Naviják V3S do tří bodů
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Re: Naviják V3S do tří bodů
Pozor, ale tohle neřeší volné odvíjení! Nerozpojuje to buben od šnekového kola!
Byl to první výkres na který jsem před lety taky narazil a toto pouze odpojuje vývod z převodovky (náhonu) a šneku. U Zetoru jde náhonem točit lehce a proto to má jen minimální účinek.
Byl to první výkres na který jsem před lety taky narazil a toto pouze odpojuje vývod z převodovky (náhonu) a šneku. U Zetoru jde náhonem točit lehce a proto to má jen minimální účinek.
-
Ale pro inspiraci taky dobrý. Ale je pravda, že si to nedovedu představit, protože to co mam udělané já tak se točí lehounce a když mám přemoct odpor lana o zem při vytahování celého lana 50m tak je to docela fuška. Je teda pravda, že hovytáhnu celé vpodstatě jen když ho chci namazat
zdar chlapi, co říkáte na toto řešení V3s navijáku?
http://stroje.bazos.cz/inzerat/58934943/Navijak.php
http://stroje.bazos.cz/inzerat/58934943/Navijak.php
V zatazi odide ukladac chyba tam smerova kladka a valec ktore by znasali tah ked bude tahat drevo nie presne priamociaro ake kus z boku....moj nazor
Ten navijak mi tiez pride ako nedokonceny. Chybaju smerove rolne.
- Míša Bourák
...a netočí se náhodou náhon navijáku V3S obráceně než náhon traktoru?
ZETOR TRACTORS a.s. Brno-Líšeň
dobra pripomienka ....mne sa zda ze ano davaju tam prevodovku co meni zmysel otacania prip retaz ale navijak potom otacaju hore nohami,,,,,,,
- Míša Bourák
...s řetězem jsem to už viděl ale na odkazu je naviják zastavěn do rámu bez jakékoliv převodovky měnící smysl otáčení. Jediné co tam má navíc tak jen tu šestidrážkovou hřídel ale chybí tam brzda.
Když by si jej někdo koupil např. za UŘI byl by asi zklamán; lano by sice navíjel ale pod buben
Když by si jej někdo koupil např. za UŘI byl by asi zklamán; lano by sice navíjel ale pod buben
- zetorak jirka
Netočí se obráceně, mám ho taky a mám přímo kardan na naviják , bez meziskříně. nebo teda točí , ale stejně kudy odvíjení musíš točít přez pojezdoví náhon přez kvalty a tak na spátečku navíjíš a na 1-5 odvíjíš, tak že je to vlástně jedno.Míša Bourák píše:...a netočí se náhodou náhon navijáku V3S obráceně než náhon traktoru?
- Míša Bourák
Takhle nějak jsem to myslel , u V3S je to přesně naopak; 1. až 4. navíjíš a na R. odvíjíš