Vari System

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Paldas

Re: Vari System

#1471 Nový příspěvek od Paldas »

Proximák píše:Pochopil jsem to tak že pořizovací hodnota byla 60 000,- a teď to prodává za 20 000,-
My se s Vari staráme o 3200m2 zahradu. Něco z toho jsou políčka, takže brambory, někde jsou stromy, někde mezka takže sečení křoviňákem, zbytek vari :) Dá se to ale jsme na to dva a rozhodně to není že máš za 2 hoďky hotovo a člověk se celkem zapotí. Ptáš se na výdrž motoru ale neuvedl jsi jakej motor tam je, jestli Jikov, Honda, B&S nebo nějakej jinej? Nejsme jasnovidci :) a taky ani nevíme kolik to nadělalo motohodin a jakou udržbu to dostávalo :) motor se dá vyměnit, převodovka opravit...
No jakej motor atd to zatím právě zatim vůbec nevíme. Jedná se hlavně o to jak drahý jsou opravy jestli se to za 20tis vyplatí v jakýmkoli stavu
Azuritek - Zetor 3011 r. 1962, 2. majitel
MS 07 - kultivátor mountfíld pomlouvaný ale pro mne dobrý pomocník

mastnacek

#1472 Nový příspěvek od mastnacek »

J.Pucera píše:mastnacek:
hroty/hřeby jsou kulatina průměr 12 mm, nabroušené do hrotu. Délku si nepamatuji :) mám udělanou komplet dokumentaci i s modelem. Tak jsem pak vyráběl z výkresů. V současnosti už makám na dalším nářadí ;-)
Nemel bys video jak ty brany makaj? Neco malo na youtube je, ale prijde me to takovy solichani. Zvlada to varina plnou sirku bran?

DYK

#1473 Nový příspěvek od DYK »

Paldas píše:
Proximák píše:Pochopil jsem to tak že pořizovací hodnota byla 60 000,- a teď to prodává za 20 000,-
My se s Vari staráme o 3200m2 zahradu. Něco z toho jsou políčka, takže brambory, někde jsou stromy, někde mezka takže sečení křoviňákem, zbytek vari :) Dá se to ale jsme na to dva a rozhodně to není že máš za 2 hoďky hotovo a člověk se celkem zapotí. Ptáš se na výdrž motoru ale neuvedl jsi jakej motor tam je, jestli Jikov, Honda, B&S nebo nějakej jinej? Nejsme jasnovidci :) a taky ani nevíme kolik to nadělalo motohodin a jakou udržbu to dostávalo :) motor se dá vyměnit, převodovka opravit...
No jakej motor atd to zatím právě zatim vůbec nevíme. Jedná se hlavně o to jak drahý jsou opravy jestli se to za 20tis vyplatí v jakýmkoli stavu
Jestli je to v té sestavě co si myslím, protože jsem to taky neviděl, Neváhej a kup to. Na tom asi nejde prodělat za tu cenu a kdyby něco. Měl bych i obavu, jak se to domákne někdo cizí okamžitě po tom skočí. Taky jsem zvědav, co je tam za motor k tomu. Ten to případně jen umocní.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Paldas

#1474 Nový příspěvek od Paldas »

Tak zítra ve 3 to jedem okouknout a pak dám foto a info
Azuritek - Zetor 3011 r. 1962, 2. majitel
MS 07 - kultivátor mountfíld pomlouvaný ale pro mne dobrý pomocník

modráček

#1475 Nový příspěvek od modráček »

https://www.youtube.com/watch?v=m56H3nflk4M

Taky se vám zdá , že to s tím množstvím brambor přehánějí? :)

Proximák

#1476 Nový příspěvek od Proximák »

modráček píše:https://www.youtube.com/watch?v=m56H3nflk4M

Co konkrétně myslíš? Vzdálenost brambor od sebe je na šlápotu, sazíme to tak odjakživa a problém nebyl. Prabábí dělala v družstvu a zahradnictví, dřív měli svoje hospodářství a sázelo se to stejně, než byly sazeče. A rozloha? Každej sazí tolik kolik chce :)

Matúš

#1477 Nový příspěvek od Matúš »

Ono to z toho pohľadu blbo vyzerá :) My sadímesadzačom, čo je myslím nejakých 27 cm a trebárs pri mojej veľkosti nohy 45 to je +- centimeter rovnako :)

modráček

#1478 Nový příspěvek od modráček »

Proximák píše:
modráček píše:https://www.youtube.com/watch?v=m56H3nflk4M

Co konkrétně myslíš? Vzdálenost brambor od sebe je na šlápotu, sazíme to tak odjakživa a problém nebyl. Prabábí dělala v družstvu a zahradnictví, dřív měli svoje hospodářství a sázelo se to stejně, než byly sazeče. A rozloha? Každej sazí tolik kolik chce :)
No já sázím na šlápotu a to je 30cm.Volnější 35.Tam na tom videu se mi to asi zdálo namačkané.Proto ta otázka.Jestli se vám to nezdá ,tak nic.

DYK

#1479 Nový příspěvek od DYK »

Nesmíte si to tak brát. Video je z roku 2011 kdy se demonstrovalo sázení pomocí dvouradliček jedná se o "firemní" pozemek na kterém pak bude - bylo předvádění vyorávání brambor. No ještě před tím něco kolem nahrnování a tak.

vitex

#1480 Nový příspěvek od vitex »

Však si to tak neberem,hlad je hlad:Ráno zasadím nahusto,odpoledne část vyberu abych neumřel hladem. :jazyk:

J@ST3R

#1481 Nový příspěvek od J@ST3R »

zdravím páni

motor XP200 je dobra volba k prevodovke T20 ? je to len na rotavatorovanie a ohrnanie zemiakou
(na orbu a do vlecky mam iny stroj )

alebo co by ste mi doporucily mam zahradu 10a + u rodicou 8a
Dakujem

DYK

#1482 Nový příspěvek od DYK »

Jo, na to co píšeš - klidně.

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#1483 Nový příspěvek od Antony30011 »

J.Pucera píše:bude jen jeden otvor. Bohužel, taková blbina. Soused vyndavá zase to zadní víčko zase, prý kvůli lepšímu vyplavení nečistot.
Úplně sem přehlídl odpověď. Díky. A jak se sundává z Tajfunu nůž? Předpokládám, že někde okolo brzdy bude nějaká zarážka aby se netočil. Dole je šestihraná hlava.

J.Pucera
Kontaktovat uživatele:

#1484 Nový příspěvek od J.Pucera »

Takhle z výroby to má "bezpečnostní" brzdu, ale tu jsem vykuchal ještě než jsem ho začal používat. Sám prodejce nám to tak doporučil/poradil, že je lepší to odpojit, že tam musí být brzda, aby to splňovalo bezpečnostní předpisy a dal se mulčák prodávat. Ta brzda by to mohla teoreticky zaaretovat.
Nůž sundavám tak, že vezmu 17 klíč a podržím si jednou rukou nůž a druhou to povolím, jako na klasický sekačce. Brousím ho téměř před každým sečením, protože používám mulčák docela hojně v průběhu sezony. Šroub neutahuji nějak velkou silou, prostě citovka. Je jištěn kotoučkem asi z feroda nebo něčeho takového. Při přetížení nůž proklouzne.

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#1485 Nový příspěvek od Antony30011 »

Brzdu mám taky demontovanou. Teda, já ji nepoužíval a Dyk ji demontoval :co?: :D jak bude chvíla tam mu ten nůž sundám, díky

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“