Cestáři-údržba silnic.

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
imaginaro

Re: Cestáři-údržba silnic.

#226 Nový příspěvek od imaginaro »

"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/

tomous

#227 Nový příspěvek od tomous »

Masakr je hlavně to,že shrnujou takovou trochu sněhu. U nás do toho akorát jebnou sůl :-/

imaginaro

#228 Nový příspěvek od imaginaro »

to jo, ale když se dělají jazyky tak taky nesypou, nemá to smysl.
Našel jsem ještě jedno, snad vám to pujde přehrát, mě mobil píše nedostupné.

-můj dědeček-

J.A.Y.
Kontaktovat uživatele:

#229 Nový příspěvek od J.A.Y. »

a jak pěkně jedou auta za nima, že... u nás by je nejspíš aspoň pět kreténů začalo za každou cenu předjíždět :D

DYK

#230 Nový příspěvek od DYK »

Po dnešní nadílce musím konstatovat, že se nic nezměnilo. Prostě ty pluhy mají v předu asi přivařený a když do tolika sněhu nasypou jen sůl je to horší, než kdyby nedělali nic. Komunikace je nová a to tak, že v záruce rovná hladká bez pastí v podobě kanálových vpustí apod. přesto se prostě nepluží. Nedá se říct nic jiného, než že na to prostě serou.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

ZipBene

#231 Nový příspěvek od ZipBene »

Tak trochu z jiného soudku. Máme jaro a roste nám tráva. Co jak u vás sekají? U nás bobek. Teprve minulý pátek se k nám dostali,až když už tráva ležela na silnici.

z4011be

#232 Nový příspěvek od z4011be »

jo u nás začli tento týden, jen mě trochu štve, že si usnadňují práci a lijí kolem cest litry Roundupu. Chemie by se měl používat v objektivně potřebných případech, tím není lenost sekat trávu např. za svodidly.

mraveneček

#233 Nový příspěvek od mraveneček »

Ahoj- u nás ještě nezačali, asi se chystají na zimu aby je pak nezaskočila. a ten roundup je jenom na jednu sezonu, příští rok to tam vyroste znovu. :(
Družstva. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69747
Kováři. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69882

První PC- Pc 80 286 Ram úchvatných 1 mega Cpu 6 Mhz, disk 20 mega mechanika 5.25 -1.2 mg
OS Norton Commander

ota

#234 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, malinko odbočím od sekání trávy.
Tuhle jsem jel s medem. Vezl jsem ho nejdřív k tetě a ptom k rodičům. Tak jsem jel takovej okruh. Od rodičů jsem se vracel domů klasicky. Jedu si a najednou ve vesnici asi v 1/3 cesty značka slepá ulice 1000 m daleko. Jedu dál no však se uvidí. Dojel jsem k přebagrované silnici. Hloubka asi 50 cm přez celou silnici. No co už, jel jsem spátky. Vzal jsem to jinudy. Trochu zajížďkou. Jedu si a asi po 10 km jízdy znovu značka že slepá ulice po 1000 m. Kurva co to je? jedu dál. Přijedu po silnici a přebagrovaná silnice. Doprdele to si snad dělají srandu! Snad jediná rozumná objížďka a přebagrovaná? No nic, jel jsem spátky. Musel jsem to vzít zase naspátek okolo té tety. Najel jsem snad 50 km zajížďkama po kousku mého okolí. Nikde značka že se něco na silnici děje, až ta slepá ulice. No asi nějak dostali nějakou pětku na opravu těch už z půlky propadlých mostků. Ale proč dělají oba najednou? No kdo ví. Nikde ani živáček tam. No dobré by bylo vzít si do kufru dvě fošny a položit přez díru a přejet. Ode mě k rodičům 10 km. Objížďka je tak 20 km. A ta je taky neprůjezdná.
Jinak tady trávu taky nesekají. Akorát kolem zdejší ZD jak jezdějí se sakačkou tak to pustí dolů a kam rotačka dostane, tam to vezme. Jinak vloni sekali až když padal sníh. Protže zjistili, že když to začne foukat a je škarpa plná trávy za celej rok, je hned silnice neprůjezdná. No jsme tu přeci jen lišky dobrou noc!
A co jezdím občas po silnici tak tam dělali myslím v roce 2006 fungláč potah. Firma to asi odflákla a nedávno jsem jel a je to pěkně opravené. Jala tam taková ta žehlička. Jsou tam teď ty hranatý záplaty. Oni kus vyřežou a zase zaplní a tou žehličkou to nějak roztaví a sleje se to pěkně. Ani není cejtit že se přez to přejíždí. Ale těch záplat je tam na 3 km asi tisíc! Jedna vedle druhý. No kvalitně odvedená práce. Byl tam takovej velkej kámen a na něm cedule, tuto silnici opravila firma za dotace z evropské unie. Ceduli někdo flákačsky přilepil a asi po dvou letech se odloupla a spadla a rozbila se na kusy. Asi tak odfláklá jako silnice. Když to otevřeli, jeli jsme tam a patníky svítily jako světýlka. Dneska tam není ani jeden. Byly takoví snad z papíru. Kam se poděly, kdo ví. Ale asi sníh a radličky je zmasakrovaly.

