Brzdy zetor 7340
Moderátor: Lukashil
Brzdy zetor 7340
Zdravím chlapi... mam tu menší problém z brzdami u Z7340 už jsem vyměnil lamely stočil jsem ty dva tlačný disky, ale stále to nebrzdí jak má nějaké zkušenosti z diskovýma brzdama????
Re: Brzdy zetor 7340
Čau a zkoušel si je ohřát? Jeď na ruční plyn a přitom brzdi a uvidíš.Lumo píše:Zdravím chlapi... mam tu menší problém z brzdami u Z7340 už jsem vyměnil lamely stočil jsem ty dva tlačný disky, ale stále to nebrzdí jak má nějaké zkušenosti z diskovýma brzdama????
Když traktor tak Zetor.............http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 36&t=60320
to jsem zkoušel a nepomohlo.... a záleží kde je ta mez mezi ohřátím a spálením
jaký máš lamely ?
Jak to myslíš ?????
-
o kolik jsi to stočil
o 0,3mm každý takže 0,6mm celkem což není skoro nic
-
- Kontaktovat uživatele:
Taky s tím zápasím, brzdy byly rozebrané, lamely nové, vše vyčištěné, odmaštěné, po seřízení to trochu brzdí cca týden a pak je to zase bída. Už nevím co s tím. Zlaté bubny. Nepodařilo se někomu vyřešit brzdný učinek kotoučovek? Napadlo mě lepší obložení lamel, jiné přepákování víc do síly, hydraulický posilovač brzd, kotoučovka na kardanu vepředu...
Zetor 6718 - motor 7701, portály Proxima 40 kmh :-)
JCB 2CX - takové malé kopátko
Case JXU 95 a Mercedes Unimog U2100 Agrar
koukám, že máš JD nebo je to jen barva? až to vyřeším tak to sem napíšu... dostal jsem nějaké tipy ze zetora, tak to musím vyzkoušet který zabral jaké máš číslo v katalogu na ty disky co se roztahují? dozvěděl jsem se že tam proběhly inovace....
-
- Kontaktovat uživatele:
Je to JD, i papírově, ale jinak je to klasická 7340. Disky jaké tam mám vubec nevím, ale tyhle by měly být stejné se 77, mají jen jedno číslo podle katalogu, od 7341 už jsou brzdy KNOTT v oleji. Měl jsem nedávno možnost koupit zadní rozvodovku ze 7341, tam už jsou v oleji a mají trochu jiný systém převodu, tak jsem nad tím uvažoval, že bych měl "lepší" brzdy, ale v zetoru mi řekli že to brzdí stejně blbě, traktory od 7341 vsázejí na bržděný předek. Proto nechcou dělat 40kmh 2WD.
A další alternativa co mě napadla, přepákovat to podle Crystala, to by tam vlezlo, zdá se mi že by síla válečku působila v přímém směru s táhlem brzdy, a ne v pravém úhlu. Ale s Crystalem zkušenosti nemám, co jsem slyšel tak brzdí stejně blbě jako 77. Ono u 77 a 73 možná není až tak problém síla ale strašně krátký chod té páky. Váleček se celý vysune a páka zatáhne cca 5 mm. Tam by asi nejlíp pomohlo to Crystalácké přepákování na delší chod a hydraulický posilovač na pedálu napájený z okruhu řízení.
A další alternativa co mě napadla, přepákovat to podle Crystala, to by tam vlezlo, zdá se mi že by síla válečku působila v přímém směru s táhlem brzdy, a ne v pravém úhlu. Ale s Crystalem zkušenosti nemám, co jsem slyšel tak brzdí stejně blbě jako 77. Ono u 77 a 73 možná není až tak problém síla ale strašně krátký chod té páky. Váleček se celý vysune a páka zatáhne cca 5 mm. Tam by asi nejlíp pomohlo to Crystalácké přepákování na delší chod a hydraulický posilovač na pedálu napájený z okruhu řízení.
to se mi zdá dost složité ale také nevím jak to vypadá u crystala.. mě 77 brzdí dobře a tenhle taky musel brzdit když byl novej takže se to vyřešit dát musí.... a jaký je to číslo???? a je tam něco lepšího na komfort když je to JD:-)
-
- Kontaktovat uživatele:
Ty disky s kuličkama mají podle katalogu číslo 7245-2695, nic jiného jsme tam nenašel.
No co tam je navíc, je to exportová 7340 - těžká náprava se samosvorem a zvětšeným rejdem, 30 kmh, dvoupístová hydraulika, reverzace, kola 13,6 - 24 a 16,9 - 34, původně to bylo Cabrio, takže chyběla elektrika na kabinu, tu jsme dodělával, a vzduchový rozvod to nemělo.
Což o to, ono to brzdí dobře, ale aby to člověk každý týden seřizoval, a je to strašně citlivé na seřízení stačí +/- půl otáčky a už se to buď kousne po půl hodině jízdy nebo to nebrzdí.
No co tam je navíc, je to exportová 7340 - těžká náprava se samosvorem a zvětšeným rejdem, 30 kmh, dvoupístová hydraulika, reverzace, kola 13,6 - 24 a 16,9 - 34, původně to bylo Cabrio, takže chyběla elektrika na kabinu, tu jsme dodělával, a vzduchový rozvod to nemělo.
Což o to, ono to brzdí dobře, ale aby to člověk každý týden seřizoval, a je to strašně citlivé na seřízení stačí +/- půl otáčky a už se to buď kousne po půl hodině jízdy nebo to nebrzdí.
tak to já tam mam úplně jiné..72452680 . a jak je tam řešená reverzace? a koukám co to máš za lis?
-
- Kontaktovat uživatele:
Reverzace je řešená soukolím před převodovkou. Je to na úkor řazení 540/1000 PTO a násobiče, vzájemně se to vylučovalo. Lis je Claas Variant RC365. Ten si pujčuju z farmy na svoje sena. Já se dívám po něčem an malé balíky.
já mam 380RC ale tahám ho 140 mam tu kopce lis váží 3,5t a nemá brzdy:-D