Kombajn Fortschritt E512

pluhy, kultivátory, brány, bramborářská technika , secí stroje, ...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
jiriSBS

Re: Kombajn E512

#61 Nový příspěvek od jiriSBS »

Pokud není poškozeno potrubí ve kterém je olej(olej není ve vodě),pak stačí odstavit jen vodu z výměníku.

Jura

#62 Nový příspěvek od Jura »

Ahoj, včera jsme ji dovezli. Odstavili jsme jen vodu, nastartovali a čekali zda se neobjeví nějaký průsak oleje. Bylo to v pořádku,tak jsme vyjeli. Emulze v motoru nebyla. Děkuji za rady a postřehy.

Jura

#63 Nový příspěvek od Jura »

Ahoj, Poprosil bych opět o radu, po výměně spojkového obložení spojka špatně vypíná a nejde vyřadit. Čím to může být? Díky.

thovt

#64 Nový příspěvek od thovt »

Když se vyměnuje obložení tak se musí spojka seřídit.

Jura

#65 Nový příspěvek od Jura »

No ono není čím, jako seřizovací prvek je tam možnost měnit délku táhla, ale něco takového jako na Zetoru tam není. Takže táhlo zabere, vidlička se přesune i s ložiskem do záběru, kousek stlačí talířovou pružinu až na doraz, ale spojku to dokonale nevypne.

jiriSBS

#66 Nový příspěvek od jiriSBS »

Na převodovce je brzda(převodová),ta zastavuje soukolí převodovky,musí být seřízená.má tam být vůle mezi obložením a kolem brzdy 1mm,ale nejsem si jistý na 100%.

Jura

#67 Nový příspěvek od Jura »

Ahoj, děkuji, už se mi povedlo sehnat seřizovací předpis a máš pravdu, je tam 1mm. Zkusím a uvidíme.

Jura

#68 Nový příspěvek od Jura »

Ahoj, tak jsme to zkusili, dokonce jsme i to táhlo k převodové brzdě odpojili a stále nevypíná. Když sešlápneme spojku jde až na doraz, ale stále přenáší nějaký výkon, úplně nevypne. Čím to může být?

jiriSBS

#69 Nový příspěvek od jiriSBS »

Spojka vypíná nebo stále unáší(kombajn stále jede),protože se dost často stávalo,že se spojka přes zimu "slepila"-po umytí převodovky vodou.

Jura

#70 Nový příspěvek od Jura »

Kombajn stále jede a nejde zařadit ani vyřadit, Spojka byla rozdělaná, měnili jsme lamelu.

jiriSBS

#71 Nový příspěvek od jiriSBS »

Pokud byla oprava spojky provedena nedávno(max.měsíc),tak je špatně provedena oprava,pokud oprava byla provedena už dříve,může být spojka "slepená" dost častý jev u těchto spojek na E-512,někdy stačí,při jízdě vymačknout spojku a několik krát za sebou prudce sešlapnout pedál brzdy a lamela se uvolní,pokud se neuvolní je nutná demontáž řemenice variátoru a uvolnění lamely.

Jura

#72 Nový příspěvek od Jura »

Opravu jsme dělali cca 14 dní, co jsme mohli pokazit? Předesílám, že řadit šlo špatně už když jsme stroj převáželi domů.

Přemo

#73 Nový příspěvek od Přemo »

Spojka je urcite prilepena,nebo lamela naopak???osobne semi stalo ze sme prave ovapkovali kombajn a druhy den sme se nemohli rozjed zustala prilepena..nejrychlejsi je to rozhodit..ono zase moc veci byt spatne nemuze..a razeni u 12si myslim ze ani nijak super dobre jit nemuze ono.jeto spis otom zvyku a prace s rukama ubrat preradit pridat atd...=)=)jeto takova alchymie=)
zetor 50super,Z10045turbo,7011,E516B,BSS P53S,6T,P93S,10.08-agro,hon un 050 2x,BDT po faceliftu,bogballe,kertitox ala Napa,a spousta dalších stroju co uz není kam davat:)

Jura

#74 Nový příspěvek od Jura »

Ahoj, už se to podařilo vyřešit a řešení je úplně neskutečné. Mezi přítlačným kotoučem a plechovým krytem spojky bylo natlačeno něco, co připomínalo pevnější filc. Pravděpodobně prach se zbytky z obilí atd. Tato hmota byla v jednom místě a tak schovaná, že nebyla vidět. Přišli jsme na to tak, že na demontované spojce i s kotoučem variátoru jsme nasimulovali vypnutí a zkoušeli vůle. No a v jednom místě skoro žádná nebyla. Tak jsme spojku opět rozdělali a zahnutým škrabákem vyčistili. Po zpětné montáži vše chodí tak jak má. To řazení jde opravdu podivně, ale už jde. Děkuji všem za postřehy.

fastluk

rychle klesanie piestu na motaku E512

#75 Nový příspěvek od fastluk »

mam taky problem pri ked spustam motak na stole na kombajne tak mi rychlo spadne lebo minulu sezonu mi isiel pekne pomali ale teraz tychlo spadne.
Neviete mi poradit kde bude problem?
Inak samotny stvol dyha bez problemov tak isto variator aj riadenie cela hydraulika ide bez problemov len ten motak robi problem.

vopred dakujem za rady

Odpovědět

Zpět na „Polní technika“