Cestáři-údržba silnic.
Re: Cestáři-údržba silnic.
neříkám, že údržba silnic je lehká, jen jsem naznačil ZipBene, proč je nesmysl, aby byli cestáři vždy a plně odpovědni za stav silnice
Jezdím a vidím. Vidím jak někde se snaží a fungují a někde na to kašlou a čekají jak si řidiči poradí. Jak se sněhem tak s trávou. O opravách se nebavím, protože kolikrát to vypadá jako když malé dítě dělá na písku bábovku. Jinde není poznat že opravovali a hlavně že opravují. Někde udělají několikakilometrový úsek za dopoledne a tady ten samý úsek je rozfrézován minimálně týden a díry jsou cikcak, že se nedají prokličkovat. Mělo by to mít nějakáý postup a řád. Samozřejmě ti pracovníci přímo v terénu za to nemohou. Dělají co jim vedení řekne. Myslím že by policie mohla přihlédnout i k tomu jak silnice vypadá a případně upozornit silničáře na to že je někde špatný stav. A ten poznají i policisté pořádkové policie, kteří se pohybují téměř všude.
su rád, že většinou firmy co pro "cestáře dělají" pochopily že je nutné vybrat bagrem příkopy aby případná voda nepoškodila při mrazu povrch vozovky prostě vybírají bagrem příkopy aby voda nebyla pod vozovkou a odtékla jakoby drenáží do příkop
letos tu dělala nějaká firma nový povrch cca 5km
ofrézovaly a v nesoudržném podkladu to ofrézovaly do hloubky a navrstvili postupně nový koberec paráda
v težkém poloterénním autě, které moc nepéruje poznám sebemenší vlnu na povrchu né že by mě to vadilo ale prostě to poznám že jedu jak po skle tekže jsou i světlé vyjímky no a celkove s frézováním novým povrchem atd jim to trvalo cca 10 dní
letos tu dělala nějaká firma nový povrch cca 5km
ofrézovaly a v nesoudržném podkladu to ofrézovaly do hloubky a navrstvili postupně nový koberec paráda
v težkém poloterénním autě, které moc nepéruje poznám sebemenší vlnu na povrchu né že by mě to vadilo ale prostě to poznám že jedu jak po skle tekže jsou i světlé vyjímky no a celkove s frézováním novým povrchem atd jim to trvalo cca 10 dní
- McPeci
- Kontaktovat uživatele:
jo jsem si ještě vzpoměl, v zubří přesouvají řeku, začátkem zubří je zvedlá rychlost na 60km/h a asi po 200m byla tato cedule šedivá která tu šedesátku rušila zpátky na 50 jenže oni tuto ceduli přeškrtli takže by se dalo říci že mohu pokračovat 60 (divné když se tam kope) a ejhle po cca 50m je tam třicítka.... tak buď je někdo debil nebo nevim
Robert ;)
každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis
https://www.facebook.com/robert.peciva
http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr
každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis
https://www.facebook.com/robert.peciva
http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr
-
je,tedka na mě bafnul ze zatáčky cyklista,rozjetej z kopce.kdybych ho za tou trávou viděl,tak bych se cpal do kraje té naší horský silničky ještě víc..nepříjemný.....
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
To chce klid a podívat se na to z druhé strany .
https://www.youtube.com/watch?v=2wV7FwPw54g
hezký večer přátelé )
https://www.youtube.com/watch?v=2wV7FwPw54g
hezký večer přátelé )
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D
-
nám posypali,nasolili,zachránili nás.děkujem.to bylo dílo včera a dneska ráno......
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
viděli jste někdo co udělali silničáři z Ml. Boleslavi až na hranici okresu? na silnici č.38 (směr Č. Lípa) ?
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
neviděli, popiš to
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/
-můj dědeček-
vykáceli stromy komplet po obou stranách i třeba svahy 10metrů vysoko nad silnicí, místo nich tam sází roští chápu - loni 100lidí zemřelo po nárazu do stromu, tak je zadání vykácet ale 10m daleko a vysoko nad silnicí
sníh loni nebyl, zbyly prachy který se musí utratit, jinak by na další období dostali míň
sníh loni nebyl, zbyly prachy který se musí utratit, jinak by na další období dostali míň
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
A co kdyby padal mrznoucí dyšť? Předloni mi to zlomilo velké akát u lesa a vzalo to sebou zadní světlo na autě. Stromy kolem cest většinou rostou šikmo se naklánějíc k cestě. Desetimetrovej strom 8m od silnice ti při vyvrácení spadne až přes celou cestu. Možná proto.
