Mikikiho Yanmar 1500D
Moderátor: DYK
Re: Mikikiho Yanmar 1500D
Tak závada u toho pístku je asi ta, že původní majitel vzal stříkačí pistoli a vše nastříkal - včetně toho pístku.
No a ta barva, když se píst úplně zasunul určitě moc dobře guferu nedělala.
Unik je malý, tak asi nechám být a pístek jsem samozřejmě od barvy očistil ředidlem.
---
Ještě mám možná hloupou otázku ... kde mám hledat filtr hydrauliky?
Nějak jsem jej pod sedačkou dnes nenašel.
Pak jedině čerpadlo - tedy někde u čerpadlal ale také jsem na nic co by připomínalo filtr nebo misku atd. nenašel
No a ta barva, když se píst úplně zasunul určitě moc dobře guferu nedělala.
Unik je malý, tak asi nechám být a pístek jsem samozřejmě od barvy očistil ředidlem.
---
Ještě mám možná hloupou otázku ... kde mám hledat filtr hydrauliky?
Nějak jsem jej pod sedačkou dnes nenašel.
Pak jedině čerpadlo - tedy někde u čerpadlal ale také jsem na nic co by připomínalo filtr nebo misku atd. nenašel
Jestli nebudeš mít místo filtru jen sítko. Najdeš ho na nejsilněší trubce jdoucí s převodovky k čerpadlu. Taková vleká matice (32-34)....tak to mám já...
Kubota parking only :-)
https://www.youtube.com/user/ladikigas
https://www.youtube.com/user/ladikigas
Díky, zkusím najít.
---
Dnes jsem měl ještě volno, tak jsem konečně dodělal brzdová světla.
Třeba je to k ničemu ale když mne to baví a nějaké základní osvětlení na Yanmarovi chci mít.
---
Dnes jsem měl ještě volno, tak jsem konečně dodělal brzdová světla.
Třeba je to k ničemu ale když mne to baví a nějaké základní osvětlení na Yanmarovi chci mít.
Vidíš? A já uvažoval o rozsvěcení brzdových světel pomocí indukčního snímače - např. http://www.ifm.com/ifmcz/web/pmain/010_ ... 0_010.html
ISEKI TA247F
ex KUBOTA Bulltra B1-17
Karosa ŠD11
Karosa LC735
Neoplan Tourliner
ex Karosa LC936XE
ex KUBOTA Bulltra B1-17
Karosa ŠD11
Karosa LC735
Neoplan Tourliner
ex Karosa LC936XE
Spínač jsem našel po dědovi v jeho "pokladech" pak kousek železa a bylo to.
Nejvíc mi dalo přemýšlení kam to namontovat
Nejvíc mi dalo přemýšlení kam to namontovat
Včera Yanmar makal jak "černý japonec"
Dovezl jsem 10 patek a kamínek, který byl víc jak 2/3 v zemi u cesty.
Moje druhá lepší polovička na kamínky je a docela nás za ten šutr chválila - teď nevím zda mne nebo traktor
Hlídal jsem ty tři hodiny co makal teplotu a držela se na 80°C jen při pomalejších otáčkách a větším výákonu se zvedla na cca 90°C.
Bylo to dle mého ventilátorem, který nestačil uchladit motor při malých otáčkách.
Yanmar nemá vodní pumpu jen samotíž a jsem max spokojený jak to funguje.
Dovezl jsem 10 patek a kamínek, který byl víc jak 2/3 v zemi u cesty.
Moje druhá lepší polovička na kamínky je a docela nás za ten šutr chválila - teď nevím zda mne nebo traktor
Hlídal jsem ty tři hodiny co makal teplotu a držela se na 80°C jen při pomalejších otáčkách a větším výákonu se zvedla na cca 90°C.
Bylo to dle mého ventilátorem, který nestačil uchladit motor při malých otáčkách.
Yanmar nemá vodní pumpu jen samotíž a jsem max spokojený jak to funguje.
O víkendu jsem Yanmárka trošku potrápil a aby toho neměl málo, zkusil jsem vyrvat kořen švestky co mi tak už pár let překážel. Povedlo se - ale proč píši, protože se mi nezdá přední náprava. Zapnul jsem přední náhon a zmáčkl uzávěrku - točily se mi obě zadní kola ale u přední nápravy jen levé kolo. Je to normální? Portály jsem měl rozebrané ale přední diferák ne, tak se ptám, zda se do něj mám taky kouknout? Prosím, jaký má být stav - tzn. všechny 4 kola po uzavření zadního diferenciálu mají být v záběru nebo přední nápravu neuzavřu a může někdy zabírat jen jedna strana? Díky za info.
Já jsem přesvědčený, že u mé Kuboty mám uzávěrku pouze diferenciálu zadní nápravy a mám to tak i několikrát odzkoušené (párkrát jsem zapadl).
ISEKI TA247F
ex KUBOTA Bulltra B1-17
Karosa ŠD11
Karosa LC735
Neoplan Tourliner
ex Karosa LC936XE
ex KUBOTA Bulltra B1-17
Karosa ŠD11
Karosa LC735
Neoplan Tourliner
ex Karosa LC936XE
Yanmar 1500D 4x4 MFWD 4WD (Mechanical Front Wheel Drive )
To znamená na každou nápravu je uzávěrka diferenciálu , přední náprava uzávěrky je ovládaná mechanicky, kola se začnou otáčet stejně, se zapnutou uzávěrkou se nesmí zatáčet muže se poškodit.
ps: podívej ze spodek přední nápravy měl by být vidět mechanizmus spínaní.
To znamená na každou nápravu je uzávěrka diferenciálu , přední náprava uzávěrky je ovládaná mechanicky, kola se začnou otáčet stejně, se zapnutou uzávěrkou se nesmí zatáčet muže se poškodit.
ps: podívej ze spodek přední nápravy měl by být vidět mechanizmus spínaní.
O.K. díky za info.
O víkendu se pod přední diferák mrknu a snad ten mechanismus poznám popř. nafotím.
O víkendu se pod přední diferák mrknu a snad ten mechanismus poznám popř. nafotím.
Podle mne to máš tak jak to má být a budeš zbytečně hledat.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Souhlas s DYKem