MINI 070, 075

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
Tom

Re: MINI 070, 075

#3571 Nový příspěvek od Tom »

Fotky pomůžou.... MINI 075 měl takovou hydrauliku už z výroby, a poslední MINI 070, které se už nedělaly v Agrostroji, tak měly taky hydrauliku upravenou z výroby. Ty MINI mívaly zelenou barvu.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Tom-SVK

#3572 Nový příspěvek od Tom-SVK »

tak tu su foto z mojej hydrauliky:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

snaď som to dobre odfotil :)

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#3573 Nový příspěvek od Atlan »

Stym poistnym ventilom co trci smerom dole si nic nerobil ? nerozsteloval si ho? Bolo by dobre ho vysrubovat a vycistit ale bacha bude tam spruzinka gulucka a mozno piestik, rozhodne odtial nieco vypadne.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Tom-SVK

#3574 Nový příspěvek od Tom-SVK »

Atlan píše:Stym poistnym ventilom co trci smerom dole si nic nerobil ? nerozsteloval si ho? Bolo by dobre ho vysrubovat a vycistit ale bacha bude tam spruzinka gulucka a mozno piestik, rozhodne odtial nieco vypadne.

tak ja osobne som ho ešte nevyberal, keďže som bol minuly rok v anglicku a to rozoberal môj brat lebo už vtedy to nefungovalo, takže sa na to pozriem sam osobne... ak by to nebola chyba v tom ventile, da sa nejako premerať tlak? či ma nejaky alebo nie, lebo už neviem čo by ine mohlo byť...

nsrx

#3575 Nový příspěvek od nsrx »

Zdar chlapi nevíte náhodou kde bych sehnal kříž do kardanu?

Flydali

#3576 Nový příspěvek od Flydali »

... vitajte fšichni....
... když MINI, tak MINI ...
... jelikož jsem líný vzít motyku do ruky a jít okopat do zahrady řádky se zeleninou, řekl jsem si, že ulehčím prácu sobě i ostatním doma. Předloni jsem si pořídil elektrický rotavátorek, ale moc spokojený jsem nebyl. Protože jsem musel dávat pozor , abych nepokopal výhonky a zároveň i kábl od elektriky. Prostě pracovat s takovým strojem bylo peklo. Elektromotor se zahříval a měl výkon 0,75kW. Kábl se mě pořád někde plantal a šlapal jsem po výhoncích zeleniny. Řekl jsem si * a dost *. Přemýšlel jsem, že to musí jít i jinak. Dospěl jsem k názoru, že se musím zbavit toho ohonu co věčně za sebou tahám a zabavím se ho jenom tím, že použiju místo elektromotoru benzínový motor z křoviňáku. Koupil jsem křoviňák v Tesku a dal se do práce. Pro moji vizi jsem použil původní šnekovou převodovku v kombinaci s motorem z křoviňáku. Výkon motoru jsem odhadoval okolo 2kW. Koupený motor má 2,5kW, což mě vyhovovalo. Vysoustružil jsem spojovací segment mezi převodovku a motor, na 4 mm plotýnku je navařená trubka 25mm, a z 1,5mm plechu kryt, a jediný díl , který jsem znehodnotil byla hřídel, pro spojení mezi motorem a převodovkou. Ostatní díly křoviňáku zůstaly nedotčeny. Převodovka má převod.poměr 1:46, což jsem si myslel, že budou výsledné otáčky malé. Ale nakonec po prvních testech jsou otáčky dostačující. Nože pěkně kypří půdu a zbavují ji plevele. Práce s tímto strojem je velmi zábavná a lehká, žádná dřina, žádné hrbení se nad motykou...!! Jediné, co asi ještě budu muset doplnit, je brzdící radlička pro hlubší kultivaci. Ale jinak super mašinka - MINI-ROTAVÁTOREK . Až bude trochu přeschlá půda (je po dešti), tak udělám aj video a prsknu to na jutubko ....

Flydali

#3577 Nový příspěvek od Flydali »

.... MINI-ROTAVÁTOREK ....
Obrázek Obrázek ObrázekObrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

boyten
Kontaktovat uživatele:

#3578 Nový příspěvek od boyten »

Nádherná práce Flydali. Musím říct, že závidím lidem jako jsi ty, že máte prostředky na to aby jste si to udělali sami...... Já to musel koupit. Určitě si tam dodělej tu brzdící tyčku. Jinak je to super pomocník, dalo by se říct, že od jisté doby mně i okopávání baví :-D Já to mám ještě tak, že se to mění na konci křoviňáku místo úhlové hlavy se dává okopávač a opět zpět na křoviňák -> dle volby co potřebuješ.
Terra/Vari + MINI + spousta krámů k tomu všemu :-D. _____ Zde fotky Terra. _____ Zde fotky MINI. _____ Moje vlákno o MiniBoyovi.

