Zavlažování, zavlažovací technika atd

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
DYK

Re: Zavlažování, zavlažovací technika atd

#106 Nový příspěvek od DYK »

Pak ale se nedá nic dělat. Valit do trávy co možná nejvíc vody v co možná nejkratší době je prostě pro trávník špatně. To nejsou okurky nebo jiné zelenina, kde se leje z konve bez kropítka.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

vitex

#107 Nový příspěvek od vitex »

Té vody tam valím asi jak vydatný zahradnický deštík. :-/ a schválně studenou aby se otužila. :smich:

other-side

#108 Nový příspěvek od other-side »

navážu na předchozí své zdejší.....

časovač tuten:

http://www.zavlahy-jerabek.cz/2364-bate ... -vyr-6050/

zatím není skladem, ale má být do 14ti dní, tlak od 0 bar

mezitím jsem dnes koupil a instaloval zatím jen 4m kapkový hadičky, připojený na IBC (zatím jen 500l vody naplněno), ventil IBc je skoro na stejné výšce jako kapkový hadičky

instalační materiál "for-Q" Hornbach....mohl bych mít levnější z netu, ale čas tlačí, je to takový dodo....něco nepasuje, něco má špatný označení na štítku, a tak, ale po pár úpravách (např oříznutí přebytečného plastu na záslepkách - jinak to kape víc než kapkovač) to vypadá dobře a zdá se že i funguje

kapačky některý kapou, jiný "protékají", na začátku mám poměrně hrubý filtr dodaný s redukcí z 3/4" šroubení na asi 7mm průměr hadičky

určitě budu přidávat na druhou stranu skleníku dalších asi 6m kapkovky, musíme sníst saláty a uvolnit tak místo okurkám

regulace zatím jen ventilem na IBC, předpokládám, že zítra během dne zjistím kolik to žere vody a jaký vliv na kapání má omezení průtoku ventilem

takže až k tomu připojím časovač, odpadne denní servis ve skleníku

vitex

#109 Nový příspěvek od vitex »

Tak jsem to vyřešil jednoduše:Včera jsem si dlouhodobě zapůjčil ve firmě proudnici D,vyzkoušel a je to pro mě dostačující.Zítra jdu koupit dvě do výzbrojny:
http://www.sdhplus.cz/proudnice-d-25-ko ... bez-spojky

J.Pucera
Kontaktovat uživatele:

#110 Nový příspěvek od J.Pucera »

Mohl by mi někdo poradit? Uvažuji o zapojení dvou pulznich postřikovačů. Jako zdroj mam benzinové odstředivé čerpadlo od VARI systemu. Dává cca 100 litrů za minutu na plný výkon. Mohu tyto postřikovače zapojit sériově?
Po každé nemám k ruce "hasičku" aby zelejvala a já stahával hadici v řádku. :)

other-side

#111 Nový příspěvek od other-side »

Po denním testování kapkový hadice a IBC lze konstatovat, že redukovat průtok jde poměrně dobře ventilem na výstupu z IBC, vykapání 1000l na 10m kapkovky je cca od 6dní po 3x tolik. Časovač netřeba.

Buggy

#112 Nový příspěvek od Buggy »

Zajímavé téma, zeptal bych se:

Na kolik by vyšlo pořídit kapénkovou hadici pro kapání samospádem, potřeboval bych do zeleniny, nejspíš asi kapky po celé délce, ne co půl metru. Mrkev a spol to potřebuje, zelí a kedlubnám by to nevadilo. Políčka mám 26x21m a 10x30m. Že by se k tomu couvlo s plnou IBC bečkou a nechalo kapkat, jen se měnily cisterny? Nějak se v nabídce na netu neumím zorientovat, představu mám v polovině pole páteřní hadici se spojkou k cisterně, z ní odbočky na kapénkové hadice na obě strany, dělá se to tak? Potřebují odbočky svoje škrcení?

other-side

#113 Nový příspěvek od other-side »

na to by byla ideální porézní/průsaková hadice, ale všude jsem ji viděl jen připojenou na tlakovou vodu

kapkový hadice dělaj kapky po 25 nebo 30cm, což zrovna na mrkev, ředkvičky a spol není úplně ideální

asi je dobrý začít tím, kolik vody takový záhonky spotřebujou běžným zalíváním a od toho se pak odvijí kapání

kamarádi zahradníci mají kapkový hadice od jeřábka, i s tím časovačem co jsem tu dával, napájený normálně z IBC, valej to na pole k zelenine, přesnou konfighuraci neznám, ale základ je v rozmístění rostlin a spotřebě vody, pak bych řešil jak to zapojit, jestli (série, paralelně, kombinace)

já to budu v podobným měřítku řešit až příští rok, letos jsem to už nestihl

UR1SK

#114 Nový příspěvek od UR1SK »

Tak ja potrebujem zavlažovať 10 radov po 120 m. Zatiaľ to robím 4 ma 14 litrovými krhlami a 2ma 200 a 2ma 120 lit sudmi. Naberám ich ručne z potoka.

Pavel

#115 Nový příspěvek od Pavel »

jake skusenosti mate stlakovejma ponornejma cerpadlema ne jako je nautila nebo malys pritahl sem slezu na vozeni vody do ted sem pouzival cerpadlo turbinku ale je problem porad ji zalejvata ted odesel motor

vitex

#116 Nový příspěvek od vitex »

Ahoj Pavle,já mám osobně velice špatné.Výrobce udává veliké množství na volném výstupu ale nízký tlak.Takže vše řeším velkými průměry hadic a dostřik stejně žádný.

Pavel

#117 Nový příspěvek od Pavel »

ještě premejslim mam tam cerpadlo na vari ze bych na nej dal nejakej el. motor mam ho zalozeny a nepouzivam ho , ji nak my v prodejne dnes rekli ze 4 stupnova kolovka by mela utáhnout kacu

Pavel

#118 Nový příspěvek od Pavel »

jaky skusenosti mate s čerpadlem vari

kenybz

#119 Nový příspěvek od kenybz »

čerpadlo z variny dá tak 6-8m3/hod záleží jaké máš hadice původní hadice sů dost přiškrcené
tady je moje erpadlo od variny
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 0#p1140600

imaginaro

#120 Nový příspěvek od imaginaro »

kamarádi mám na vás prosbu - nenašel někdo z vás na netu cenu PE trubky 20x3 nebo 25x3,6 za míň než 18,-/m? Potřebuju na zahradu asi 120-150m , tak by se trochu ušetřilo. Díky moc.
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/

Odpovědět

Zpět na „Zahrada“