Rozzikův 4x4
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rozzikův 4x4
ja to na GAZe sehnal normalne na bazosi, stal 300 jeden
na rubena.cz nebo gufero.cz nekdo rikal, ze se daji objednat gumicky
na rubena.cz nebo gufero.cz nekdo rikal, ze se daji objednat gumicky
- Rozzik
Zdravím,
přerovnal jsem fotky v albumu... poslední foto je ze stěhování domů...
Bohužel mi to pořád nejezdí... nemůžu se dokopat k tomu se na to pořádně podívat proč se netočí ten motor... ale asi to dopadne tak že ho vyndám a odvezu někam do autoservisu...
Čus
přerovnal jsem fotky v albumu... poslední foto je ze stěhování domů...
Bohužel mi to pořád nejezdí... nemůžu se dokopat k tomu se na to pořádně podívat proč se netočí ten motor... ale asi to dopadne tak že ho vyndám a odvezu někam do autoservisu...
Čus
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
s tim motorem to je divny...i kdyby se zadrel, tak se malokdy zakousne takhle prudce, spis to jde ztezka cim dal vic, az je konec...vetsinou se to hrozne hreje, to bys poznal, hledal bych zatim problem nekde jinde nez v zadreni motoru
- Rozzik
Čus,Ondras83 píše:s tim motorem to je divny...i kdyby se zadrel, tak se malokdy zakousne takhle prudce, spis to jde ztezka cim dal vic, az je konec...vetsinou se to hrozne hreje, to bys poznal, hledal bych zatim problem nekde jinde nez v zadreni motoru
no zadřený to asi nebude, protože se to fakt seklo jakoby naráz... takže si spíš myslím že to bude asi ventil nebo něco takového...
Díky
- Rozzik
Čaute,
závada pořád trvá. Dělal jsem 1000 věcí nutných okolo a traktor pořád stojí..
Mám teď možnost získat motor z Golfa III 1,9TDi, netušíte někdo zda by to mohlo mít stejné uchycení jako moje 1,6D z Passata II. A jestli by tam pasovala převodovka 4Q... ???
Mám ještě jednu otázečku, ten původní vodní chladič teče jak Dunaj, tak hledám jiný. Ale všechny jsou buď moc široký nebo vysoký... Jak je to s hladinou vody v motoru. Musí to být nějak vyrovnané, nebo může být voda v chladiči o třeba i 10cm výše než v motoru. Mám totiž zánovní chladič ze zetoru a ten je o cca 15cm vyšší než ten můj původní. Bohužel níž ho dát nemohu, protože mi skoro sedí na hydročerpadle, které mám proti klikovce a před čerpadlo už ho dát také nemůžu, protože t už bych byl zase o dost delší.
Poradí mi někdo?
Díky a pěkný zbytek neděle
Mám teď možnost získat motor z Golfa III 1,9TDi, netušíte někdo zda by to mohlo mít stejné uchycení jako moje 1,6D z Passata II. A jestli by tam pasovala převodovka 4Q... ???
Mám ještě jednu otázečku, ten původní vodní chladič teče jak Dunaj, tak hledám jiný. Ale všechny jsou buď moc široký nebo vysoký... Jak je to s hladinou vody v motoru. Musí to být nějak vyrovnané, nebo může být voda v chladiči o třeba i 10cm výše než v motoru. Mám totiž zánovní chladič ze zetoru a ten je o cca 15cm vyšší než ten můj původní. Bohužel níž ho dát nemohu, protože mi skoro sedí na hydročerpadle, které mám proti klikovce a před čerpadlo už ho dát také nemůžu, protože t už bych byl zase o dost delší.
Poradí mi někdo?
Co chladič z Fabie1 nebo benzinovy 1octavky, ten by ti neseděl?
- jakubliska
Rozzik píše:Čaute,
Poradí mi někdo?
ahoj chladic od zetora nevadi kdyz bude vis je to urcite lepsi normalne je nejvis nadobka na vodu
Rozzik píše:Čaute,
Poradí mi někdo?
No v tom chladiči by nemal byť problém, u Zetoráckych chladičov bez vyrovnávacej nádržky by mal byť chladič vyššie aby dobre zalial motor. Takže to by ti problém nemalo robiť.
- Rozzik
Čus,Novis píše:Co chladič z Fabie1 nebo benzinovy 1octavky, ten by ti neseděl?
potřeboval bych rozměry šířka max 550mm x výška 400mm...
