Motorové pily

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
DYK

Re: Motorové pily

#301 Nový příspěvek od DYK »

Jasně že dám vědět. 8) Možná je to jen moje zaujatost, ale zdá se mi, že si MS 211 kupují i lidi pracující v lese pro lehčí práce a jsou spokojení. Má ji zde i kůrovec jako doplněk-lehčí pilu k silnějším pilám a nemá výhrady. Ten 2 MIX-výplach čerstvím vzduchem není zase tak rozšířený. Pila dostala i pružinový antivibrační systém. A že je to novinka? Jasně, všechno má svoje mouchy, ale u Stihlu se toho nebojím. Kéž by i ostatní strojky procházely jejich předprodejnímy testy.
No a HQ? K tomu nemohu skoro nic říci neb jsem ji nikdy neměl a ani mít nebudu. Půjčená mi prostě neseděla. Asi i proto, že jsem měl jen Stihl. Taky mě vadí, že se vůbec tato značka začala prodávat s supermarketech a to je podle mne začátek konce.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Kubo

#302 Nový příspěvek od Kubo »

Som zvedavy na ten 2Mix co to ukaze v praxi. Inac, ten pruzinovy antivibracny system nieje zas az taka diera do sveta. Na Stihloch menime silentbloky aj po 6-8 rokoch a to iba preto ze su uz zmeknute, no v 95% pripadoch cele, nepotrhane. Pruzina je podla mna horsia, praska v mieste posledneho zavitu kde prechadza do ocka, pri trhnuti alebo maju taku muchu ze ked to lesak v zime dobre prizhavil na nejakom buku a potom hned polozil do snehu tak pruzina praskla vplyvom pnutia z nerovnomernej zmeny teploty (HQ).
Avsak, STIHL tento nedostatok vyriesil tym ze pruziny niesu upnute na ockach ale skrutkuju sa na akesi ,,stople" so zavitom, cize problem praskania pri ocku by mal byt iba minulostou firmy HQ.
MS 211 vidim ako vybornu volbu. U Stihlu moze byt iba ten problem ze si zakaznik vyberie na zaciatku nevhodny model pre jeho potreby. Ak sa vsak s niekym poradi a kupi stroj ktory je stavany na poziadavky ktore specifikoval tak tieto stroje sa dedia, a to myslim vazne.
Husquarna je na dlhsiu debatu, kto ju ma neda na nu dopustit, ale velakrat si len nechce priznat ze su aj lepsie volby. Predaj v supermarketoch je prvy klinec do rakvy, a velmi ma zarmutilo ked som na stitku pily cital made in Hungary, Litva atd. Ked sa to zacalo robit licencne, pojde to dole vodou. Dodrzi sa technologia, ale materialy uz presne nie. Mali sme vela licencnych HQ v oprave a uz to nieje stara dobra Sweden pocitva robota.

PS: DYK, ak by si chcel pozriet nejaky detail na tej 211 alebo nieco ine tak daj vediet a nejake rozkresy poslem, ale iba do SZ. Vykresy firmy Stihl nechcem vesat po nete.

Mirek LKT

#303 Nový příspěvek od Mirek LKT »

Co ??? Husqvarna a na štítku made in Hungary , Litva ? To bych tedy rád viděl. Nebyla to náhodou ta napodobenina HQ ? Co vím tak HQ se vyrábí pouze jen ve Švédsku a že by HQ přesouvala výrobu do jiných zemí se mi nezdá. U nás téměř všichni používají HQ nebo Jonsered . Stihl jen asi 2 chlapi. U nikoho a ani na prodejně jsem se s takovým štítkem nesetkal.
Co se týče prodeje v marketech A proč ne ? Podívejte jaká třída se tam prodává. Jsou to hobby pilky , profi řadu tu nenajdete. Tak proč tuto třídu nepřesunout blíže k cílené skupině potencionálních zákazníků ? Naopak dle mého je to mnohem lepší i pro kupující. Přeci jen není pořád lepší odnést si z marketu HQ dejme tomu za 6000 Kč než nějaké Alko a podobné za 5 tis. co se vám rozpadne pod rukama ?
Kde ostatní končí , my začínáme ...LKT

Piston

#304 Nový příspěvek od Piston »

Zítra se jdu ke Stihlu podívat, uvidím co mě osloví. I když mi teď jeden známý doporučoval počkat na tradiční pozimní slevové akce, jenže to už bych chtěl mít dřevo nařezané. No co, za podívání nic nedám.
Pivo je moje palivo.

DYK

#305 Nový příspěvek od DYK »

Mirek LKT píše:Co ??? Husqvarna a na štítku made in Hungary , Litva ? To bych tedy rád viděl. Nebyla to náhodou ta napodobenina HQ ? Co vím tak HQ se vyrábí pouze jen ve Švédsku a že by HQ přesouvala výrobu do jiných zemí se mi nezdá. U nás téměř všichni používají HQ nebo Jonsered . Stihl jen asi 2 chlapi. U nikoho a ani na prodejně jsem se s takovým štítkem nesetkal.
Co se týče prodeje v marketech A proč ne ? Podívejte jaká třída se tam prodává. Jsou to hobby pilky , profi řadu tu nenajdete. Tak proč tuto třídu nepřesunout blíže k cílené skupině potencionálních zákazníků ? Naopak dle mého je to mnohem lepší i pro kupující. Přeci jen není pořád lepší odnést si z marketu HQ dejme tomu za 6000 Kč než nějaké Alko a podobné za 5 tis. co se vám rozpadne pod rukama ?
Miro, myslím že se právě v tom pleteš. Ta cílená skupina potencionálních zákazníků je zrovna ta, která by měla dostat dobrý předprodejní servis a hlavně technickou nalejvárnu jak s tím zacházet, co dělat, co ne atp. Profíovi je vše jasné a ví co a jak, ale ti co nakupují pily v márketech většinou neví a je to jejich první pila. Já se oprávněně obávám, že nic z toho se jim od "odborných" prodavačů márketů nedostane. To nemluvím o tom, že u slušného prodejce zákazník, když chce, odejde s před ním vyzkoušenou pilou a dostane i něco "navíc". Třeba řetěz. O kvalitě marketových HQ bych si iluze moc nedělal.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Mirek LKT