-můj dědeček-
-můj dědeček-
stromy kolem silnic rostou šikmo třeba proto, že je cestáři ořezávají nerovnoměrně, tj. z jedné strany ubírají korunu výrazně více.
Když vidím kolikrát ty řezy, tak má chuť zeptat se na súsce, zda dotyční profíci prošli aspoň nějakým školením (řežou větev souběžně rostoucí s druhou, tu první uříznou, tu druhou současně s ní naříznou, větve jsou odřezané 10, 20 cm od dvojení atd.)
Když vidím kolikrát ty řezy, tak má chuť zeptat se na súsce, zda dotyční profíci prošli aspoň nějakým školením (řežou větev souběžně rostoucí s druhou, tu první uříznou, tu druhou současně s ní naříznou, větve jsou odřezané 10, 20 cm od dvojení atd.)
Kluci, tady kdysi prořezávali kolem silnice lípy. Na jedné straně jsou lípy celkem kloudné. Na druhé straně jsou celkem bídné. Připisuju to tomu solení. Nikdy se tam nesolilo ( ochrané pásmo vodní nádrže ) a lípy jak fíci zdravé zelené. Asi od nějakého roku si někdo vzpoměl že je třeba solit i tam tak třeba po 5 letech od počátku solení začaly na té jedné straně lípy chřadnout. Viditelně o proti druhé straně co je oproti těm horším na kopci. Ty druhé jsou v dolíku a stojí tam často voda. Ta tam stála už asi 100 let předtím a dobrý. No ale k věci. Jednou přijeli chlapci od cestářů s oranžovejma autama a začali to ,,ošetřovat" No kdyby Jste to viděli co tam dokázali! Už jsem opravdu chtěl vzít foťák a poslat to třebas do novin co jsou oni schopni dokázat. Z těch zdravých lip udělali topoly. Ale jen ze strany silnice. Ta plošina na Tatře tam sotva dostala, a to ořezali rovně nahoru ze silnice. Ta na druhé straně silnice ty v horšim stavu taky, ale ještě i z pole. Takže z některých stromů zůstaly jen těla. Uplně bez větví. Si povídám asi to potom pokácí a jen to ořezali. Nepokáceli je asi jen tři. Ale zůstalo to tak. Za těma lípama jsou v řadě topoly jak hrady. Na spodku by snad tři neobejmuli. Asi některej potřeboval na zimu dřevo tak jeden skáceli. A další podzim skáceli další. Ten první byl z jedné strany trochu odlomenej, směrem z pole a stojí asi 8 m od silnice ale ten druhej nic, zdravej.
Třeba jsem jel tady kus nad náma do sousední vsi. Tam pracovala taky parta a udělal z jabloní a švestek topoly. Kam dostali to ořezali. Nechali jen vršky. Každej podzim pokácí mrtě stromů a nezasadí ani proutek Už je to tu místy prázdné.Taky jednou povídal cestář, když jsme se s ním bavili, ty stromy překážejí a lidi do nich bourají a potom to jsou těžké následky. No a mi na něj, a není to spíš těma idiotama co do nich bourají? Vždyť tu všude dřív bylo stromů kolem silnic mrtě a jaký silný kmeny a některý stály kousínek od cesty a nikdo do toho nikdy nevlít.
