Kotlíková dotace
Re: Kotlíková dotace
to jsi měl štěstí, tehdy to byly kotlíkovky financované napůl krajem a napůl SFŽP, takže tam peněz bylo méně než nyní a neběželo to zdaleka ve všech krajích
Sice ta dotace nebyla tak vysoká jak slibují dnes, ale bylo to úplně bez problémů. Jediný požadavek od nich byl doklad o likvidaci starého kotle. Žádné zateplení, nebo jiný nesmysly co vymýšlejí dnes. Dotace pokryla 50% nákladů
Pokud tvůj plán selhal, změň plán, ale nikdy neměň svůj cíl!
tak dnes zase po tobě chtějí nějaký minizateplení, který v reálu nemusí vyřešit skoro nic, dají ti na něj 20 000 Kč a dotace je od 70 %
Celkove vsechny dotace jsou kontraproduktivni a tahle kotlikova je navic saskarna. Ani nemam moc chut to rozepisovat. Je to na budku, prece kdyz nekod bude hulit, tak skodi v neposledni rade hlavne sobe. Nemuze si pak ani vyvetrat poradne, skodlivy latky popadaj i na jeho pozemek. No proste za chvili nam budou moct vypsat dotaci na to abysme vubec dejchali nebo chodili do prace.z4011be píše:co je šaškárna.
Kotlíkové dotace ?
Dotace obecně ?
Nebo snad povinnost dodržet minimální počet vyměněných kotlů ?
sice nevím proč by všechny dotace měly být automaticky kontraproduktivní, ale to že kdo hulí, škodí hlavně sám sobě, je nesmysl. Pokud bude dotyčný bydlet na kopci, tak klidně při "příznivých" podmínkách zamoří údolí (část obce pod ním). A určitě v okolí jeho baráku bude vzduch čištější než pak dole
Kotlíkovky podporuji - když už stát vymyslel zákaz provozování kotlů od určitého data, tak je naprosto správné, že na výměnu ještě funkčních kotlů přispěje
Kotlíkovky podporuji - když už stát vymyslel zákaz provozování kotlů od určitého data, tak je naprosto správné, že na výměnu ještě funkčních kotlů přispěje
Bydlim na kopci a od podzima do jara cucham smrady zpod kopce. kdyz ale nalozim na zhavy, tak vymorim sam sebe. Dolu to jde teda malo kdy. Ale to je asi misto od mista.
Cely to straseni a novy vyhlasky okolo kotlaru je saskarna i z toho duvodu, ze lidi si to maj uvedomist sami. Takhle pribylo zas nekolik novych povinnych kontrol-revizi, diky kterym pomerne vykrvacim.
A nehlede na to, ze ty kotle a ty skvely emisni tridy to je proste zase co papir snese co si budeme povidat, druhej VW. Ale za papir se tvrde zaplati-castecne z dotaci.
Cely to straseni a novy vyhlasky okolo kotlaru je saskarna i z toho duvodu, ze lidi si to maj uvedomist sami. Takhle pribylo zas nekolik novych povinnych kontrol-revizi, diky kterym pomerne vykrvacim.
A nehlede na to, ze ty kotle a ty skvely emisni tridy to je proste zase co papir snese co si budeme povidat, druhej VW. Ale za papir se tvrde zaplati-castecne z dotaci.
kde kdo kde co cítí, záleží na místních podmínkách, může nastat to co popisuješ ty, i to co popisuji já.
Jinak někteří lidi si neuvědomí sami nic - kdyby byli schopni si to uvědomit, nemusela by být půlka zákonů (od povinnosti STK až k zimním pneu např.)
Souhlasím s tebou, že některé kotle jsou předražené. Taky nechápu, co zázračného je na automatickém plecháči od Benekovu, že stojí dost přes 100 000 Kč
Jinak někteří lidi si neuvědomí sami nic - kdyby byli schopni si to uvědomit, nemusela by být půlka zákonů (od povinnosti STK až k zimním pneu např.)
Souhlasím s tebou, že některé kotle jsou předražené. Taky nechápu, co zázračného je na automatickém plecháči od Benekovu, že stojí dost přes 100 000 Kč
Ahoj,
jasně, každé dotace křivé cenu a přiohýbají trh v něčí prospěch. Ale proč bych neměl využít dotace, když mohu nyní (stejně jako ostatní) a ne za pár let, kdy mi každý řekne "chlape to jsi zaspal dobu...". Je každého věc a na jeho vlastním uvážení jestli ano či ne. Tak jak píšete platí, že kdyby někteří lidé používali hlavu jinak než jako špunt do trupu shora, tak by spoustu věcí nebylo potřeba. Je mi jasné, že když já vyvalím viadrusa na černé uhlí nebo někdo nějaký domalep tak planetu nezachráním a v porovnáním se zapšouknutím tankeru, fabriky a aut je to jako namočit do nádrže vodárny - nikdo nepozná rozdíl, ale ty víš žes to udělal nebo neudělal. A pokud mám nějaké vnitřní pnutí, které mě táhne na stranu toho, že mi není všecko úplně u zadku tak přispěju svojím halířkem, bez kterého není milión miliónem, ale jenom 999 999,99 kč k věci o které si myslím, že je správná. A pokud mi v tomto dotace pomůže, tak proč ne.