#306 Nový příspěvek od Mirek LKT »

Samozřejmně . V marketu nikde nedostaneš dostatečné proškolení jak s výrobkem zacházet atd. ,ale marketový prodej není o kvalitě prodeje ,ale o kvantitě a na tom to celé stojí. Vždycky byl a bude na prvním místě počet prodaných kusů. Je to sice špatný přístup ,ale zkrátka je to tak . To už je pak na zvážení každého kupujícího ,kterou cestu si zvolí. Jestli navštívit autorizovaného dealera v jeho krámku a odcházet domů s pocitem , že opravdu vím co a jak, nebo si pilu strčit do košíku v obchoďáku a doma pak louskat návod.
Ale pokud si HQ v dnešní době chtějí udržet v segmentu hobby pil svou prodejnost, v té záplavě čínských šmejdů a jim podobných, musí co nejblíže k zákazníkům. A nejblíže krom internetu je právě marketový prodej . :)
O kvalitě marketových HQ bych si iluze moc nedělal.
Myslíš jako že by se vyráběly dva tipy dejme tomu HQ 136 ? Jedna , ta lepší pro prodej u dealerů a ta druhá ,horší , pro marketový prodej ?
Ty pily jsou naprosto stejné ,z jedné linky. nevidím důvod pochybovat o její kvalitě. I když kvalita celkově klesá u všech výrobců. Kde ty časy jsou , kdy pila v těžbě bez problému zvládla 8-10 let :-/

Zetor 62

#307 Nový příspěvek od Zetor 62 »

Míro a všichni ostatní, nechci vám brát iluze o HQ, ale výroba ve Švédsku je dnes jen o segmentu profi strojů ! Podívejte se na tuhle stránku a je tam i mapka světa, kde všude jsou filiálky/ fabriky HQ ! http://purchase.husqvarna.com/
Ty marketové produkty jsou opravdu stejné u prodejců, stejně jako v marketech, bohužel !
To samé se týká i Jonseredu. Taková 2138, to je bomba ! Partneři, Poulan, černá 2115, Ting ping fing a podobné, to jsou její rodné sestry.

Piston

#308 Nový příspěvek od Piston »

Návštěva u Stihlu byla inspirující. Nejvíc mi sedla stará dobrá 250ka, 270ka je sice patřičně výkonnější, ale také těžší a hlavně o dost dražší. Dnes jdu řezat svoji 180kou, jak to nepůjde, tak asi nebudu čekat do podzimu a jdu si pro novou.
Pivo je moje palivo.

pech.

#309 Nový příspěvek od pech. »

mno těžší :) já při přechodu z Contra Stihlu vzal 310ku a připadá mi pořád lehká při poměru 13/6kg :)

každopádně po pár letech co ji mám jsou možná jiné typy, které podají stejně dobrý výkon při váze trochu menší.... což na mojí naprosté spokojenosti se strojem 310 nic nemění... to bych pak měnil pilu každej rok :)

a Contráše mám dál, pro zajímavost a pro to, že se nebudu zbavovat funkčního stroje..

Piston

#310 Nový příspěvek od Piston »

A vítězem se stal... chvilka napětí.... Domar ES 2135A. Ehm. Trochu nečekané. Jenže racionální důvody převážily. Většinou totiž řežu přivezené palivové dříví u baráku, kde je přístup k elektřině. A když ne, mám motorovku. Provozní náklady minimální, neotravují hluk a exhalace a výkon srovnatelný s dobrou hobby pilou typu Stihl 230. Zítra ho pořádně prověřím, ale mělo by to být dobré.
Pivo je moje palivo.

Tonci

#311 Nový příspěvek od Tonci »

zdravim, mam problem s STIHL 250, pred mesiacom som rezal a vsetko v pohode, dnes som ju vytiahol ze cosi narezem a pila nastartovala ale ked som jej pridal tak ju dusilo az ju zhaslo, a stale sa to opakovalo, dostal som ju aj do vysichi otacok ale iba nachvilu, filter som od pilin opucoval, poradte kde co mam skontrolovat ale co s tym moze byt, dakujem
Zetor 6748

martyny

#312 Nový příspěvek od martyny »

neucpala se ti membrána ? pokud to bylo treba ve vlhku je to možné jiný problem bych nevidel

Mirek LKT

#313 Nový příspěvek od Mirek LKT »

vyměnit palivový filtr v nádrži

Honza50

#314 Nový příspěvek od Honza50 »

Kontroloval jsi podtlakovou hadičku ???? nebo simering
Naposledy upravil(a) Honza50 dne pon kvě 18, 2009 7:48 pm, celkem upraveno 1 x.
zetor 5748, Belarus EO 2621

martyny

#315 Nový příspěvek od martyny »

ten filtr to je pravda vubec me nenapadlo

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“