Vari System
Moderátor: DYK
Re: Vari System
video sekání s lištou jsem dal do svého tématu
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 2#p1262492
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 2#p1262492
Ahoj vespolek, chtěl bych se poradit ohledně nože do mulčovače Tajfun 52 pro Vari.
Už 2x se mi podařilo chycením pařízku nůž ohnout, poprvé jsem koupil nový (nic levného, jestli si pamatuju dobře, stálo to okolo 700,-), nyní mám nůž ohnutý opět, ještě z minulé sezóny, ale nový se mi moc kupovat nechce. Problém je, že nůž trčící mírně dolů bere motoru strašně moc už tak nevalného výkonu, a tak to musím řešit.
Nyní tam mám pevný nůž (http://katalognd.vari.cz/nuz-gator-tajf ... dukt-1682/), ale když sem ho tehdy kupoval, nabízeli mi v servisu prý "starší provedení" - nůž nebyl vcelku, ale konce byly na čepech volně (zřejmě nůž z Tajfun 45).
Teď o něm dost přemýšlím, jestli by mi nebyl k užitku, protože seču kraj lesa a nějaké pěšinky v lese a prostě občas o něco zavadím. Menší záběr by mi možná tak nevadil, stejně nikdy s tajfunem neseču na plný záběr (motor to prostě nedává). Myslíte, že má cenu ten dělený nůž koupit ? Nebo je to cesta zpět a nepomůžu si ? Díky za jakékoli postřehy.
Už 2x se mi podařilo chycením pařízku nůž ohnout, poprvé jsem koupil nový (nic levného, jestli si pamatuju dobře, stálo to okolo 700,-), nyní mám nůž ohnutý opět, ještě z minulé sezóny, ale nový se mi moc kupovat nechce. Problém je, že nůž trčící mírně dolů bere motoru strašně moc už tak nevalného výkonu, a tak to musím řešit.
Nyní tam mám pevný nůž (http://katalognd.vari.cz/nuz-gator-tajf ... dukt-1682/), ale když sem ho tehdy kupoval, nabízeli mi v servisu prý "starší provedení" - nůž nebyl vcelku, ale konce byly na čepech volně (zřejmě nůž z Tajfun 45).
Teď o něm dost přemýšlím, jestli by mi nebyl k užitku, protože seču kraj lesa a nějaké pěšinky v lese a prostě občas o něco zavadím. Menší záběr by mi možná tak nevadil, stejně nikdy s tajfunem neseču na plný záběr (motor to prostě nedává). Myslíte, že má cenu ten dělený nůž koupit ? Nebo je to cesta zpět a nepomůžu si ? Díky za jakékoli postřehy.
Starší provedení je nosič čepelí a na koncích žasí nože, byl to tajfun co měl záběr 45cm neměl na vstupu žebra, podobné provedení a uchycení jako nože na bubnové sekačce. Takže se může stávat, že při více hmotě se nože odkloní a tráva bude jen "zatočená" a nějak požužlaná. Ale bude to vykazovat znaky snažšího sečení, motor jako by zesílil, ale jen do doby, než obsluha zjistí, co je na zemi. Co se pevného nože Gator týče, je možné se obrátit na internetový obchod Oregonu a podívat se, co stojí u nich. Třeba bude levnější nebo taky ne - nevím. Mulčování současných trav a hmot, je opravdu nad síly motoru ale je to taky přes výrobcem doporučenou hodnotu výšky travin.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Dneska jsem znovu dělal s OP a už začínáme být lepší kamarádi nejdřív jsem nahrnoval seno do řádků pro lis a pak jsem obracel na sousedově parcele, šlo to o hodně líp nemá tam takovou stéblatou a vysokou trávu jako já a kde toho bylo víc, ubral jsem záběr. XP dostalo speciální filtr (zauzlované silonky ) Kolečka mám na doraz vysunutý a ještě musím koupit prodlouženou 18tku ořech do ráčny abych mohl došponovat kliňáky, už to potřebuji.
A pak se jezdilo s balíkama
A pak se jezdilo s balíkama
-
Proximáku, to máš ale pěkný mašinky :-) Co Xpčko, slouží Ti dobře?
