DDT -"Daddyho druhý traktor"

4x4, 6x6 apod

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
Daddy

Re: DDT -"Daddyho druhý traktor"

#2866 Nový příspěvek od Daddy »

Tome, částečně. A byl to očistec :shock: ! Začít jsem mohl až okolo 13 hodiny - dříve bylo mokro. Vždy po ujetí vzdálenosti 5 - 20 m ucpaný tunel, takže slézt dolů, vypnout sekání, kleknout na zem, strčit ruku do tunelu, vybrat travnatý sajrajt a to jsem zopakoval snad stokrát (bez přehánění to tak nějak bude). Mokrá (vlhká) a přerostlá tráva je problém :( . Dále jsem vyklepal a vytratil hřídelku, na které je vlečené sekání traktůrku, takže bylo nedobrovolné zastavení zarytím do země - to celkem dvakrát. Poprvé jsem v garáži našel jinou hřídelku, podruhé už nahrazeno za dva šrouby. Jednu z nich jsem následně objevil v trávě. Nakonec posekána polovina dvorku a asi 2/3 zahrady - všechno se nezadařilo :( .
Potrápila mě i prázdná nádrž, když mně v nejvzdálenějším rohu zahrady došla nafta v traktoru - ne a ne systém natlakovat, baterka vymlácená, takže dovézt jinou. Nakonec se vše podařilo a parkuje opět ve stodole. Chce to více prevence, bude méně problémů :ano: .
Obrázek není na chlubení, ale bilance snažení:
Obrázek

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#2867 Nový příspěvek od Ondras83 »

deda chtel letos taky zatravnit pul pole, kdyz jsme sazeli brambory...tak jsem mu vysvetloval, ze to sekani je snad vic prace, jak ty brambory dvakrat za rok okopat vari a prihrnout traktorem

Daddy

#2868 Nový příspěvek od Daddy »

Ondro, máš pravdu. Kdybych na baráku a u zahrady bydlel, dalo by se o pěstování uvažovat. Takhle po částech víkendů honím, co se dá. Když se k tomu přidá nepřízeň počasí, nastává pro mě problém - tráva nečeká. To samé platí i pro brambory - může být sucho anebo plevel přeroste a opět dřina :( . Do poslední neposečené části zahrady zkusím vjet příští týden - buď půjde sekat traktůrkem anebo vytáhnu bubnovku a projdu se. Dvorek také zvládnu v příštím týdnu - tam to sice nevypadá hezky, ale není tam žádný hustý porost, který by se nedal zvládnout. No a na všecho mám pouze dvě ruce - žádní pomocníci se nehrnou.
Jen pro zajímavost - takováto hromádka je z pokázených stromů po vysypání vlečky - ještě tam přibude asi 20 polínek, protože jsem vytáhl třešeň, která vloni náhle uschnula:
Obrázek

Vladimír2

#2869 Nový příspěvek od Vladimír2 »

:friends: ...jak Ti pomoci , nebo aspoň povzbudit a nabudit ..? Když napíšu , že je u nás azuro a vlhko tak akorát a že sekám 2x týdně , nebude to znít jako provokace..? V zápalu zkoušení rozmetadla jsem to pěkně pohnojil... Tráva roste jako zběsilá...

Obrázek

Daddy

#2870 Nový příspěvek od Daddy »

Vláďo, vím jak bylo o víkendu v moravských končinách. Manželka byla ve sklípku ve Vracově (Hodonínsko, Kyjovsko) a referovala. A já tady sledoval meteoradar: http://radar.bourky.cz/
No nic - s počasím neuměli udělat nic ani soudruzi, přesto že se říkalo "poručíme větru dešti". Panice nepropadám, ale když podobné počasí bylo už třetí víkend po sobě :( .

Daddy

#2871 Nový příspěvek od Daddy »

Po skouknutí předpovědi počasí s nevalnými vyhlídkami na víkend bylo rozhodnuto o mimořádném výjezdu. Posekáno, odvezena další fůrka větví a pařezu s kořeny pokácené třešně. Před odjezdem jsem ještě řešil "lego" - jak poskládat věci pro vitexe a vlka do kufru auta - po částečné rozborce radliček se zadařilo :) . Takže v sobotu hurá na Floru do Olomouce :) .

vlk

#2872 Nový příspěvek od vlk »

Tak důležité,že jsi vše zvládl mě ta tráva jěstě čeká jsem zvědavý kdo tu džungli poseče. :-/

Daddy

#2873 Nový příspěvek od Daddy »

Zvládl, i když jsem i po dvou dnech bez deště musel tunel traktůrku několikrát čistit. A Tvoje polemika, kdo u Tebe poseče trávu? Mám celkem jasno, kdo to bude :) .

vlk

#2874 Nový příspěvek od vlk »

Tak už to mám taky za sebou POSEČENO,ale těch ku..v co tu bylo není ani na E55. :zly:

Daddy

#2875 Nový příspěvek od Daddy »

Ještě že jsem se rozhodl k posekání zbytku trávy v úterý. Včera odpoledne a v noci na dnešek pršelo, takže by se opět nezadařilo. Dnes bylo celkem slušně, i když po ránu zima a větrno. Poskládal jsem pluh, dal mu nové kudly a až na drobnosti mohu prohlásit renovaci za dokončenou (a půjde do depozitu, protože orat nic nebudu :( ):
Obrázek Obrázek
Chvíli jsem jezdil s bednou v ramenech - odvoz suti od garáže a dovezení zeminy na vyrovnání pozemku po vytahání zatravňovacích tvárnic.
Nakonec na zahradě povláčeno bývalé políčko, účelem nebyla absolutní rovina, ale odstranění brázd a nerovností po podzimním orání:
Obrázek
Vyskytla se drobná závada - uvolněné táhlo spojky od pedálu. Nedokumentováno a lehce odstraněno - spravily to dva nýty. A po opravě už nadešel čas zaparkování do stodoly, tady po opravě a před uklizením:
Obrázek

vitex

#2876 Nový příspěvek od vitex »

A kde máš fotky z Flóry? :friends:

Daddy

#2877 Nový příspěvek od Daddy »

Víťo, nepořídil jsem tam ani jednu. Rok od roku je to slabší :( . Letos tam snad poprvé nebyla vůbec žádná technika.

Vladimír2

#2878 Nový příspěvek od Vladimír2 »

...tak jako upadá a zmenšuje se Flora Olomouc , tak se zlepšuje Floria Kroměříž...

Daddy

#2879 Nový příspěvek od Daddy »

Příští rok asi vyzkoušíme, koukal jsem na internet na obrázky a vypadá to tam pěkně.

Daddy

#2880 Nový příspěvek od Daddy »

Vladimír podle čerstvé reportáže již podruhé ohrnuje brambory, já zahrnuji rýhu s kabely. K "prohrábnutí" posloužil snad 20 let starý trojúhelníkový svařenec s přišroubovaným kusem ještě staršího koňského pluhu. A když už byla rýha udělaná, příšly do ní 2 elektrické kabely, koaxiál a dva UTP kabely - nemíním kopat znovu, proto pro jistotu uloženo vše možné, i když je to pouze mezi domem a stodolou.
Obrázek Obrázek Obrázek
Konečně byl víkend bez deště. Zahradu i dvorek jsem kompletně posekal - a zároveň rozdrtil chuchvalce z minulých pokusů za vlhka.
Obrázek Obrázek
K zemi padla ještě jedna jabloň - vytáhl jsem ji ze země s převážnou částí pařezu celkem bez problému.

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x4“