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#235 Nový příspěvek od McPeci »

to mi připomína mou cestu po naší D1...rozmrdané všude, furt to stálo chápu že to musí opravit ale na několika místech najednou? mě fascinujou ty jejich přenosné značky, podle toho neejde ani jezdit rychlostní omezení ve stylu 80 70 50 30 70 50 30 a hledám konec omezení rychlosti a ono nikde.... nebo pruhy v místě kde se nesta rozdvojuje z omezení na 2 pruhy kde uz ma byt 130 je cedule ze se cesta rozdvojuje :pistol: cesta směrem olomouc jihlava a zpět byla luxus obzvláště kdyz do pres pul hodiny stalo a v mistě kde to začalo stát se uz ani nepracovalo :typek: :silly: :jazyk: toď má skusenost :)
Robert ;)

každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis

https://www.facebook.com/robert.peciva

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

pepa.traktor

#236 Nový příspěvek od pepa.traktor »

co jezdím do :prace: tak sekali v pondělí a u nás na vsi ve čtvrtek a to jsem si říkal že když jedu ve 3.45 ráno do :prace: jestli vyskočí kráva tak jí v té vysoké trávě snad přehlídnu :-/ v zimě ušetřili a ted ještě v létě a bude to fajn -lidi se poserte
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

ZipBene

#237 Nový příspěvek od ZipBene »

Dokud nebudou silničáři odpovědní za stav silnic a nezmizí ta přiblblá větička "nepřizpůsobení jízdy stavu vozovky" tak s tím nikdo nic dělat nebude.

imaginaro

#238 Nový příspěvek od imaginaro »

přesně tak zipe, už jsem to tu taky jednou psal. Takhle totiž nemusí dělat vůbec nic a nic se jim nestane, protože díky téhle větě se to hodí na jednoho z účastníků nehody.
U nás pro změnu asi do minulyho týdne čekali na pořádnej dyšť. Za poslední měsíc pršelo už hodněkrát, trávy se ani nedotkli, ale jak spadlo minulej tyden v noci to množství vody, hned je jali zaprskávat diry v silnici. Ty samy diry budou do léta zase venku a budou to "opravovat" zas. Už to mám vypozorovany, dělají ty samy diry 3x ročně a to jim trvá úsek 3km po jedné straně TÝDEN s prskačem, člověkem co za ním jde a za něma jede jestě dodávka ve kderé sedí dva chlapi!!!
-můj dědeček-

z4011be

#239 Nový příspěvek od z4011be »

ZipBene píše:Dokud nebudou silničáři odpovědní za stav silnic a nezmizí ta přiblblá větička "nepřizpůsobení jízdy stavu vozovky" tak s tím nikdo nic dělat nebude.
silničáři nikdy nemůžou být zcela odpovědní za stav silnice. Pokud by tomu tak mělo být, musel by tak na každých nějakých 20 km silnice být vyčleněn pracovník, který by ji neustále kontroloval, zda na ni nespadla větev, při přepravě náklaďák neusypal trochu písku, obilí, štěrku, nespadla tam nějaká tráva, neudělal se výtluk atd atd.

aumirek

#240 Nový příspěvek od aumirek »

z4011be píše:
ZipBene píše:Dokud nebudou silničáři odpovědní za stav silnic a nezmizí ta přiblblá větička "nepřizpůsobení jízdy stavu vozovky" tak s tím nikdo nic dělat nebude.
silničáři nikdy nemůžou být zcela odpovědní za stav silnice. Pokud by tomu tak mělo být, musel by tak na každých nějakých 20 km silnice být vyčleněn pracovník, který by ji neustále kontroloval, zda na ni nespadla větev, při přepravě náklaďák neusypal trochu písku, obilí, štěrku, nespadla tam nějaká tráva, neudělal se výtluk atd atd.
Ono by to chtělo si jednou skusit co to obnáší být silničářem pak by většina změnila názor.Nezastávám se jich je tam bordel tak jak ve většině podobných podniku.Ale 3 roky jsem u silničářu jezdil tak něco o tom vím.Mimochodem ten samostatnej pracovník na třebas každých 20 km není novinka.Když jsem tam pracoval tak ti starší to pamatovali.byl člověk co měl na starosti určitej usek a ten projel několikrát deně na kole a co šlo opravil.Co nezvládl zavolal na podnik a služba přijela a provedla další

Odpovědět

Zpět na „Putyka“