DDT -"Daddyho druhý traktor"

4x4, 6x6 apod

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
Tykev

Re: DDT -"Daddyho druhý traktor"

#2881 Nový příspěvek od Tykev »

Pěkný,udělal jsi pěknej kus práce... A jinak už dobrý ? Trochu se "to" rovná?
Majitel vozu v avataru

Daddy

#2882 Nový příspěvek od Daddy »

Miloši, celkem to jde. Nepřipouštím si nějaká omezení a ani je nemám. Když fyzička dovolí = dělám, avšak mezitím si vždy rád na chvíli "orazím" (kafčo, nakouknutí sem na fórum anebo jen tak chvíle vegetu). Plány co bych chtěl udělat v hlavě mám a časově je už neřeším - jednou to bude (nebo nebude)! A ještě k té jabloni - vypadá to, že po ní přejel blesk (předchozí radikální řez také nebyl ideální) a rostla v nevhodném místě:
Obrázek
Když ona většina stromů je na tom špatně, ale nemůžu zahradu totálně vymýtit najednou :( :nene: , obzvlášť když jsem pod přísnou kontrolou očí za záclonami sousedního důchoďáku. Tady je ukázka z rozvětvení čtyř stromů - nic hezkého :( :
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
A takto vypadala uvnitř největší jabloň, která je po redukci a před likvidací:
Obrázek Obrázek

Vladimír2

#2883 Nový příspěvek od Vladimír2 »

:( ...ty stromy už nic nezachrání ...

Rendy9999
Kontaktovat uživatele:

#2884 Nový příspěvek od Rendy9999 »

Vladimír2 píše::( ...ty stromy už nic nezachrání ...
Naviják :friends:

Daddy

#2885 Nový příspěvek od Daddy »

To mně je úplně jasné - i proto jsem obrázky tady zveřejnil. Ale jak jsem psal v předchozím příspěvku: musím vytahování dávkovat postupně.
Tatíkovi jsem říkával, že stromy jsou staré a že by zahrada chtěla postupnou obnovu. Jenže jsem slýchával odpověď: "Ty stromy staré nejsou, vždyť jsem je sázel." Doplním, že se dožil téměř 94 roků.....

jiriSBS

#2886 Nový příspěvek od jiriSBS »

Likvidací stromu pomalu dávkuješ,nechceš pozorovatelům způsobit šok.

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#2887 Nový příspěvek od Ondras83 »

:D taky unas mame pozorovatele :) a casto a celkem pravidelne jim pusobime sok :) ...me to dela blaho na dusi, ale nevyhoda je, ze je to drzi neustale ve strehu :) pozn. je to tvuj pozeme, muzes si tam delat co chces :)

Daddy

#2888 Nový příspěvek od Daddy »

Trochu pozitivní na tom je skutečnost, že částečně nahrazují webkamery (sice bez záznamu :( , nevím jak dalece jim slouží paměť). Asi by hlásili, kdyby se tam v mé nepřítomnosti někdo vyskytoval :-/ .

Daddy

#2889 Nový příspěvek od Daddy »

Rendy9999 píše:
Vladimír2 píše::( ...ty stromy už nic nezachrání ...
Naviják :friends:
Odhodlal jsem se! Naviják nemám, nahradil ho dostatečně dimenzovaný řetěz:
Nechám do zítřka vyschnout zeminu na zbytcích kořenového systému, kmeny naporcuji a pařezy s kořeny zatím umístím někde do kouta.
Ani to moc dlouho netrvalo, jeden strom vzdoroval více, u něj jsem si hrábnul.
A abych nevypadal jako barbar, mám nachystaných 7 nových stromků k výsadbě a minulý týden jsem zkusil do země dát odrosty od meruňky.
Pokračování bylo na úpravě vjezdu do garáže vybouráváním pískovcových kvádrů a betonu tvořících původní základ, abych udělal místo pro šikmý nájezd. Od listopadu po výměně vrat jsem měl za vraty schod a potom marodil. Vyvezl jsem bednu bordelu do stavebního depozitu:
Obrázek

Vladimír2

#2890 Nový příspěvek od Vladimír2 »

... :smich: demoliceman 8) . Jen s těmi odkopky z meruňky neztrácej čas . Meruňka se roubuje na různé podnože , takže Ti vyroste ta ponož a pokud ji nenaroubuješ , tak je to k ničemu . http://www.chovanec.cz/pestovani-merunek/

Daddy

#2891 Nový příspěvek od Daddy »

:ano: máš pravdu. Chvíli to vypadalo, že na zahradě bude růst už jenom
Obrázek
Ještě potrvá, než něco poroste, ale 6 nových stromků je v zemi. Pro broskvoň jsem zatím nenašel vhodné místo, resp. našel, ale v jeho těsném sousedství jsou ještě pahýly stromů, které sám vytáhnout nezvládnu. Netuším, zda se ji bude v této oblasti dařit, ale proč to nezkusit.... ;-) .
Takže přes den byla kombinace sázení nových stromků, likvidace vytažených, zaříznutí a vybourání zbylé plochy betonu v garáži s uložením chrániček a protáhnutím kabelů - vše prokládáno odpočinkem i kafepauzami.

vitex

#2892 Nový příspěvek od vitex »

Dle počtu rýčů a jejich vzájemé polohy jsi musel mít pomocníka. :)

Vladimír2

#2893 Nový příspěvek od Vladimír2 »

:) ...řekl bych , že ne pes , ale traktor je nejlepší přítel člověka... ;-)

Daddy

#2894 Nový příspěvek od Daddy »

Hmmm, jsem tady téměř stále jako poustevník, takže žádné další ruce se k dílu nepřipojily :( . Do bedny jsem nabral co by se asi mohlo hodit, a rýče sloužily jako geodetické body - při rozvržení, kam co nasadit.
Vláďo, máš pravdu, jsem ve stavu, že pouze nalévám naftu do nádrže (pokud do ní nezapomenu nakouknout) a traktor maká 8) (už by si zasloužil nějakou údržbu - stává se z něj olejnička)! Při představě, že vše budu tahat v rukách nebo vozit na trakaři či ručním dvoukoláku mě děsí :ano: !

Tykev

#2895 Nový příspěvek od Tykev »

Daddy píše:Hmmm, jsem tady téměř stále jako poustevník, takže žádné další ruce se k dílu nepřipojily :( . Do bedny jsem nabral co by se asi mohlo hodit, a rýče sloužily jako geodetické body - při rozvržení, kam co nasadit.
Vláďo, máš pravdu, jsem ve stavu, že pouze nalévám naftu do nádrže (pokud do ní nezapomenu nakouknout) a traktor maká 8) (už by si zasloužil nějakou údržbu - stává se z něj olejnička)! Při představě, že vše budu tahat v rukách nebo vozit na trakaři či ručním dvoukoláku mě děsí :ano: !
Přesně tak ! Já ho mám jako třetí ruku. Používám ho i jako vzpěru,když potřebuju něco vytáhnout hupcukem. Doporučuju vyzkoušet,je to kolikrát lepší,jak kolama :smich: . Bohužel,momentálně nepojízdný :'(
Majitel vozu v avataru

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x4“