Tak jestli nevadí že bude voda o něco výš v chladiči než v motoru, tak to snad nebude problém...
A co jen motor???
Díky
Čus
S tym motorom to nebudes mat lahke pretoze 1,9TDI ma elektricky ovladane vstrekovacie cerpadlo,takze bud pouzijes celu elektoniku vratane plynového pedalu a aj tak budes musiet doriesit vypnutie imobilizeru a ak ma katalyzator tak aj dalsie veci.Potom mas podla mna schodnejsiu a aj rozumnejsiu cestu a to prerabku na mTDI,co je v podstate mechanicke cerpadlo.Informacii najdes na nete dost len si zadaj mTDI.
- Rozzik
Čus,
tak motor je rozebrán a závadu tu raději nebudu rozebírat... = motor se odebral do věčných lovišť (praskla hlava, dva písty včudu, ventily...)
Takže mi bylo doporučeno sehnat jiný motor... je to ale 1,6D a koukal jsem že jich moc není... a nebo na druhé straně ČR...
Kámoši mi radí dát tam 1,9D buď z VW nebo dokonce z Felicie, že prej jsou ty motory s tou 1,6D úplně stejný...
Koukal jsem na nějaké fotky a přijde mi to úplně jiný motor... má to altík na druhé straně a údajně to má i nějaké podpěrné ložisko pod řemenicí pro ten altík a vodní pumpu...
Blok by měl být asi stejný...?
Ještě jsem koukal že to má jiné výfukové parohy a i vzduchový potrubí to má jiný...
Můžete mi sem dát někdo fotku těch motorů VW a Felicie...
Díky moc
Čus
tak motor je rozebrán a závadu tu raději nebudu rozebírat... = motor se odebral do věčných lovišť (praskla hlava, dva písty včudu, ventily...)
Takže mi bylo doporučeno sehnat jiný motor... je to ale 1,6D a koukal jsem že jich moc není... a nebo na druhé straně ČR...
Kámoši mi radí dát tam 1,9D buď z VW nebo dokonce z Felicie, že prej jsou ty motory s tou 1,6D úplně stejný...
Koukal jsem na nějaké fotky a přijde mi to úplně jiný motor... má to altík na druhé straně a údajně to má i nějaké podpěrné ložisko pod řemenicí pro ten altík a vodní pumpu...
Blok by měl být asi stejný...?
Ještě jsem koukal že to má jiné výfukové parohy a i vzduchový potrubí to má jiný...
Můžete mi sem dát někdo fotku těch motorů VW a Felicie...
Díky moc
Čus
Ahoj,
zkoušel si se na ten motor zeptat v Rakovníku u kasáren v bejvalé gumárně? Tam měli různejch motorů habakuk. Tam bys mohl sehnat i tu 1.6tku a nemusel bys nic předělávat. Nebo koukni na toto: http://auto.bazos.cz/inzerat/59781607/V ... emphis.php
zkoušel si se na ten motor zeptat v Rakovníku u kasáren v bejvalé gumárně? Tam měli různejch motorů habakuk. Tam bys mohl sehnat i tu 1.6tku a nemusel bys nic předělávat. Nebo koukni na toto: http://auto.bazos.cz/inzerat/59781607/V ... emphis.php
Je to presne ten istý čo mam ja vo svojom traktore JMD ja ho mam s vw vento, rozdiel oproti felicii je iba v uchyteni alernatora a že nemá turbo, ešte ma trochu iné sanie ale bloky motorov sú rovnaké.
- Rozzik
Čus, tak tam jsem volal a v pátek jsem tam byl osobně. Bohužel mají tam jen felicii a pak nějakou 1,9D ze seatu nebo tak něco, ale oba nemají čerpadlo... (Milda 4x4 píše:Ahoj,
Na ten inzerát juknu.. díky
- Rozzik
Díky juknu na tvoje vlákno... snad to najdugason1 píše:Je to presne ten istý čo mam ja vo svojom traktore JMD ja ho mam s vw vento, rozdiel oproti felicii je iba v uchyteni alernatora a že nemá turbo, ešte ma trochu iné sanie ale bloky motorov sú rovnaké.
Tak jsem na to koukal a máš to hoooodně povedený...
Ten motor je přesně s tím podepřením té řemenice na klice... a altikem na druhé straně... což by pro mě byl problém. a taky se ten motor o tu řemenici a podepření prodlouží a už by se mi tam nevešlo čerpadlo proti klice... (
Čus