Můj traktor

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
Daddy

Re: Můj traktor

#166 Nový příspěvek od Daddy »

To vypadá, že není úplně zařazeno :( . Páka dopředu je redukce, páka dozadu je silniční převod. Vzhledem k tomu, že převodovka vypadá na funglovku - problém by být neměl. Poskládal jsi ji dobře? Nepřekáží Ti tam něco? Třeba hlava některého šroubu, co drží plotnu s domkem? Ale ber to s rezervou - nevybavím si už, jestli je to vůbec možné...... :-/

jirkamiller

#167 Nový příspěvek od jirkamiller »

taky jsem o tom přemýšlel jestli jsem tu hlavní hřídel poskládal správně a nebo nejaké ostatní kola no to budu muset asi znovu kuchnout

jirkamiller

#168 Nový příspěvek od jirkamiller »

tady podle této fotky to vypadá jako když ty kola nezapadají do sebe ale myslím si že to je blbost pač jsou na obouch stranách kuželové ložiska tak by to mělo byt v ose nebo ne :-/
Obrázek

ale jinak nwm skusím jí znovu rozebrat jinak netuším proč to nejde :-/

jiriSBS

#169 Nový příspěvek od jiriSBS »

Nechci dělat chytrého ,ale máš chybně umístěné přední čepy spodních ramen,jsou umístěny před a pod osou zadní nápravy,toto umistění neumožňuje využít max. tahovou sílu traktoru v agregaci s neseným nařadím(hlavně pluh,kombinator).Čepy musí být umístěny za osou dole,(mezi 7-8 hodinou)osa(síla-vektor)od tažného bodu pluhu prochází přes tyto čepy a směřuje před osu zadní nápravy,sklonem táhla 3B se docílí požadované zatížení př. nápravy.U taktoru 4K4 se tyto konstrukční chyby eliminují tahem přední nápravy,ale u traktoru 4K2 se plně projeví snížením tažné síly a velkým prokluzem hnacích kol.Konzola zavěsu omezuje zdvih ramen TBZ,nevhodné umístění závěsu(hodně vysunutý-ovlivňje stabilitu traktoru v tahu).Pokud fota neklamou.

jirkamiller

#170 Nový příspěvek od jirkamiller »

zdravím děkuji za rada ale přemýšlím že když už tam mám tu rozvodovku že si seženu ještě přední nápravu třeba z ARA M461

gason1

#171 Nový příspěvek od gason1 »

No myslím že to je najrozumnejsie čo môžeš spravit 8) a určite nebudeš ľutovať :), držím palce.

jiriSBS

#172 Nový příspěvek od jiriSBS »

gason1 píše:No myslím že to je najrozumnejsie čo môžeš spravit 8) a určite nebudeš ľutovať :), držím palce.
Toto řešení je ,jako když mám v lodi díru a nestačím už vylévat vodu a proto si do lodi namontují čerpadlo,voda teče do lodi dál a já si vesele čerpám .Je to postavené na hlavu,ale pro některé to má logiku.

jirkamiller

#173 Nový příspěvek od jirkamiller »

Zdravím tak dnes jsem si konečně přivezl ty kola na zadní nápravu

Obrázek

a tet je jen nazout

gason1

#174 Nový příspěvek od gason1 »

jiriSBS píše:
gason1 píše:No myslím že to je najrozumnejsie čo môžeš spravit 8) a určite nebudeš ľutovať :), držím palce.
Toto řešení je ,jako když mám v lodi díru a nestačím už vylévat vodu a proto si do lodi namontují čerpadlo,voda teče do lodi dál a já si vesele čerpám .Je to postavené na hlavu,ale pro některé to má logiku.
Neviem prečo to berieš takto ale asi v tvojom priade to nemá zmysel, tým padom usudzujem že máš 8x8 a je ti jedno či ti ťahajú 6 kolies alebo 8 kolies. No pri 4x2 alebo 4x4 je to neporovnatelny rozdiel medzi jedným alebo druhým :vztek:
Tak si kúp poriadne cerpadlo nech sa ti stroj nepotopí :vysmech:

jirkamiller

#175 Nový příspěvek od jirkamiller »

to kolo jsem tam dal jen k porovnání tak jsem to hned vyfotil

petrak

#176 Nový příspěvek od petrak »

To Gason1: Nevím proč se rozčiluješ, když má někdo jiný názor než ty? Navíc to co píše Jiří SBS je pravda a zkušení to jistě potvrdí. Jiří je v tomto opravdu odborník a mnozí by jsme se měli od něj poučit, má pravdu a myslí to dobře. Můžeš dát na traktor třeba deset hnaných náprav a přesto bude hrabat a stát na místě, pokud nedodržíš jisté podmínky... Chce to poučit se z rad zkušenějších a ne se vztekat a přidávat nápravy apod...

jiriSBS

#177 Nový příspěvek od jiriSBS »

Pro Gason1:chtěl jsem jen upozornit jirkumilera,že kopíruje pro jeho traktor špatně provedený TBZ,který neumožní využít tažnou sílu v pluhu,neboť bude docházet k nadlehčování zadní nápravy.To o čerpání vody jsem tam dal na základě jeho reakce-udělám to 4x4.Jinak osobně mám traktor 4x2 ,který i se mnou při orbě váží do 800kg a tahám jednoradličný pluh se záběrem 34cm a hloubce orby 25cm(radlice je atyp, vlastní výroby)v jilnaté půdě,na to ,aby to traktor utáhl by musel mít přes 1100kg a to že to utáhne je právě v tom závěsu TBZ.Už jsem to tady napsal několikkrát,že větší tažnou sílu vyvine v pluhu traktor 4x2 s dobře konstruovaným TBZ, než traktor 4x4 se špatně provedeným TBZ.

Tom-Tom

#178 Nový příspěvek od Tom-Tom »

Čau to s tým nastavením toho 3BZ ná jirkaSBS kua pravdu.Ja som si tiež myslel že je to len tak niečo od niekoho okopírovať ale keď som začal zháňať literatúru a čítať čo to všetko ovplivňuje tak som strávil asi týždeň kým som to prečítal a pochopil ako pôsobia sily na traktor prenášané od pluhu.Ja mám za Traktor M25 čo je 4x2 pluh 2x25 a neveril som že to utiahne.(Nebol som sám)! pravda nemôžem to pustiť hlbšie ako je 15 cm aj keď by som chcel- ale potom to dopadne tak ako je na mojom videu.Vyoriem kameňe na základy domu :smich: Inak držím palce pri prerábke...
Tomáš

jirkamiller

#179 Nový příspěvek od jirkamiller »

zdravím včera jsem si dodělal blatníky a takto to vypadá
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

jirkamiller

#180 Nový příspěvek od jirkamiller »

a s tím TBZ jsem koukal že to má takto udělané i Vlčnovjan 4x4 ale asi jak říkáte vy ho pak nějak předělám když to nebude fungovat

Odpovědět

Zpět na „Stavíme traktor domácí výroby“