Děkuji, snažím se aby to nějak vypadalo a fungovalo, protože pak dokáže Vari ušetřit hromady práce a času XPčko zatím šlape na výbornou už jsem měnil i olej. Zdá se mi malinko slabší oproti Hondě GCV190 kterou máme ale to jsem poznal jenom v Rapidu kdy Honda tolik neztrácí otáčky pod zátěží. Spotřeba XP je taky srovnatelná s Hondou, možná je teď na tom Honda i hůř ale tam je starej vzduchovej filtr tak to taky dělá svoje. A ve srovnání s předchozím Tecumsehem Vector je to úplně něco jinýho, rozhodně jsem rád že jsem měnil
Koupil jsem si starší bubnovou sekačka Adéla 585H z roku 1999, posekal s ní 1000 m2 a zlomil se rám, který už byl svařovaný. Sekačka je tak zvláštně poskládaná, že abych sundal spodní plastový kryt (abych ho nezničil) při svařování, musel jsem odmontovat celý buben. V bubnu jsem přišel na to, že jsou vyrezlá ložiska, snažil jste se tedy stáhnout přírubu s ložisky z hřídele, ale příruba se při stahování rozlomila. Ve Vari mi řekli, že tenhle starý typ už se nevyrábí a že si musím koupit celý nový buben, což je záležitost za 4700 Kč. Řeším teď problém jak sundat druhou přírubu z hřídele, když to nejde stahovákem? A za druhé, nový buben na hřídel se musí nalisovat nebo to půjde udělat nějak doma?
-
Pokud mě mysl neklame, tak buben se na hřídel normálně našroubuje - usadí se šroubama na unašeč. Hřídel musíš z rámu vytlouct, nic jinýho asi nepomůže.
Uklidní tě, že toto mě udělal profi motor GXV 160 po měsíci provozu? prostě se stane, no.
No zamrzí to XP mám měsíc a půl ale jak říkáš nedá se nic dělat. Snad to uznají na záruku protože nevím co jsem mohl udělat špatně. A i kdyby ne tak to snad bude jen gufero
No proč by to neuznali? Dyť je to čítankový příklad, proč existují záruky.
Proximák:
ako sa hovorí, nič nieje dokonalé, či už ide o motor XP, Honda, Briggs, alebo Jikov. Ale po 1 a pol mesiaci užívania nového výrobku aby nastala takáto závada, podľa foto usudzujem že ti začala tiecť olejová náplň na lamely spojky, misku spojky a dole na prevodovku agregátu.
To je na uplatnenie záruky na motor + nárokovanie si náhrady škody na hnanom agregáte. Verím že ti dajú XP rýchlo dokopy, motor je to zaujímavý aleak bude takýchto závad viac, dobré meno výrobcovi a hlavne distribútorom VARIho to asi robiť nebude.
ako sa hovorí, nič nieje dokonalé, či už ide o motor XP, Honda, Briggs, alebo Jikov. Ale po 1 a pol mesiaci užívania nového výrobku aby nastala takáto závada, podľa foto usudzujem že ti začala tiecť olejová náplň na lamely spojky, misku spojky a dole na prevodovku agregátu.
To je na uplatnenie záruky na motor + nárokovanie si náhrady škody na hnanom agregáte. Verím že ti dajú XP rýchlo dokopy, motor je to zaujímavý aleak bude takýchto závad viac, dobré meno výrobcovi a hlavne distribútorom VARIho to asi robiť nebude.
Pomocníci v záhrade by VARI: Jikov 1427 + T-20 + BSU-022 + AZS349 + RP-T2/S
Spoléhám na Vari že nebude problém a oprava se brzy vyřeší. Pán u kterého nakupuji už prodal kolem 100 XPček a tohle je první co zlobí. Dost mě uklidnil Dyk že se to stane i u Hondy, že se to prostě někdy stane. Bylo to při agregaci a DSK-316.1PSVN a OP-1.2. Prvně jsem myslel že teče převodovka ale pak jsem zjistil že to je od motoru. S převodovkou nic není jen je zamašťenej bubínek.
No a dnes jsem přitáhl další krám do baráku, elektrocentrálu k Teře. Moc toho nenaběhala jen je orezlej stojan a potlučená barva. Generátor je vojenskej a je jako novej. Musím přehodit nýtky a vyzkouším jak to pojede se čtyřtaktem...možná budu muset upravit převod ale to se uvidí až se vyzkouší. Zatím jsem to viděl fungovat jen u pána a ten měl DMJčko. A je to hodně těžký
No a dnes jsem přitáhl další krám do baráku, elektrocentrálu k Teře. Moc toho nenaběhala jen je orezlej stojan a potlučená barva. Generátor je vojenskej a je jako novej. Musím přehodit nýtky a vyzkouším jak to pojede se čtyřtaktem...možná budu muset upravit převod ale to se uvidí až se vyzkouší. Zatím jsem to viděl fungovat jen u pána a ten měl DMJčko. A je to hodně těžký