Crystal hydraulika

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
toma vinkovič

Crystal hydraulika

#1 Nový příspěvek od toma vinkovič »

Zdravím poprosil bych zkušené crystaláky o radu mám 12011 a 12045 hydrauliku sem nepotřeboval až pak sem jsem si koupil naviják za 12045 a už smě mě zdálo že ho s né moc velkou kládou nemůžu zvednout ale ještě to šlo , pak jsem si pořídil věž z vzv na traktor a zapojil a nastaly problémy pokud zvednu věž na šavlách tak mě nejde venkovní okruh tzn nemůžu hýbat s vidlemi takže musím opatrně dávat páku vnitřního okruhu opatrně dolů až do momentu kdy skoro spouštím šavle a vtom momentě mě zabere venkovní okruh a vidle zvednou bezproblémů jakýkoliv náklad ,pokud ovšem si přitom moc popustím šavle s věží tak už je naložené nedokážu zvednout, přívěs mě hydraulika normálně vyklápí i 10 tunový autovlek a minulý týden sem věž pověsil za druhý traktor 12011 a mám uplně stejný problém. Díky za rady Miloš
zetor 12045, zetor 12011, štěpkovač biber7, zetor 25 A, zetor 25K, slavia TV824, autovlek bss ps 1010H

pavel sk

Re: Crystal hydraulika

#2 Nový příspěvek od pavel sk »

Kolko tam mas v prevodovke oleja? Rovno si pomen olejove filtre.

toma vinkovič

#3 Nový příspěvek od toma vinkovič »

no olej jsem v jednom zkoušel dolít a nezměnilo se nic , mám nachystaný nový olej do obou aj s filtrama a nechtěl sem ho zatím právě měnit kdybych to musel rozdělávat :D
zetor 12045, zetor 12011, štěpkovač biber7, zetor 25 A, zetor 25K, slavia TV824, autovlek bss ps 1010H

jiriSBS

#4 Nový příspěvek od jiriSBS »

Na jakou polohu máš nastavenou páku druhu regulace,musí být nastavena na polohovou "P".

pavel sk

#5 Nový příspěvek od pavel sk »

Pri pouziti naraz vonkajsieho a vnutorneho okruhu nema regulacia nic. Ta je len pre vnutorny okruh. Ked ti to ta veza robi to iste na dvoch traktoroch, tak by som skusil hladat chybu v nej. Je mozne ze ti odobera s traktora prilis vela oleja. Ono ma traktor svoj limit kolko mozes odobrat oleja do vonkasich okruhov naradia.

jiriSBS

#6 Nový příspěvek od jiriSBS »

Pro Pavel sk
Olej v UŘ II protíká:čerpadlo-šoupátko vnitřního okruhu-rozdelovač,(je ovl.šoup.vnitř.okr.)-jedna větev ,přes škrticí ventil do hydr.válce TBZ,druhá větev do vnějšího okruhu a třetí odpad.Šoupatko vnitřního okruhu je přímo ovladané regulací a nepřímo pákou ruč.ovladání.Na vině je určitě věž ,při zvedání zatlačí do spodních ramen,přes měříč impulzu přestaví šoupatko vnitř.okruhu a to zastaví průtok oleje do vnějšího okruhu.Toto potvrzuje i to co píše,ručně musí přestavit páku vnitř. okruhu do určité polohy,aby šel olej do vnějšího okr.,pak vnější okruh pracuje.Toto nasvědčuje tomu,že do ovládání zasahuje regulace,pokud se regulace přepne do polohové,tak tlak do spodních ramen by to neměl ovlivňovat.Pokud se na obou traktorech projevuje věž stejně,je malá pravděpodobnost ,že oba mají stejnou závadu na hydr.systému.I když, může to způsobovat i tlumič měřiče impulzu(páky spod.ramen musí být rovně dolů,bez vychylení do předu ,nebo do zadu),který je ucpán nečistotani oleje v převodové skříni(může to být i na obou,protože regulace se téměř nevyužívá a to že je nefunkční diky tlumiči měřiče, se běžně nezjistí,tlumič je v činnosti vždy ,když se TBZ používá).

pavel sk

#7 Nový příspěvek od pavel sk »

Zdefinovane pekne 8) To ako pracuje rozvadzac a regulacia viem :friends:

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“