Z VARI na MT 8 132.2
- Holder
Re: Z VARI na MT 8 132.2
Sleduj Bazoš !
jestli bys chtěl brány tak mám 2 akorát jsou trochu pokroucené
No jo, ty to máš kousek, já nepojedu pro brány 300 km na plzeňsko. Víc by se mi líbilo to Veselíčko kolegy "fidlaz". Našel jsem pět Veselíček, které je to pravé?
Živila mne Císařsko-královská privilegovaná Severní dráha císaře Ferdinanda.
veselíčko u přerova
psč 751 25
psč 751 25
Vážení kolegové přeju vám krásné prožití svátků vánočních a moc a moc zdraví, štěstí a lásky v roce 2016.
Tak jsme se probudili ze zimního spánku a dali se do díla. Protože zatím nemám příslušenství k MTčku, používám to, co mi zbylo po Vari.
Jako první šel na řadu kombinátor. Půda je dosud velmi vlhká a tak to bylo pro něho docela náročné. Zvládl to, chudák, velmi dobře.
Potom příšlo nařadu járování na zemáčky. To šlo taky dobře, dokonce tak dobře, že jsem přestal hlídat hloubku a uštřihnul desítky šrouby. Daly se nové a s troškou opatrnosti se akce podařila.
Pro sázení používáme léty prověřený poloautomaticý sázeč. K jeho obsluze je potřeba pouze dvou osob. Jedna kvalifikovná a jedna pomocná.
Jako první šel na řadu kombinátor. Půda je dosud velmi vlhká a tak to bylo pro něho docela náročné. Zvládl to, chudák, velmi dobře.
Potom příšlo nařadu járování na zemáčky. To šlo taky dobře, dokonce tak dobře, že jsem přestal hlídat hloubku a uštřihnul desítky šrouby. Daly se nové a s troškou opatrnosti se akce podařila.
Pro sázení používáme léty prověřený poloautomaticý sázeč. K jeho obsluze je potřeba pouze dvou osob. Jedna kvalifikovná a jedna pomocná.
- bastardtraktor
Ni pěkný, taky by se mi tpo líbilo, ale v zahradě mam otné plochy od plotu k plotum aby zustalka co největší plocha pro pastviny a tak Vari zatím zůstanu verný, pořídili jsme mu novej motor Honda. Jen se tedy zeptam. Pokud jsi VARI dal prač - Nemáš ještě od VAŘI nejaké přebytečné věci ?past56 píše:Nechal jsem se přesvědčit a po čtrnácti letech pilotování traktůrku VARI jsem postoupil na vyšší ligu. Zaparkoval mi doma malotraktor MT 8 132.2 z roku 1991. Učím se s ním zacházet a je docela možné, že se mi to jednou podaří. Bude to taky zásluha vás všech, kteří se na těchto stránkách dělíte o své zkušenosti. Pročítám tady ty věci, které mně zajímají a jsem moc vděčný, že se mám kam se svými problémy obrátit. Naoplátku posílám příručku a seznam náhradních dílů k malotraktoru. Snad se to bude někomu hodit.
Návod k obsluze:
http://ulozto.cz/xueHCkNM/mt-8-132-2-na ... rizeni-pdf
Seznam dílů:
http://ulozto.cz/x8vbamY2/mt-8-132-2-seznam-dilu-pdf
ooooooooooooo
Na Vari mám kompletní příslušenství, ale zatím se ho nemůžu vzdát. Nemám totiž ani rotavátor za MTčko. Ten pomocníček je pro mne naprosto nenahraditelný. Děkuju touto cestou lidem z Libic nad Cidlinou. Jejich práci ČEST. Ty jejich výrobky jsou festovní - žádný Mountfield.
Naposledy upravil(a) past56 dne sob dub 23, 2016 7:34 pm, celkem upraveno 1 x.
- bastardtraktor
Tak to je jasný. Rotavátor je bezva. To si nechej. To se dostane všude, kam se s malým traktorkem nedostaneš. Mě zajímalo jestli nenáš na zbyt třeba nějakej třeba i vrak sekačky s pojezdem, pojezdovou převodovku s vývodem a tak dále. Já mam sekačku s pojezdem třecímo koly a nic moc.
ooooooooooooo
Ne, tady opravdu nepomožu. Nemám převodovku 316, ale pouze 317. Vůbec totiž neseču lištovkou jenom klasickou se sběrem.
Tome já mám převodovku DSK 316 a byla by na prodej pokud chceš tak se ozvi na sz,ahoj Jarda,ještě taková poznámka,festovní byli ty starší kusy VARI,ty nové se vyrábějí v Číně a v Libici lepí nálepky,je to to samé co mountfield,alespoň podle mého
Mám VARI z roku 2002. Tak to bude asi ten starší lepší kus.tk14 píše:ještě taková poznámka,festovní byli ty starší kusy VARI,ty nové se vyrábějí v Číně a v Libici lepí nálepky,je to to samé co mountfield,alespoň podle mého
- bastardtraktor
Dík, napíšu Ti.tk14 píše:Tome já mám převodovku DSK 316 a byla by na prodej pokud chceš tak se ozvi na sz,ahoj Jarda,ještě taková poznámka,festovní byli ty starší kusy VARI,ty nové se vyrábějí v Číně a v Libici lepí nálepky,je to to samé co mountfield,alespoň podle mého
ooooooooooooo