Můj traktor
Re: Můj traktor
To vypadá, že není úplně zařazeno . Páka dopředu je redukce, páka dozadu je silniční převod. Vzhledem k tomu, že převodovka vypadá na funglovku - problém by být neměl. Poskládal jsi ji dobře? Nepřekáží Ti tam něco? Třeba hlava některého šroubu, co drží plotnu s domkem? Ale ber to s rezervou - nevybavím si už, jestli je to vůbec možné......
- jirkamiller
taky jsem o tom přemýšlel jestli jsem tu hlavní hřídel poskládal správně a nebo nejaké ostatní kola no to budu muset asi znovu kuchnout
- jirkamiller
Nechci dělat chytrého ,ale máš chybně umístěné přední čepy spodních ramen,jsou umístěny před a pod osou zadní nápravy,toto umistění neumožňuje využít max. tahovou sílu traktoru v agregaci s neseným nařadím(hlavně pluh,kombinator).Čepy musí být umístěny za osou dole,(mezi 7-8 hodinou)osa(síla-vektor)od tažného bodu pluhu prochází přes tyto čepy a směřuje před osu zadní nápravy,sklonem táhla 3B se docílí požadované zatížení př. nápravy.U taktoru 4K4 se tyto konstrukční chyby eliminují tahem přední nápravy,ale u traktoru 4K2 se plně projeví snížením tažné síly a velkým prokluzem hnacích kol.Konzola zavěsu omezuje zdvih ramen TBZ,nevhodné umístění závěsu(hodně vysunutý-ovlivňje stabilitu traktoru v tahu).Pokud fota neklamou.
- jirkamiller
zdravím děkuji za rada ale přemýšlím že když už tam mám tu rozvodovku že si seženu ještě přední nápravu třeba z ARA M461
No myslím že to je najrozumnejsie čo môžeš spravit a určite nebudeš ľutovať , držím palce.
Toto řešení je ,jako když mám v lodi díru a nestačím už vylévat vodu a proto si do lodi namontují čerpadlo,voda teče do lodi dál a já si vesele čerpám .Je to postavené na hlavu,ale pro některé to má logiku.gason1 píše:No myslím že to je najrozumnejsie čo môžeš spravit a určite nebudeš ľutovať , držím palce.
- jirkamiller
Neviem prečo to berieš takto ale asi v tvojom priade to nemá zmysel, tým padom usudzujem že máš 8x8 a je ti jedno či ti ťahajú 6 kolies alebo 8 kolies. No pri 4x2 alebo 4x4 je to neporovnatelny rozdiel medzi jedným alebo druhýmjiriSBS píše:Toto řešení je ,jako když mám v lodi díru a nestačím už vylévat vodu a proto si do lodi namontují čerpadlo,voda teče do lodi dál a já si vesele čerpám .Je to postavené na hlavu,ale pro některé to má logiku.gason1 píše:No myslím že to je najrozumnejsie čo môžeš spravit a určite nebudeš ľutovať , držím palce.
Tak si kúp poriadne cerpadlo nech sa ti stroj nepotopí
- jirkamiller
to kolo jsem tam dal jen k porovnání tak jsem to hned vyfotil
To Gason1: Nevím proč se rozčiluješ, když má někdo jiný názor než ty? Navíc to co píše Jiří SBS je pravda a zkušení to jistě potvrdí. Jiří je v tomto opravdu odborník a mnozí by jsme se měli od něj poučit, má pravdu a myslí to dobře. Můžeš dát na traktor třeba deset hnaných náprav a přesto bude hrabat a stát na místě, pokud nedodržíš jisté podmínky... Chce to poučit se z rad zkušenějších a ne se vztekat a přidávat nápravy apod...
Pro Gason1:chtěl jsem jen upozornit jirkumilera,že kopíruje pro jeho traktor špatně provedený TBZ,který neumožní využít tažnou sílu v pluhu,neboť bude docházet k nadlehčování zadní nápravy.To o čerpání vody jsem tam dal na základě jeho reakce-udělám to 4x4.Jinak osobně mám traktor 4x2 ,který i se mnou při orbě váží do 800kg a tahám jednoradličný pluh se záběrem 34cm a hloubce orby 25cm(radlice je atyp, vlastní výroby)v jilnaté půdě,na to ,aby to traktor utáhl by musel mít přes 1100kg a to že to utáhne je právě v tom závěsu TBZ.Už jsem to tady napsal několikkrát,že větší tažnou sílu vyvine v pluhu traktor 4x2 s dobře konstruovaným TBZ, než traktor 4x4 se špatně provedeným TBZ.
Čau to s tým nastavením toho 3BZ ná jirkaSBS kua pravdu.Ja som si tiež myslel že je to len tak niečo od niekoho okopírovať ale keď som začal zháňať literatúru a čítať čo to všetko ovplivňuje tak som strávil asi týždeň kým som to prečítal a pochopil ako pôsobia sily na traktor prenášané od pluhu.Ja mám za Traktor M25 čo je 4x2 pluh 2x25 a neveril som že to utiahne.(Nebol som sám)! pravda nemôžem to pustiť hlbšie ako je 15 cm aj keď by som chcel- ale potom to dopadne tak ako je na mojom videu.Vyoriem kameňe na základy domu Inak držím palce pri prerábke...
Tomáš
Tomáš
- jirkamiller
- jirkamiller
a s tím TBZ jsem koukal že to má takto udělané i Vlčnovjan 4x4 ale asi jak říkáte vy ho pak nějak předělám když to nebude fungovat