Dnešní příklad u mě: koukám z dílny. Jezdí tu s hnojem po silnici. Potom jede a splachuje to vodou. Není žádný problém to holt jinak nejde. A klučina malej na takovím kolečku si tu jezdí sem tam a paráda dělá mu to smyky jak kdyby byl sníh. Jel kolem a čau mával. No však děti si hrajou lepší než když by seděl u bedny a mastil hry. No a jede mlíkař s tím velkým autem a vlekem za sebou. No nemám to v oku, ale jel asi byl nasranej že je to mokrý no myslím k 80 km/h. Koukám na něj a říkám si hlavně aby ten klouček byl už někde doma nebo kdyby vyjel nemá šanci to mlíkař idiot ubrzdit. Takhle tady jezdí každej den. Já vím, on musí asi stíhat termín či co. Ale pořát to jde, než se něco stane a pak je pozdě. Takhle je to i s těma stromama. Maňas jede tady kus od nás jak říkáme ,,skálou" a jede 90 však je to normální rychlost a potká tam náklaďák a mrd už je v lípě. No a všichni potom chodí a říkají, kurva ta lípa ta by tady neměla bejt a nestalo by se to. Mo ale každej normální kdo tam jede vidí že to tam je nepřehledný a úzký jak nudle a jede jako člověk. Však i já to tam znám a jedu opatrně abych mohl uhnout nebo zabrzdit a jedu 40 a druhej jede co to snese a náhodou se to buchne a hned je na vině lípa!
No právě tyhle úvahy těch co to potom zkoumají ,,od stolu v kanceláři" mě serou. Lípa za to může, že idiot jede jako tele!
Třeba jsem jel tady kus nad náma do sousední vsi. Tam pracovala taky parta a udělal z jabloní a švestek topoly. Kam dostali to ořezali. Nechali jen vršky. Každej podzim pokácí mrtě stromů a nezasadí ani proutek Už je to tu místy prázdné.Taky jednou povídal cestář, když jsme se s ním bavili, ty stromy překážejí a lidi do nich bourají a potom to jsou těžké následky. No a mi na něj, a není to spíš těma idiotama co do nich bourají? Vždyť tu všude dřív bylo stromů kolem silnic mrtě a jaký silný kmeny a některý stály kousínek od cesty a nikdo do toho nikdy nevlít.
Dnešní příklad u mě: koukám z dílny. Jezdí tu s hnojem po silnici. Potom jede a splachuje to vodou. Není žádný problém to holt jinak nejde. A klučina malej na takovím kolečku si tu jezdí sem tam a paráda dělá mu to smyky jak kdyby byl sníh. Jel kolem a čau mával. No však děti si hrajou lepší než když by seděl u bedny a mastil hry. No a jede mlíkař s tím velkým autem a vlekem za sebou. No nemám to v oku, ale jel asi byl nasranej že je to mokrý no myslím k 80 km/h. Koukám na něj a říkám si hlavně aby ten klouček byl už někde doma nebo kdyby vyjel nemá šanci to mlíkař idiot ubrzdit. Takhle tady jezdí každej den. Já vím, on musí asi stíhat termín či co. Ale pořát to jde, než se něco stane a pak je pozdě. Takhle je to i s těma stromama. Maňas jede tady kus od nás jak říkáme ,,skálou" a jede 90 však je to normální rychlost a potká tam náklaďák a mrd už je v lípě. No a všichni potom chodí a říkají, kurva ta lípa ta by tady neměla bejt a nestalo by se to. Mo ale každej normální kdo tam jede vidí že to tam je nepřehledný a úzký jak nudle a jede jako člověk. Však i já to tam znám a jedu opatrně abych mohl uhnout nebo zabrzdit a jedu 40 a druhej jede co to snese a náhodou se to buchne a hned je na vině lípa!
No právě tyhle úvahy těch co to potom zkoumají ,,od stolu v kanceláři" mě serou. Lípa za to může, že idiot jede jako tele!
Jen se zeptám "znalců" jakou výhodu mají stromy u silnice??? Nemyslím když vede silnice lesem,ale výsadbu podél silnice? No koňma už se nejezdí.........
nevím jaky důvody mají silničáři, ale dle mých skušeností v zimě když padá rosa a mohla by namrzat, tak ji zachytí stínící stromy a cesta je suchá. V létě se silnice tolik nepřehřívá, asfalt neteče a silnice se tolik nerozjíždí do příkopů. Naše asfaltka v aleji je nejmíň 30let stará a prskači na ňu ani nemusili chytnout a to po ní jezdijou náklaďáky z lomu a asi 10x denně bus.
-můj dědeček-
-můj dědeček-