koupě SUPRU

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
Rozzik

Re: koupě SUPRU

#256 Nový příspěvek od Rozzik »

Jaryn píše:
tomasberry píše:Taky jsem dneska koupil nový obložení, akorát nevim jak to tam nanejtuju, nikdy jsem to neviděl a kleště nemám, jde to i bez nich? Uvítám nějaký postřehy kdyby se ti chtělo 8)

Cau,prosim tě kde si koupil to obložení na supra,rozdělal jsem taky brzdy a mám ho uplně sjetý,dík.
Chlapy poradte jak bezpecne a jednoduse sundat kolo a vyndat oblozeni a dat tam nove. Vubec netusim jak to tam vypada, jestli se musi nejak odmontovavat ty portaly nebo jestli je to hned po sundani kola, nejlepsi kdyby byla nejaka foto dokumentace rozebirani. Taky by me zajimalo, mam v kolech zavazi, tak jestli je na samostatnych sroubech nebo jestli po sundani zavazi na me vypadne i kolo?
Diky za rady. Jo a cim jste lepily to oblozeni? Da se to lepidlo koupit v drogerce, nebo jste je radeji nytovaly? Asi bych zvolil kombinaci obou, treba 4 nýty a lepidlo. Jistota je jistota.
Zatim cus
Jednou měř a třikrát řež! :)
Foto album: https://photos.app.goo.gl/bHQ5upK8wDy8Jc4NA

tomasberry
Kontaktovat uživatele:

#257 Nový příspěvek od tomasberry »

Já jsem to ještě nenejtoval, ale to lepidlo by mě taky zajímalo. Jinak abyses dostal k bubnu, tak musíš sunadat kolo a blatnik, ale portál nebo tak to vůbec, to jen povolíš ty šrouby co držej kolo. A závaží je aspoň teda u mě na takovejch spešl dlouhejch šroubech, který jsou natočený na ty šrouby co držej kolo, ale to má ještě matko zvlášť, takže kolo drží po sundání závaží. Když to budeš mít, tak už jen rozděláš ten buben, sundáš pás ruční brzdy, pak je tam nějaká seigrovka a tak, to už není problém. A zadek normálně zvedni za spodní závěs heverem. Jinak největší problém bude asi sundat ten blatník, ale to ne že to jde blbě, ale nějak na tom drží i kabiny, tak je to práce nadýl.

Honza50

#258 Nový příspěvek od Honza50 »

tomasberry:
Proč sundavat blatník? Stačí sundat ta lišta.

Rozzik:
Tady máš brzdy z katalogu.
Přílohy
brzdy.jpg
zetor 5748, Belarus EO 2621

tomasberry
Kontaktovat uživatele:

#259 Nový příspěvek od tomasberry »

No tak lepší se tam pak na to dostane. Já to měl celý všechno sundaný kvůli ložisku v portále, tkaže jsem to nijak nezkoumal, jestli to jde i s tím blatníkem, ptž jsem ho měl dole a teď ho budu barvit, takže ho taky schodim na ty brzdy, dokud tam není kabina. Tak když říkáš že to jde i s blatníkem, tak se omlouvám, ale snad se do toho v neděli veřer nepustil :)

Juro

#260 Nový příspěvek od Juro »

ja som dnes pretesnoval hriadel na rucnej a ked som nastavoval noznu brzdu na pakach tak lava stana pedal ide uplne do prázdna .Budem to musiet rozobrat len nemam kluc da sa vyrobit? alebo ako to povolujete? A ak viete cisla gufier na brzde tak prosim napiste lebo v KND mam len CSN...

FENDT F24

#261 Nový příspěvek od FENDT F24 »

FENDT F24 píše:Tak jsem si přitáhl toho supra od sousedky. Po počáteční eufórii z dobré koupi :wink: jsem zjistil, že má prasklej blok a navíc motor je natvrdo, vůbec s ním není možný pootočit :sebevrazda: . Sousedka je sama a vůbec neví, co s ním její bejvalej manžel dělal. Jinak je supr kompletní a naposled jel asi tak před pěti lety.
Tak jsem sundal hlavy z motoru a zjistil jsem, že dva válce jsou chycený rzí :'( . Na radu chlapů z dílny jsem tam nastříkal konkor a nechal působit. Mám to už takhle třetí den, ten míň chycenej se rozchodil ale ten druhej ne a ne :vztek: . Vždycky trochu zahrkám setrvákem a ty tři písty se nepatrně pohnou. Nevíte kterej prostředek místo konkoru by s tím mohl něco udělat?

Rozzik

#262 Nový příspěvek od Rozzik »

FENDT F24 píše:
FENDT F24 píše:Tak jsem si přitáhl toho supra od sousedky. Po počáteční eufórii z dobré koupi :wink: jsem zjistil, že má prasklej blok a navíc motor je natvrdo, vůbec s ním není možný pootočit :sebevrazda: . Sousedka je sama a vůbec neví, co s ním její bejvalej manžel dělal. Jinak je supr kompletní a naposled jel asi tak před pěti lety.
Tak jsem sundal hlavy z motoru a zjistil jsem, že dva válce jsou chycený rzí :'( . Na radu chlapů z dílny jsem tam nastříkal konkor a nechal působit. Mám to už takhle třetí den, ten míň chycenej se rozchodil ale ten druhej ne a ne :vztek: . Vždycky trochu zahrkám setrvákem a ty tři písty se nepatrně pohnou. Nevíte kterej prostředek místo konkoru by s tím mohl něco udělat?
Nikdy jsem to nezkousel, ale slysel jsem ze dobre taky rozhejbava brzdova kapalina. Nikdy jsem to nezkousel protoze jsem ji nikdy nemel po ruce. Jen nevim jestli ten valec nejak neodmasti. Musel bysto po aplikaci opet radeji nastrikat konkorem. Lehce bych ji tam nalil aby stala hladinka a pozoroval jestli se neztrati. Olej pod motorem asi budes stejne menit, takze by navadilo kdyby tam ta brzdovka natekla.
Nechal bych to tak hodku pusobit a pak zkusil zase zahejbat setrvakem.
Cus

staník

#263 Nový příspěvek od staník »

