Sloupová plošina VMP 250/100
Re: Sloupová plošina VMP 250/100
Ta horní příruba, na které drží plošina, bývá v tom závitě vyvaklaná. My jsme shodili plošinu ,závit dotáhli na doraz a v plošině navrtali nové díry - pootočené. A už to vakle opět.
Tato není na závitě ale naražená a zakolíkovaná čtyřmi kolíky+4xM12.
ITS píše:Tyto potvory máme v práci dvě. Někam to dovléct rukama je za trest. Spoustou dveří to neprojede. Nejsrandovnější je, když se jeden z dílů vodícího sloupu přilepí a vyjede dřív nahoru. Pro osobu, která se kymácí nahoře a má plné gatě, je pak naprostým šokem, když se ten vyjetý díl rozmyslí a spadne dolů. To je na přebalení.
Dnes už s tím pouze zvedáme a spouštíme potrubí ze stropu. Pan ředitel se dal ukecat a před rokem jsme koupili ojetou Haulotte http://www.machineryzone.cz/pouzite-zar ... ar-10.html
Od té doby jsou pro nás výškové práce koníčkem.
Tuto mame v praci tiez je to parada
Vždy je na vine len malé kladivo
Zabi bobra zachrániš strom
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 13&t=65774
nieco z youtube https://www.youtube.com/watch?v=fooaNIi ... wl&index=2
Zabi bobra zachrániš strom
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 13&t=65774
nieco z youtube https://www.youtube.com/watch?v=fooaNIi ... wl&index=2
Pokračování:
Fotky si nějak přeberte,vše jsem odbahňoval drátěným kartáčem a můžu Vám odpovědně říci,že to není drbačka ale prachsprostá mr.....(galeje).Celé 4 hodiny jsem strávil na hlavním sloupu-i s výrobou pomůcek pro vyčištění otvoru.A to musím ještě koupit další dráťáky na ostatní průměry.To zas bude darda .
Fotky si nějak přeberte,vše jsem odbahňoval drátěným kartáčem a můžu Vám odpovědně říci,že to není drbačka ale prachsprostá mr.....(galeje).Celé 4 hodiny jsem strávil na hlavním sloupu-i s výrobou pomůcek pro vyčištění otvoru.A to musím ještě koupit další dráťáky na ostatní průměry.To zas bude darda .
to děláš ručně? ináč čistím komory v práci a nato sa mě osvědčil dráťák na číštění kotlových výměníků
dnes sem šrotoval nějaký haraburdí, mj. podobnou ručně/elektrickou plošinu, má sloup trojůhelníkový, s hřebenem. Zejtra jede do hutí ale odřízl jsem 4ks trapez + matice co byly na konci podpěr. Asi už jsi to vyřešil co? škoda že se to nesešlo...vitex píše:No vidíš,zrovna mě chybí na jedné podpěře trapézová matice.nějakej dobrák ji uřízl-šroub mám.
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
Nevyřešil,z důvodů jiných důležitějších prací jsem musel odložit.Takže pokud prodáš,budu jedině rád.
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Zdar pánové,
jsem tu nový a našel jsem toto forum v návaznosti na to, že máme taky tuto plošinu.
Jen pár drobností by mě zajímalo, ohledně repase:
-kolik do ní má přijít litrů oleje?
-plošina po vyjetí samovolně padá, sice malinko, ale přesto ano. Jde o netěsnost pístnic?
-máte někdo nějaké manuály, schémata a tak? Výrobce snad kovo cheb, tam jsem zkoušel, ale marně práve.
Kdybyste něco měli nebo nějaké další poznatky z oprav a rekonstrukcí těchto plošin, budem moc vděční za jakékoli info....
Díky Lukáš.
jsem tu nový a našel jsem toto forum v návaznosti na to, že máme taky tuto plošinu.
Jen pár drobností by mě zajímalo, ohledně repase:
-kolik do ní má přijít litrů oleje?
-plošina po vyjetí samovolně padá, sice malinko, ale přesto ano. Jde o netěsnost pístnic?
-máte někdo nějaké manuály, schémata a tak? Výrobce snad kovo cheb, tam jsem zkoušel, ale marně práve.
Kdybyste něco měli nebo nějaké další poznatky z oprav a rekonstrukcí těchto plošin, budem moc vděční za jakékoli info....
Díky Lukáš.
Únik oleje zjistíš odšroubováním vypouštěcího šroubu na spodní části vodícího válce.Množství oleje určuje stavoznak,ve spuštěném stavu plošiny.Dokumentaci nemám.
Ahoj, děkuji za postřehy.
No právě že ten stavoznak je dost zašlý a nejde na něm nic vidět, fakt ne. Olej jako takový neuniká nikde, máme ověřeno.
Kdyby jste měli nějaké další postřehy, budem ráci Díky
No právě že ten stavoznak je dost zašlý a nejde na něm nic vidět, fakt ne. Olej jako takový neuniká nikde, máme ověřeno.
Kdyby jste měli nějaké další postřehy, budem ráci Díky
Jo takhle, plošina na obsluhování regálů ve vyžších patrech! Hodně dobrej nápad!
Zdravím všechny majitele sloupové plošiny Kovo Cheb . Mám ji přibližně měsíc na práce kolem chalupy , ale nemaká , jak by asi měla . Zajímalo by mě , v jakém pořadí se mají vysouvat písty . mně jde první ten nejslabší , ten drží , potom jde druhý nejslabší , také drží , potom jde třetí , ale ten po vypnutí motoru nedrží a klesá , přitom je slyšet , jak olej někde uvnitř válce protéká zpět do nádrže . Čtvrtý- ten nejsilnější vůbec nereaguje a nevysouvá se . Oleje mám dost , plošina je těsná , žádný únik oleje ven z válce. Jsou uvnitř nějaké manžety a kde se dají případně sehnat ? V jakém pořadí se mají válce vysouvat , aby nedocházelo k propadu ?
Díky za každou dobrou radu .
Díky za každou dobrou radu .