Taky je fakt, že jestli máš mastnacku podmínky jaké píšeš, tak vždycky se pod kopcem najde vůl co přiloží nikoli ruku k dílu, ale spíše pneu do peca. Což je sice totálně na xxx, ale bohužel. V mojem okolí nás co topíme na uhlí už opravdu moc není, hafo lidí jede na plynu a zbytek dřevem či čerpadlama. I trošku proto chcu jít jiným směrem než cestou našeho černého zlata. Teď se položí OKDčko a cena černého uhlí půjde zase nahoru (pro koncového topiče), ačkoli cena na trhu je historicky u dna. Ptž trh je jako bůh, levituje kdesi daleko a vysoko nad svými ovečkami, ale než se jeho poselství v tomto případě černé zlato dostane do naší kotlinky, tak urazí takovou vzdálenost a podá si ho z ruky do ruky tolik veksláků, že koncová cena pro člověka s vozíkem za autem v uhelných skladech je taková jaká je.
Jo nemůžu si odpustit vložit fotku, když jsem byl služebně na šachtě v Turecku, tak přijel pro uhlí takovýto povoz , snad se bude líbit :
jasně, každé dotace křivé cenu a přiohýbají trh v něčí prospěch. Ale proč bych neměl využít dotace, když mohu nyní (stejně jako ostatní) a ne za pár let, kdy mi každý řekne "chlape to jsi zaspal dobu...". Je každého věc a na jeho vlastním uvážení jestli ano či ne. Tak jak píšete platí, že kdyby někteří lidé používali hlavu jinak než jako špunt do trupu shora, tak by spoustu věcí nebylo potřeba. Je mi jasné, že když já vyvalím viadrusa na černé uhlí nebo někdo nějaký domalep tak planetu nezachráním a v porovnáním se zapšouknutím tankeru, fabriky a aut je to jako namočit do nádrže vodárny - nikdo nepozná rozdíl, ale ty víš žes to udělal nebo neudělal. A pokud mám nějaké vnitřní pnutí, které mě táhne na stranu toho, že mi není všecko úplně u zadku tak přispěju svojím halířkem, bez kterého není milión miliónem, ale jenom 999 999,99 kč k věci o které si myslím, že je správná. A pokud mi v tomto dotace pomůže, tak proč ne.
Taky je fakt, že jestli máš mastnacku podmínky jaké píšeš, tak vždycky se pod kopcem najde vůl co přiloží nikoli ruku k dílu, ale spíše pneu do peca. Což je sice totálně na xxx, ale bohužel. V mojem okolí nás co topíme na uhlí už opravdu moc není, hafo lidí jede na plynu a zbytek dřevem či čerpadlama. I trošku proto chcu jít jiným směrem než cestou našeho černého zlata. Teď se položí OKDčko a cena černého uhlí půjde zase nahoru (pro koncového topiče), ačkoli cena na trhu je historicky u dna. Ptž trh je jako bůh, levituje kdesi daleko a vysoko nad svými ovečkami, ale než se jeho poselství v tomto případě černé zlato dostane do naší kotlinky, tak urazí takovou vzdálenost a podá si ho z ruky do ruky tolik veksláků, že koncová cena pro člověka s vozíkem za autem v uhelných skladech je taková jaká je.
Jo nemůžu si odpustit vložit fotku, když jsem byl služebně na šachtě v Turecku, tak přijel pro uhlí takovýto povoz , snad se bude líbit :
Náš Trkouš : http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 32&t=77823
"Z hovna bič neupleteš, když upleteš, tak nezapráskáš a když zapráskáš tak jedině sebe."
"Z hovna bič neupleteš, když upleteš, tak nezapráskáš a když zapráskáš tak jedině sebe."
