Traktor Gaz66 4x4

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
Laco0427

Traktor Gaz66 4x4

#1 Nový příspěvek od Laco0427 »

Zravim vospolok :)

Mam v plane postavit traktor 4x4, zatial som len vo faze navrhu a premyslania co a ako, a preto by som sa rad tuto poradil s ludmi ktori uz maju nejkau tu stavbu za sebou a vedia poradit co a ako a coho sa pripadne vyvarovat a co urobit inak, ako sa hovori viac hlav viac rozumu :)

Mam komplet podvozok z gazu 66ky, povodne sa uvazovalo ze by sa skratili napravy a pouzila by sa aj predna aj zadna naprava z gazu 66, ale teraz zvazujem ze by asi bolo lepsie pouzit na prednu napravu nieco mensie napr z gazu 69ky, na 66ke je velky diferencial.

motor mam 2,5l diesel z fordu tranzit, prevodovka sa zatial uvazuje z Gazu 66 ale to sa este uvidi ako to bude vychadzat rozmerovo, neviem ci bude potrebna este jedna prevodvka uvidime, potom rozvodovka gaz 66 tam, chcel by som aj vyvod na kardan dozadu najlepsie nezavisly aby sa dal zapnut aj ked bude traktor stat, takze proste chcem traktor 4x4 s hydraulikou s vyvodom dozadu zadna naprava gaz 66 zuzena, este neviem ani na aku sirku by to bolo najlepsie zuzit, foto este nemam ale mam v podstate podvozok z Gazu 66 vcelku zatial, postupne by som pridaval foto ako to pokracuje, uz zacina byt teplejsie tak by som sa do toho pustil pomaly.

Laco0427

Re: Traktor Gaz66 4x4

#2 Nový příspěvek od Laco0427 »

Napr by som rad vedel vas nazor na pouzitie prednej panpravy z gazu 66? Asi by to malo velmi maly rejd ze? Potom by bol asi problem z uchytenim na vykyvny cep koli velkemu diferencialu.

krajan

#3 Nový příspěvek od krajan »

noa co urobit tu prednu napravu na trubka v trubke ako to robia na napravach V3S ?
Vždy je na vine len malé kladivo
Zabi bobra zachrániš strom
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 13&t=65774
nieco z youtube https://www.youtube.com/watch?v=fooaNIi ... wl&index=2

Laco0427

#4 Nový příspěvek od Laco0427 »

Premyslal som aj nad tym len na V3S je dif. (vyssie) nad osou stredu kolies a na gaze je v osi kolies tak neviem, premyslam nad roznymi alternativami preto to chcem najprv prebrat nez sa pustim do rezania a zvarania.

Toreto

#5 Nový příspěvek od Toreto »

Laco0427

#6 Nový příspěvek od Laco0427 »

Toto je paradna robota, pekne vypalky a este presustuzene hadam na horizontke po zavareni tak to uz hej :) Popremyslam nad takou alternativou len to musim fyzicky premerat ako by to vychadzalo.

jirik610

#7 Nový příspěvek od jirik610 »

Hlavňe popřemyšlej nad celkovima rozměrama , chce.to uďelat si obrázek o tom jak má ten stroj vypadat a k čemu je primárně určenej, plánuješ drobné polní práce nebo to bude převážňe do lesa?? Další je vplba kol a obutí , světlá výška přední nápravy u gazu 69 s kolama 6,50/16 je pouhých 26 cm pod diferenciálem , opakovaňe tvrdím že je to nešťastňe málo, trošku lepší je to řešení kdy je diferenciál mimo střed nápravy a čep výkyvu je mimo diferák nad polonápravou , řešení jako má vlk nebo dady , dif v prostřed jako mám já je nešťestí. Dif gazu 66 s rozumnou velikostí kol zase taková tragedie být nemusí , ono s tím rejdem 69kontra 66 nebude tak rozdílné, ono ta 69 taky s rejdem žádnej zázrak.. Rozhodně jsou na 66 masivnější klouby a otoče čepy řízení , dokonce bych pouvažoval nad nějakým rozumným křížením koců gaz66 a vhodnyho menšího diferenciálu , o poloosy bych se nebál 66tka má dostatečnej průměr na to aby se na ně dalo nadrážkovat skoro cokoliv .
Se zadkem problém nebude poláci běžňe používají stár kterej je rozměrove velmi podobnej

murár

#8 Nový příspěvek od murár »

