Motor Berlan 6,5hp
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
-
Re: Benzínový motor 6,5HP
no tak výhody bezproblémový start spotřeba poloviční možná i lepší no a zvuk také lepší
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
A nesmrdis za olejom.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Má někdo zjištěno jak je konstrukčně řešený ? Uložení kliky -pouzdro (že by ložiska) ? Uložení a materiál ojnice - některý se údajně vyráběli hliníkový (klika za čas KO) a další ...
-
Sender chce si to ujasnit priority.Jen naivní člověk od toho bude požadovat super matroš a provedení.Máš na výběr bud 20 tisíc a životnost 15 let nebo 3 tisíce a životnost 4 roky.A co 4 roky koupit novej.Ta životnost je jen odhad.Přesto i honda muže odejít za 3 roky a to potom bolí víc než ta čína.
Jinak také záleží na co to máš jestli doma na zahrádce či pro firmu kde bude běžet pul šichty každej den.
I proto tu záruku 2 roky nedostane každý
Jinak také záleží na co to máš jestli doma na zahrádce či pro firmu kde bude běžet pul šichty každej den.
I proto tu záruku 2 roky nedostane každý
Je mi jasný že je to ošizený,proto se ptám v jakým rozsahu.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Tak poskedny krat. Ten 6.5k motor tu ma vlastne vlakno v motoroch ak mas otazky napis ich vsetky tam. Tu sa to za chvilu zmaze je to v sekcii predam.
A posledny krat pisem ze to je kopia hondy, ojnica je zo zliatiny hlinika tak isto ako to ma honda.kluka oceloliatina ulozena v dvoch loziskach. Tak ako honda. Ano hinda ma tiez plastove rozvody. Mazanie je rozstrekom a naberanim oleja pre mazanie ojnicneho capu na kluke.
Tak ze vsetko je take ako u hondy. Materialu sa nedopatras ale rozletenu ojnicu u hondy som videl a cena nebola vobec prijemna narozdiel od ciny kde je to za hubicku. Ale v podstate sa neoplati motor opravovat. Radsej novy.
A posledny krat pisem ze to je kopia hondy, ojnica je zo zliatiny hlinika tak isto ako to ma honda.kluka oceloliatina ulozena v dvoch loziskach. Tak ako honda. Ano hinda ma tiez plastove rozvody. Mazanie je rozstrekom a naberanim oleja pre mazanie ojnicneho capu na kluke.
Tak ze vsetko je take ako u hondy. Materialu sa nedopatras ale rozletenu ojnicu u hondy som videl a cena nebola vobec prijemna narozdiel od ciny kde je to za hubicku. Ale v podstate sa neoplati motor opravovat. Radsej novy.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
-
těžko říct mám 2 jeden jsem koupil starší na zkoušku jeden novej mám ho už rok není s ním problém.Ale jak říkám ročně s ním najedu tolik co firma za týden.
-
tak popravdě ten plastovej rozvod je lepší jak kovovej teda u takového motoru
Re: Motor Berlan 6,5hp
Leo , neviem či bolo vhodné dávať dokopy vlákna o motore Berlan a najlacnejších čínskych výrobkoch. Rozdiely sú hodne velké.
Diskusiu o Bentley tiež nedáš dokopy z Feliciou ,len preto lebo majú rovnaký počet kolies.
Diskusiu o Bentley tiež nedáš dokopy z Feliciou ,len preto lebo majú rovnaký počet kolies.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Rovnaka tovaren, res formy rozne nalepky staci ? povedz ze chces 5000ks a bude tam na nalepke oco13
Fakt aj Berlan bol čína?
Vlastne keď aj Hummer môže byť čínsky , prečo nie?
Vlastne keď aj Hummer môže byť čínsky , prečo nie?
-
jestli byl čína no posud sám.Berlan je německá firma co si nechává tyto motory dělat v číně.Ale prodávaj se tyto čínské motory ze stejné továrny i pod jiným označením třebas gx 200.Rozdíl ten co o něm vím.Berlan ozubené kolo s vačkou kovové gx z plastu včetně vačky.Berlan má v oleji plovák či co to je která znemožní chod motoru s málo oleje.Gx to má papírově taktéž ale do bloku vede jen drát kterej není nikde zapojen a plovák tam není.
