DDT -"Daddyho druhý traktor"
Re: DDT -"Daddyho druhý traktor"
Pěkný,udělal jsi pěknej kus práce... A jinak už dobrý ? Trochu se "to" rovná?
Majitel vozu v avataru
Miloši, celkem to jde. Nepřipouštím si nějaká omezení a ani je nemám. Když fyzička dovolí = dělám, avšak mezitím si vždy rád na chvíli "orazím" (kafčo, nakouknutí sem na fórum anebo jen tak chvíle vegetu). Plány co bych chtěl udělat v hlavě mám a časově je už neřeším - jednou to bude (nebo nebude)! A ještě k té jabloni - vypadá to, že po ní přejel blesk (předchozí radikální řez také nebyl ideální) a rostla v nevhodném místě:
Když ona většina stromů je na tom špatně, ale nemůžu zahradu totálně vymýtit najednou , obzvlášť když jsem pod přísnou kontrolou očí za záclonami sousedního důchoďáku. Tady je ukázka z rozvětvení čtyř stromů - nic hezkého :
A takto vypadala uvnitř největší jabloň, která je po redukci a před likvidací:
Když ona většina stromů je na tom špatně, ale nemůžu zahradu totálně vymýtit najednou , obzvlášť když jsem pod přísnou kontrolou očí za záclonami sousedního důchoďáku. Tady je ukázka z rozvětvení čtyř stromů - nic hezkého :
A takto vypadala uvnitř největší jabloň, která je po redukci a před likvidací:
...ty stromy už nic nezachrání ...
- Rendy9999
- Kontaktovat uživatele:
NavijákVladimír2 píše: ...ty stromy už nic nezachrání ...
To mně je úplně jasné - i proto jsem obrázky tady zveřejnil. Ale jak jsem psal v předchozím příspěvku: musím vytahování dávkovat postupně.
Tatíkovi jsem říkával, že stromy jsou staré a že by zahrada chtěla postupnou obnovu. Jenže jsem slýchával odpověď: "Ty stromy staré nejsou, vždyť jsem je sázel." Doplním, že se dožil téměř 94 roků.....
Tatíkovi jsem říkával, že stromy jsou staré a že by zahrada chtěla postupnou obnovu. Jenže jsem slýchával odpověď: "Ty stromy staré nejsou, vždyť jsem je sázel." Doplním, že se dožil téměř 94 roků.....
Likvidací stromu pomalu dávkuješ,nechceš pozorovatelům způsobit šok.
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
taky unas mame pozorovatele a casto a celkem pravidelne jim pusobime sok ...me to dela blaho na dusi, ale nevyhoda je, ze je to drzi neustale ve strehu pozn. je to tvuj pozeme, muzes si tam delat co chces
Trochu pozitivní na tom je skutečnost, že částečně nahrazují webkamery (sice bez záznamu , nevím jak dalece jim slouží paměť). Asi by hlásili, kdyby se tam v mé nepřítomnosti někdo vyskytoval .
Odhodlal jsem se! Naviják nemám, nahradil ho dostatečně dimenzovaný řetěz:Rendy9999 píše:NavijákVladimír2 píše: ...ty stromy už nic nezachrání ...
Nechám do zítřka vyschnout zeminu na zbytcích kořenového systému, kmeny naporcuji a pařezy s kořeny zatím umístím někde do kouta.
Ani to moc dlouho netrvalo, jeden strom vzdoroval více, u něj jsem si hrábnul.
A abych nevypadal jako barbar, mám nachystaných 7 nových stromků k výsadbě a minulý týden jsem zkusil do země dát odrosty od meruňky.
Pokračování bylo na úpravě vjezdu do garáže vybouráváním pískovcových kvádrů a betonu tvořících původní základ, abych udělal místo pro šikmý nájezd. Od listopadu po výměně vrat jsem měl za vraty schod a potom marodil. Vyvezl jsem bednu bordelu do stavebního depozitu:
... demoliceman . Jen s těmi odkopky z meruňky neztrácej čas . Meruňka se roubuje na různé podnože , takže Ti vyroste ta ponož a pokud ji nenaroubuješ , tak je to k ničemu . http://www.chovanec.cz/pestovani-merunek/
máš pravdu. Chvíli to vypadalo, že na zahradě bude růst už jenom
Ještě potrvá, než něco poroste, ale 6 nových stromků je v zemi. Pro broskvoň jsem zatím nenašel vhodné místo, resp. našel, ale v jeho těsném sousedství jsou ještě pahýly stromů, které sám vytáhnout nezvládnu. Netuším, zda se ji bude v této oblasti dařit, ale proč to nezkusit.... .
Takže přes den byla kombinace sázení nových stromků, likvidace vytažených, zaříznutí a vybourání zbylé plochy betonu v garáži s uložením chrániček a protáhnutím kabelů - vše prokládáno odpočinkem i kafepauzami.
Ještě potrvá, než něco poroste, ale 6 nových stromků je v zemi. Pro broskvoň jsem zatím nenašel vhodné místo, resp. našel, ale v jeho těsném sousedství jsou ještě pahýly stromů, které sám vytáhnout nezvládnu. Netuším, zda se ji bude v této oblasti dařit, ale proč to nezkusit.... .
Takže přes den byla kombinace sázení nových stromků, likvidace vytažených, zaříznutí a vybourání zbylé plochy betonu v garáži s uložením chrániček a protáhnutím kabelů - vše prokládáno odpočinkem i kafepauzami.
Dle počtu rýčů a jejich vzájemé polohy jsi musel mít pomocníka.
...řekl bych , že ne pes , ale traktor je nejlepší přítel člověka...
Hmmm, jsem tady téměř stále jako poustevník, takže žádné další ruce se k dílu nepřipojily . Do bedny jsem nabral co by se asi mohlo hodit, a rýče sloužily jako geodetické body - při rozvržení, kam co nasadit.
Vláďo, máš pravdu, jsem ve stavu, že pouze nalévám naftu do nádrže (pokud do ní nezapomenu nakouknout) a traktor maká (už by si zasloužil nějakou údržbu - stává se z něj olejnička)! Při představě, že vše budu tahat v rukách nebo vozit na trakaři či ručním dvoukoláku mě děsí !
Vláďo, máš pravdu, jsem ve stavu, že pouze nalévám naftu do nádrže (pokud do ní nezapomenu nakouknout) a traktor maká (už by si zasloužil nějakou údržbu - stává se z něj olejnička)! Při představě, že vše budu tahat v rukách nebo vozit na trakaři či ručním dvoukoláku mě děsí !
Přesně tak ! Já ho mám jako třetí ruku. Používám ho i jako vzpěru,když potřebuju něco vytáhnout hupcukem. Doporučuju vyzkoušet,je to kolikrát lepší,jak kolama . Bohužel,momentálně nepojízdnýDaddy píše:Hmmm, jsem tady téměř stále jako poustevník, takže žádné další ruce se k dílu nepřipojily . Do bedny jsem nabral co by se asi mohlo hodit, a rýče sloužily jako geodetické body - při rozvržení, kam co nasadit.
Majitel vozu v avataru