Raid tejto nápravy je podobný ako na V3Ske, ale ma to samozvor a to je na nezaplatenie! Ja som na svojom traktoru vymenil V3Skovu prednú nápravu za tu z Gaza 66 a nelutujem! 8) Pozri sa do mojho vlakna.

harijaro

#9 Nový příspěvek od harijaro »

ak chceš mašinu do lesa tak by som to ani nezužoval ak máš prevodovku k fordovému motoru tak by som použil tú + rozvodovka v3s s vývodom na naviják a bude z toho delo

Laco0427

#10 Nový příspěvek od Laco0427 »

Dakujem vsetkym za odpovede :)

jurik610:
Ved to prave teraz riesim ake rozmery by boli najvhodnejsie, ta predna naprava sa mi zda dost velka na pouzitie na predok na traktor kompaktnych rozmerov, ja by som planoval taky traktor na vsestranne vyuzitie cize aj poorat nejake to male policko aj zapnut vlecku a vyviest nejaky bordel alebo hlinu alebo hocico co bude potrebne a aj do lesa aby bol vhodny ale nieje to jeho primarne urcenie ja do lesa chodim tak cca raz za dva roky, mne sa zda prave ten diferak moc velky na prednu napravu no uvidime budem musiet si nieco cvicne nakreslit a tak si porovnat ci by to slo alebo nie, ohladne toho rejdu nedala by sa urobit nejaka uprava aby bol vacsi? Nieco take skrizit by asi bolo najlepsie ale aky napr diferencial by bol vhodny? Tento je samosvorny aspon by teda mal byt nie? a keby som tam vymenil dif tak by som o tuto vyhodu prisiel co je skoda, zadok by nemal byt problem.

Laco0427

#11 Nový příspěvek od Laco0427 »

murár:
Pozriem tvoje vlakto ako to vyzera to som zvedavy, a ako si s tym spokojny? rejd je dostacujuci? Prave preto ze je tam samosvor by som rad pouzil tieto diferaky no uvidime ako to bude vychadzat snad sa podari :)

Laco0427

#12 Nový příspěvek od Laco0427 »

harijaro:
Ved prave ze nechcem traktor primarne urceny do lesa, chcem skor nieco take viacucelove ako som pisal vyssie ale aj do lesa samozrejme, len takto nezujene by to bolo vhodne len do lesa inak by to bolo nemotorne, fordovu prevodovku mam a amam aj z gaza66 a rozvodovku mam tiez z gaz66 ale vyvod na navijak je na gazackej prevodovke nie na rozvodovke, teda niesom si isty ale tusim ze na rozvodovke nieje vystup na navijak, vetrieskovu nemam a nebudem kupovat ked mam tuto, este budem chciet do zadu vyvodovu hriadel nezavyslu na pohybe traktora neviem este odkial to vezmem ale budem musiet nieco vymysliet.

murár

#13 Nový příspěvek od murár »

Ja som mal V3Skovu nápravu tak na ten raid som bol zvikuty! Veľmi sa upraviť nedá kvôli klbom.
Obrázek Obrázek
Ja mám vpredu kolesa 9.5-24 tak svetla výška je okolo 30cm, ale mám otočenú nápravu hore nohami kvôli smeru otáčaniu kolies. Aj na to pozor podľa toho akú rozvodovku použiješ!

Laco0427

#15 Nový příspěvek od Laco0427 »

Teraz prave prezeram tvoje vlakno, zaujimave 8)
Ja este neviem ake budem mat kolesa na tom ale tiez asi nieoc take ako mas ty koli svetlej vyske, a na toto dam pozor to je jasne, postavim traktor a zistim ze mi predok cuva :D to by bolo zaujimave

Odpovědět

Zpět na „Stavíme traktor domácí výroby“