiny na které si mám dát pozor, chystám se totiž že si to udělám sám, jen co budu mít stahovák bubnů.
MT8-132.2 r.v. 1998
- peťo TK
- Kontaktovat uživatele:
Re: Moja mašinka TZ-4K-14-K
Ahoj, nedá sa tam nič pokaziť, ale trochu vylepšiť možno...
Ja som dal do portálov dvojbritové gufero a po nasadení bubnu (pred nasadením unášacích pier a okrúžku som do otvoru natlačil silikón, potom nasadil okrúžok a uzavrel s tími polmesiacovími podložkami.
Ja som dal do portálov dvojbritové gufero a po nasadení bubnu (pred nasadením unášacích pier a okrúžku som do otvoru natlačil silikón, potom nasadil okrúžok a uzavrel s tími polmesiacovími podložkami.
Ujo, odveziete ma na traktore?
Tak to by sa mě líbilo kdyby mi to někdo tak hezky rozebral a dal do cajku příští týden sa asi do těch portálů pustím. Ty dvoubřité gufera je dobrý nápadpeťo TK píše:Ahoj, nedá sa tam nič pokaziť, ale trochu vylepšiť možno...
MT8-132.2 r.v. 1998
- scuril
Zdarec,taky jsem s tím měl problemy a nejednou rozebrany. Věčinou to teklo u gufer než přes ty pulměsíce. Tak jsem špekuloval až jsem skusil tam dat dvě ty gufera ale tenčí za sebe-samozřejmě taky dvoubřité a z venkovní strany gufer (ne k bubnům) ještě přidal taky těsnící silikon. Od té doby mám klid a tk brzdí jak divý.
No dyť, mě to teče kolem těch gufer. Přes ten těsnící krožek pod půlměsíci mi neujde ani kapka. Tak teď nevím co bude lepší: 2x tenké dvoubřité gufero nebo 1x dvoubřité?scuril píše:Zdarec,taky jsem s tím měl problemy a nejednou rozebrany. Věčinou to teklo u gufer než přes ty pulměsíce. Tak jsem špekuloval až jsem skusil tam dat dvě ty gufera ale tenčí za sebe-samozřejmě taky dvoubřité a z venkovní strany gufer (ne k bubnům) ještě přidal taky těsnící silikon. Od té doby mám klid a tk brzdí jak divý.
MT8-132.2 r.v. 1998
- hombre
100pro je lepší dát dvě tenké-úzké- než jedno široké.Roky to dávám kde můžu.Teď jsem měnil gufera origo japonské,samo že je neseženeš tak tam šly o5 dvě v patřičné velikosti.Jen se musí upravit velikost díry,pokud je to třeba.A mezi ty dvě nacpi vazelínu "kvalitnější".I pokud těsníš olej.Používám to i na vodu.Opravuju pračky.Pokud je to místo kam nechci znovu lézt hodně dlouho,dávám i 3.
Prosím ťa a jaké ty gufera si použil? Nevím čím nahradit gufero G 80x100x13, mohlo by bít 80x100x7 (samozřejmě 2ks)???hombre píše:100pro je lepší dát dvě tenké-úzké- než jedno široké.Roky to dávám kde můžu.Teď jsem měnil gufera origo japonské,samo že je neseženeš tak tam šly o5 dvě v patřičné velikosti.Jen se musí upravit velikost díry,pokud je to třeba.A mezi ty dvě nacpi vazelínu "kvalitnější".I pokud těsníš olej.Používám to i na vodu.Opravuju pračky.Pokud je to místo kam nechci znovu lézt hodně dlouho,dávám i 3.
MT8-132.2 r.v. 1998
- hombre
Změř si kolik je tam místa.Pokud bude čouhat 1 mm ven tak to vůbec nevadí.Zahraniční značky dělají rozměry mimo tolerance našich norem.Toto jak píšeš je klasické použití 2 místo 1.
Ať hledám jak hledám nikde nemůžu najít gufera 80x100x6-7. Asi nakonec použiju silikonové GP 80x100x13.
MT8-132.2 r.v. 1998
No tak sem našel nějaké gzfera CR 80x100x7 HMSA7P2 R - gufero ale ta cena za kus je šílená, 212,38 Kč x 8 celkem to dá 1699kč. To asi použiju silikonové 80x100x13 95kč/ks. Máte někdo lepší nápad?
MT8-132.2 r.v. 1998
- majky_boy
Origo gufera kupene u predajcu spokojnost samozrejme pri nasadzovani vsetko odmastit (aj dva krat pre istotu) a naklepat kladivkom tak ze si polozis na nove stare ale to ti vraviet asi nemusim
SLIVOVICA...connecting people
Zdravim,
potřeboval bych vědět jaký ten silikon používáte pro lepší utěsnění??Předem díky za odpověď.Joska
potřeboval bych vědět jaký ten silikon používáte pro lepší utěsnění??Předem díky za odpověď.Joska
- peťo TK
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,oanadac píše:Zdravim,
http://www.udos.cz/cz/page/10/silikonove-tmely.html
TKSIL 300°C Acetat. Zatesnil som s ním všetko pri GO a po dvoch rokoch mám stále pod traktorom sucho.
Ujo, odveziete ma na traktore?
MarekG:
Máš pekný stroj, presne tento istý typ máme doma: TZ-4K-14-K.
Ešte aj vyzerá ako ten náš!
Máš pekný stroj, presne tento istý typ máme doma: TZ-4K-14-K.
Ešte aj vyzerá ako ten náš!
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
Zdravím kluci. Mám problém s práců s rotovatorem KYR-100. Myslím že by na tom stroji měli být nějaké pomocné opěrné "kolečka nebo lyže", protože když pustím stroj na volno tak sa zakope totálně a v případě mokřejší hliny to udusí mašinu. Samozřejmě, že to nesmí pilot nechat zajít tak daleko, ale musí poslůchat motor co na to říká. Problém je v tom, že sem k tomu stroji žádný takový přípravek nedostal. Nemáte nějaků radu?
Naposledy upravil(a) MarekG dne sob dub 10, 2010 3:54 pm, celkem upraveno 1 x.
MT8-132.2 r.v. 1998