Brzdová kapalina ano -ale červená! 8) .Jinak to chce čas,jen se zeptám,když vidíš písty to máš asi shozený hlavy?Pokud se ti hne vložka tak budeš asi muset měnit silikonový kroužky.Většinou se vložky při takovýhle práci zajišťujou aby se nehly.Záleží co všechno budeš spravovat.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.

FENDT F24

#264 Nový příspěvek od FENDT F24 »

Hlavy mám schozený všechny a vložky mám samozřejmě zajištěný. Ta červená brzdovka, není to ta stará, co už se nedá koupit?

Shrek

#265 Nový příspěvek od Shrek »

Obcas se koupit da.
Mozna blba rada skus kofolu.Sice je v tom kyselina,ale kdyz to potom oplachnes nejakou zasadou tak by to nemelo nic delat.
Kazdy vi co delam, jen se to nesmi psat v podpisu. V kolonce povolani je to snad v poradku, pokud ne, tak kolonku z duvodu zbytecnosti odstranit.
O cenach prodavanych veci nediskutuji.
roztrhnisikusnuhakem zavinac gmail.com

FENDT F24

#266 Nový příspěvek od FENDT F24 »

Zkusim si sehnat asi tu brzdovku. Snad to zabere :) .

staník

#267 Nový příspěvek od staník »

Koupit se dá ale já ju mám ze separáku-občas se tam objeví.Novou jsem dával do brzdového systému u traktůrku z T 805.Je pro tyhle staré brzdy lepší protože nebere tolik vlhkost a nerezatí prasátka.Když jsme rozdělávali některé šrouby na tý 6945 tak jsme to nahřáli plynem a nakapali tam kapalinu a když to několikrát opakuješ tak se dostane všady.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.

ota

#268 Nový příspěvek od ota »

Občas, když něco nejde povolit a můžeš to tam nalejt a nechat stát, až se to procucne dál, tak vezmu petrolej a smíchám s olejem. Potom to neleju třeba do díry, u Tebe bych to nalil nad písty. No a nechal tak dva, tři dni působit a dolejval aby bylo pořát trochu toho oleje. Mám taky sprai od Bernera, super 6 a ten je taky dobrej. Dneska jsem potřeboval vyndat zarezlý čepy u dveří na kabině a rozebrat otevírání dveří. Zarezlý byly jako bejk, ani se to nehnulo. Dvakrát jsem to všude nastříkal super 6 a nechal vždycky tak dvě hoďky působit. Potom jsem to vyklepnul a olej byl uplně všude nalezlej, i v dírách co byly kolečka pojezdu.

Rozzik

#269 Nový příspěvek od Rozzik »

Cus, do tech brzd se mi tak nechce, to je hrozny. Je to desny prace nez se na ne clovek dostane. Podle me jestli budou muset dolu blatniky, tak to znamena asi i kabina a ochranny ram, coz je rozdelavka jako prase. Koukal jsem na to a nevim jak to tam presny vyjde ale aby se ten buden mohl stahnout tak aby tam jako na svinu ten blatnik nevadil, to by me asi trefilo. Jeste to necham chvilku dozrat. Uz mam doma velky kotouce z nasi firemni dodavky, prumer cca 300mm, jsou i vetrany. Mam doma stareho kadetta GSi ktereho jsem myslel ze dam na veteransky znacky, ale bohuzel je o 2 roky mladsi nez povoluje vyhlaska. Je to super auto, digi palubka, motor 1.8 a ma to 115 koni. Ale asi bude muset chlapec na srotak, zkousel jsem ho prodat a tyhle auta uz nikdo nechce. Tak znej na srotaku sundam asi ty brzdice, melo to vepredu taky na chlazeny kotouce. Ze skodarny musim sehnat dva brzdove valce a napasuju to tam. Uz jsme na to koukal, ze by to jit melo. Nejvetsi hruzu mam z toho usadit nekam ty brzdove valce a nejak natahat tahla aby to reagovalo na soucasne pedaly. V mem vlakne jsem vlozil fotky jak chlapek predelal TKcko na kotouce.
Jenze nevim co delat driv, je toho moc a den ma jen 24 hodin. Musi se to delat postupne.
Cus

v2000m
Kontaktovat uživatele:

#270 Nový příspěvek od v2000m »

Blatnik drzi na ctyrech sroubech, kabina a ram zustane na miste, jenom podlahy musis vyndat to je dalsich asi sest nebo osm sroubu...
Z tech kotoucovek bych mel dost strach, u traktoru jsou brzdy na prevodu a hlavne jak potom vyresis rucni brzdu, kdyz opasky rucni brzdy jsou zvenku na bubnech..???

Odpovědět

Zpět na „Zetor Super 35-50“