Peter768

#3579 Nový příspěvek od Peter768 »

Flydali, veľmi pekná robota 8)
Ale teraz by som Vás chcel poprosiť o ďalšie dve rady:
- Poloosi majú axiálnu vôľu 2mm, ložiská vyzerajú byť OK - mám to riešiť, alebo je to OK?

- Tanierové kolo - mám odlomené zo zuba viď foto
http://img21.rajce.idnes.cz/d2102/11/11 ... .jpg?ver=0
Mám ohlodaný aj pastorek (hrušku) čo ide na tanierové kolo.
Pastorek ešte vydrží, ale bojím sa, aby nenarazil na ten zlomený zub a nepoškodil aj blok prevodovky. Na prevode pastorek a tanierové kolo je vôla - potrebujem ju zmenšiť. Ako? Povolím kontramatku M6 a červíka a potom? Otáčať tým segmentom za ložiskom pastorku? alebo? Neviem presne ako to funguje.

Flydali

#3580 Nový příspěvek od Flydali »

... vitaj Slovane,...
.. Peter 768,.... ta vůle samozřejmě není v pořádku, je třeba zjistit , kde je a případně ju vymezit. S tím vylomeným zubem, to je taky prekérka. Je možnost ho navařit tvrdokovem, ale stále budeš mět kostlivca v převodovce. Já osobně v takových případech volím výměnu za nový kus. Mě se vylomily zuby v diferáku, a v převodovce se nacházely kousky zubů a kovové piliny,... řešil jsem to výměnou, i když to stálo balón, ale mám jistotu a klid, že jsou díly nové a že nemusím očekávat v brzké době žádné překvapení. Do budoucna uvažuju o tom, že převodovku vykuchám a pojezd bude řešen hydromotorama. Uvidíš, co ti poradí druzí, jsou tu daleko zkušenější borci než su já ... Vůle mezi pastorkem a ozu.kolem se seřizuje tím, že povolíš šroubek M6 a přitahuješ nebo povoluješ na hřídeli přítlačný segment, který má závit, a který posouvá hřídel s ložiskem do záběru. Z boku toho segmentu jsou slepé díry na klíč. Něco jako na rozbrušovačce, když chceš vyměnit kotouč a povoluješ matku. A celé je to zajištěno tím šroubkem M6 . Mezi zubama by měla být minimální vůle (0,3-0,5), neměli by být do sebe na tvrdo ...!!!
... měj se fanfárově ...

... jóóó.... a všem dík za uznání ... :friends:

Flydali

#3581 Nový příspěvek od Flydali »

... vitaj Slovane,...
.. Peter768,.... jo jo jo, ... dole vlevo do rámečku zadáš jméno Smetana nebo Karafiát nebo Šálek, a vyskočí ti odkazy aj s adresama a aj s telefonníma číslama , ale musíš si to projít a hledat a určitě najdeš :friends: ..... měj se fanfárově ...

šindy

#3582 Nový příspěvek od šindy »

Ahoj, konečně jsem se dostal k hledání startéru na miniho a co se tak dívám tak podle čísla a typu motoru v česku ke koupi žádný není. Pouze na objednání za cca 5000 a to ještě není jistý že je to on. Našel jsem tu nějaký odkaz z amazonu http://www.amazon.com/Caltric-STARTER-B ... B007KP0GOI Ale nevím jestli je to on a dávát za poštu víc jak za startér se mi taky moc nechce :-/ Pokud někdo má nějaký tip kde ho koupit, rád ho uvítám.
Můj typ a číslo motoru Briggs&Stratton Model 255426, Type 0134 01, Code 87062610
Díky za odpověď

texi

#3583 Nový příspěvek od texi »

Ahoj Šindy, já jsem pořídil starter na Minika od tohoto prodejce http://dum.bazos.cz/inzerat/60590502/NO ... RATTON.php asi před dvěma roky a jsem spokojen , funguje stále a cena je taky dobrá.
MT8-070MINI motor BS11Hp I/C 1992
MFD-019 motor BS5Hp 1994

Flydali

#3584 Nový příspěvek od Flydali »

.... vitajte fšichni, ... dovolil jsem si sem dát adresu videa k Minirotavátorku pro ty, kdo by měli zájem se podívat, jak to funguje v terénu ... https://www.youtube.com/watch?v=XH6L8VhHBP0 ... je to spíš taková meziřádková plečka .... mějte se fanfárově ...

texi

#3585 Nový příspěvek od texi »

Dalibore dost dobrý, seš šikula o tom není vůbec pochyby . Teď mě napadlo - místo brzdící tyčky zapojit hrobkovač a zkusit proorávat brambory, rotavátor nakypří půdu a hrobkovač ji rozhrne na řádky...
MT8-070MINI motor BS11Hp I/C 1992
MFD-019 motor BS5Hp 1994

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“