Jinak ten berlan je stejná čína jako ten čínskej GX200.Snad jedinej rozdíl je v tom že berllan si nechávaj dělat němci a nechtěj uplnej šmejd.Ten GX si nechávaj dělat polaci a na jejich přání tam neni vše co není nutné.Viz ten měřič oleje
Jinak ten berlan je stejná čína jako ten čínskej GX200.Snad jedinej rozdíl je v tom že berllan si nechávaj dělat němci a nechtěj uplnej šmejd.Ten GX si nechávaj dělat polaci a na jejich přání tam neni vše co není nutné.Viz ten měřič oleje
-
Tento motor jsem používal na rotavátoru.Loni začal prskat a střílet byl sice v záruce bohužel řekl jsem si vyčistím karbec a svíčku a pujde to.Bohužel nešlo to.Motor při startu tak šíleně kopal že mi to zničilo nejen 2 startéry ale i ruku.Kontroloval jsem vše co se dá vše bylo dobré ale motor nešel bohužel skončila záruka.Nakonec jsem koupil novej motor a paráda.Tak jem ještě u nového labolovar s tou kostkou co tam jdou ty draty z indučky.Píší že to má zapaqlování cdi.Zjistil jsem toto žlutej drát tam je jen na zvednutí ceny motoru poněvadž není nikde zapojen u berlanu ano u polského ne.Ten černej drát pokud motor nastartuji a pak odpojím nic se neděje motor běží hezky.Pokud jsem ho odpojil a startl tak motor okamžitě tak kopl že to utrhlo tu startovací rukojet.Zjistil jsem že ta kostka co někde píší jako cdi je v prodeji za 68 kč ale pod názvem kondenzátor.Tu starou kostku jsem rozebral a je v tom nějaká elektronika ne jen kondenzátor mám ji již objednanou včetně startéru tak uvidím jinak tu dávám odkaz kde maj na tyhle motory veškeré díly za myslím dobré ceny
http://www.enhlava.cz/Motor-5-5HP-6-5HP ... 8_18_2.htm
Ps jinak maj tam těchto motoru ruzných výkonových řad hodně ale já koupil ten gx 200 v bílovci za 2900 takže podstatně levněji než prodávaj oni ale je možné že není tak očesanej jako ten polák ale má tam vše co ten berlan ale těžko říct
http://www.enhlava.cz/Motor-5-5HP-6-5HP ... 8_18_2.htm
Ps jinak maj tam těchto motoru ruzných výkonových řad hodně ale já koupil ten gx 200 v bílovci za 2900 takže podstatně levněji než prodávaj oni ale je možné že není tak očesanej jako ten polák ale má tam vše co ten berlan ale těžko říct
- Standam
Zdravím, ta "kostka" je zařízení, které zamezuje u motorů s plovákovým hlídačem hladiny oleje jiskření mezi jeho kontakty. To proto aby nevybuchly olejové páry. Pokud Ti motor zlobí s odpojenou "kostkou", tak nová problém nevyřeší. U motoru bez hlídání oleje nemusí být vůbec použita. Zkontroluj usazení setrváku na hřídeli, vypadá to na střižený klínek. Standa.
-
Blbost blbost blbost k zamezeni jiskření se používá kondenzátor a ne nějakej transistor a odpory.Ten hlídač oleje je ponořen v oleji a jen zkratuje tu indučku tam to mnoho nenajiskří.Navíc V tom motoru ani není namontován je tam jen rát co nikam nevede.Další věc motor beží a startuje at ten drát od hlídače je nasazen nebo ne.Zato neuvěřitelně kope pokud sundám ten co jde s indučky.Klínek jsem pochopitelně kontroloval a je v pořádkuPodezíral jsem kde co i pohnuté rozvodová kola.Nic jsou dobře.U starého i u nového motoru jsem dal píst do HU a skontroloval polohu magnetu na setrváku.Bylo to stejné.Jinak v popisu toho motoru občas píší bezkontaktní zapalování CDI a ukol toho CDI je měnit předstih v závislosti na otáčkách.Během týdne mi ta kostka dojde tak pak dám ještě vědet.