Měl jsem Atmos DC 32, na kot. dotaci jsem si pořídil typ DC 25S na dřevo + s komplet úpravou a hořákem na pelety + AKU náudrž 1000 l, už jedu a topím asi 2 měsíce. V rámci mikroopatření jsem si vyměnil 3 malá okna ve sklepě RD, celkem jsem za kotel zaplatil 180 000,-Kč, + pořízení oken 15 000,-Kč. Maximum dotace je 150 000 Kč, v mém případě budu čerpat 80 %, což ze 150 000,-Kč je 120 000,-Kč, o které si již budu psát asi ten to týden. Jsem spokojen !! Splnil jsem nezbytná a požadovaná kriteria, která podle mne splní plno lidí ( ne-li většina..), pravdou však také je, že osobně bych si kotel a vše okolo, pořídil podstatně levněji.., ovšem bez dotace.. Na realizaci mikroopatření ( u mne objednání a instalace 3 oken) je lhůta 6 měs.
kotlíkové dotace
Prosím Vás nemáte někdo zkušenosti s firmama které vyřizují za poplatek kotlíkové dotace nebo nějaké jiné zkušenosti?
Re: kotlíkové dotace
Máš problém s přečtením českého textu a vyplnění formuláře? Já myslel, že základní vzdělání je v ČR povinný a číst tady umí všichni nad 6 let. Přístup na internet máš a česky evidentně taky umíš, tak v čem je problém? A když už firmu, tak vybrat firmu, co to nainstaluje a jako bonus vyřídí papírování.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Luky: ony ty firmy na dotace nejsou asi jen pro nic za nic. Na ČR1 říkali, že víc jak třetina žádostí má formální chyby. Na to konto je pravda, že seriózní firma dotaci vyřídí a aj namontuje kotle za mírný poplatek...
Tak se čtením a psaním problémy nemám,ale jsem vlastníkem domu ve kterém má věcné břemeno můj otec,takže tam bude muset být určitě papírování skrz jeho souhlas a když k tomu připočítám čas strávený papírováním,vyřizováním a to ještě nemám jistotu že si vystojím řadu a dotace dostanu!Když to dám firmě tak se nemusím o nic starat,větší část peněz co chce firma se dá dát do nákladů dotací a pokud mi dotaci neschválí tak firmě neplatím ani korunu!
chlapi je to jednoduché a opravdu na tom nic není.
Záměr vyhlásí SFŽP, kde vydá podmínky.
Každý kraj si k těm podmínkám může ještě něco přidat.
Ale veškerá byrokracie je jako vzor vyplněná, takže si to pouze změníte podle Vaších údajů.
Já spadám pod Moravskoslezský kraj a zde jsou veškeré formuláře včetně vyplněných vzorů: http://www.msk.cz/cz/verejna_sprava/pro ... aji-62221/
Na googlu si dej Kotlíková dotace a svůj kraj a určitě Ti vyjede něco podobného.
Pokud ani tohle nezvládnete, tak si opravdu tu dotaci nezasloužite.
Záměr vyhlásí SFŽP, kde vydá podmínky.
Každý kraj si k těm podmínkám může ještě něco přidat.
Ale veškerá byrokracie je jako vzor vyplněná, takže si to pouze změníte podle Vaších údajů.
Já spadám pod Moravskoslezský kraj a zde jsou veškeré formuláře včetně vyplněných vzorů: http://www.msk.cz/cz/verejna_sprava/pro ... aji-62221/
Na googlu si dej Kotlíková dotace a svůj kraj a určitě Ti vyjede něco podobného.
Pokud ani tohle nezvládnete, tak si opravdu tu dotaci nezasloužite.
Naposledy upravil(a) RoKur dne pát led 13, 2017 8:11 pm, celkem upraveno 1 x.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Šulo doporučuji Ti napřed hodinu strávit nad podmínkama pro kotlíkovou dotaci, aby jsi nepsal takové hlouposti.
Jediný formulář, který musíš vyplnit je žádost o dotaci a doložít fotkami původního kotle.
To doručíš v určitý den na krajský úřad a pak čekáš, jestli ti dotaci schválí.
Potom teprve uděláš realizaci.
No a nakonec zase trocha byrokracie, kdy podáš vyučtování.
Tak že co to meleš o stráveném času s vypisováním, kdy nemáš jistotu, jestli to dostaneš.
Poslal jsem Ti v předchozím přízpěvku odkaz, tak se podívej na formulář žádosti o dotaci
Je to hned ta první příloha.
Jediný formulář, který musíš vyplnit je žádost o dotaci a doložít fotkami původního kotle.
To doručíš v určitý den na krajský úřad a pak čekáš, jestli ti dotaci schválí.
Potom teprve uděláš realizaci.
No a nakonec zase trocha byrokracie, kdy podáš vyučtování.
Tak že co to meleš o stráveném času s vypisováním, kdy nemáš jistotu, jestli to dostaneš.
Poslal jsem Ti v předchozím přízpěvku odkaz, tak se podívej na formulář žádosti o dotaci
Je to hned ta první příloha.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec