WARINSKY K 162 OSTROWEK

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
ogie

Re: WARINSKY K 162 OSTROWEK

#736 Nový příspěvek od ogie »

už si to nepamatuji, dělal jsem jí někdy před 4 roky, prodřela se mi ta ocelová trubka k hornímu vývodu, ale myslím si,že tam to usazení bylo originál vyvařené. Z obou stran platle a oko mezi ně... určitě to nebylo na těsno, pístnici jsem si rovnal přes páku, abych trefil čep. Vždycky je lepší nejdřív vyrazit vzdálenější čep a nechat si jí na hadicích, funkční hydraulika ušetří hodně námahy.

Ursus 73

#737 Nový příspěvek od Ursus 73 »

Ahoj, tak prikladám foto tej platne, ktorá nám "vystala". Bola ulomená a pri vyťahovaní hydraulického valca vypadla. Tá druhá ostala v tom ramene, ale tiež tam nejak moc nedrží :tyty: , na jednej strane je ulomená a "blendá" tam :ano:. Inak tie platne mi nepripadajú ako originál, ja by som povedal, že to tam niekto nabastil.

ObrázekObrázekObrázek
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)

ogie

#738 Nový příspěvek od ogie »

Zdá se, že to tam bylo navařený a to by se asi nepodařilo když už je rameno v celku ..tipoval bych to na originál z výroby

Tomas Vondracek

#739 Nový příspěvek od Tomas Vondracek »

Ja sem to jeste nezkoumal ale ta pistnica mi tam lita dost, takze ja tam asi nic takovyho mit nebudu

Tomas Vondracek

#740 Nový příspěvek od Tomas Vondracek »

Tak ja zitra naleju olej, nasadim kola, sedacku a kapotu a delam testovaci jizdu po komplet oprave spojky, komplet brzdy a vsechny naplne plus vse co bylo nejak vadny.. Tak sem na to zvedav, praci uz tu bagr majak nadelano tak snad bude vse fungovat

Tomas Vondracek

#741 Nový příspěvek od Tomas Vondracek »

Takvse ok, ale dotaz, kde resite hadice na ostrowky? Vyjde lepsi to koupit v polsku nebo nechat udelat? Diky

Ursus 73

#742 Nový příspěvek od Ursus 73 »

Tak dnes som sa konečne pustil do práce, hlavy sú dole. Nezdajú sa mi tie diery na štyfty v hlavách, asi tie hlavy nie sú original. Inak na chybu som ešte neprišiel, tesnenia ok, vložky nie sú vybehané...zajtra by som rád pokračoval v :prace: ak počasie dovolí. Na motore tiekla voda do oleja, už som o tom písal. Zrejme prasknutá vložka alebo gumičky na vložke k.o...Inak motor je zváraný za čerpadlom, dúfam že nie je po smrti. Ešte do toho oleja tiekol aj olej z čerpadla riadenia, tak zháňam druhé alebo repas čerpadla... :vztek: ObrázekObrázek
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)

Tomas Vondracek

#743 Nový příspěvek od Tomas Vondracek »

kdo ste resil hydr. cerpadlo na ostrowka, jakej ste zvolili zpusob vymeny? nebo respektive kdyz uz mi prijde horsi cerpadlo, kde koupit novy nebo nechat repasovat? diky

zdenekondracek

#744 Nový příspěvek od zdenekondracek »

Ahoj,

mám už tři roky Ostrowka K-162.
Odsloužil mi celou stavbu RD bez jediného problému na hydraulice. Dneska se mi, ale zasekla páka zdvihu na předek(levá). Dolů to jde a nahoru (čili páka k sobě) jen když to chcípnu a tlamu pustím na zem a tím pádem zmizne tlak z okruhu. Dělá to při studeném i teplém oleji. Mám v plánu zítra rozebrat rozvaděč zda se tam nedostal nějaký bordel a uvidíme, ale pokud s tím máte někdo zkušenost budu rád za radu.

Díky Zdeněk
Zetor 25A, Zetor 7011, Ostrowek K-162

Ursus 73

#745 Nový příspěvek od Ursus 73 »

Ahoj, tak dnes som prišiel na to, prečo voda pretekala do oleja :) . Lial som do motora vriacu vodu a sledoval som, kde sa tá voda ukáže...spodkom netiekla :tyty: ale do štvrtého valca áno, viď obrázky. ObrázekObrázekObrázek

pavel sk

#746 Nový příspěvek od pavel sk »

Prasknuta v miestach kde su na nej tesniace O-kruzky. My sme to mali tak ako som ti uz spominal, ale na prvom valci na 69-tke.

Ursus 73

#747 Nový příspěvek od Ursus 73 »

Vložku vytiahnem (ešte čakám na vyťahovák) a potom uvidím, čo ďalej....inak vložky nenesú známky opotrebenia...Je to z motora, čo býval v zime bez vody :vztek: a ťažko povedať, ako dlho vydržia tie ostatné vložky.

Ursus 73

#748 Nový příspěvek od Ursus 73 »

Ahoj, je tu nejak mŕtvo :( sem skoro nikto nechodí. Ja som dnes konečne vytiahol z motora tú defektnú vložku, celkom to šlo...až nato, že aj piest je popridieraný, dúfal som, že ten bude ok. Osobne ma zaujalo uchytenie protizávažia na kľukovke (posledný obrázok)...skrutky sú "durch"cez závažie, na majoroch je to inak...zopár obrázkov:
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

pawka

#749 Nový příspěvek od pawka »

to me rekni jak se tam udela díra? suchem v zimě? nebo tomu fridex nepomuze a stejne by to nekdy udelalo(ikdyby 50 let)
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem

Ursus 73

#750 Nový příspěvek od Ursus 73 »

pawka:
Áno, motor býval v zime bez chladiacej zmesi, predsa len v zime nepracoval. To mu istotne nepomohlo :tyty: Ale já osobne si myslím, že na tejto vložke bol zrejme "kaz" od výroby. A na tom najslabšom mieste to prehrdzavelo :zapomel:

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“