DDT -"Daddyho druhý traktor"
Re: DDT -"Daddyho druhý traktor"
A tak Přemysl oráč začal po renovaci pluhu orat záhumenky v širokém okolí,protože na to měl v předčasném důchodu hodně času.A pokud mu slouží zdraví oře tam ještě dnes... Ať Ti to šlape Míro,teď už jen složit zpátky. Vlasta
zdravim potreboval by som radu ked mam gufero 40-62-12 hriadel mam stiahnut presne na 40 alebo trocha menej alebo viac?dik za rady
Na Tvoji otázku neumím odpovědět - nemám žádné kovoobrábění, proto desetiny a setiny neřeším. Podle citu předpokládám, že do tohoto gufer má hřídel mít těch 40mm anebo o nějakou setinku více. Neznám však toleranční hodnoty.
40h7 povrch hladký a kalený.kubos píše:zdravim potreboval by som radu ked mam gufero 40-62-12 hriadel mam stiahnut presne na 40 alebo trocha menej alebo viac?dik za rady
...tento měsíc ještě žádný zápis do kroniky ..?
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
unas napadlo asi 15cm snehu, tak myslim, ze prevlada zimni spanek
Odpovězeno v SZ.Vladimír2 píše:...tento měsíc ještě žádný zápis do kroniky ..?
Ahoj,jak ti dupou králíci ? No ty fakt nezahálíš,máš to pěkný...
Majitel vozu v avataru
Po všech těch nepříjemných věcech, které mne od konce listopadu provázely, jsem dnes zahájil jarní úklidové práce (je to vlastně postupné napravování všeho, co jsem v době nemoci nemohl udělat). Pěstovat nebudu nic, nemohu tady bydlet trvale a už ani tatík tady není , přesto práce bude určitě dost. Chci pokračovat na přístavbě stodoly, abych mohl postupně dát vše volně ložené pod zámek. Neomylně mě bude zaměstnávat sekání trávy, drobné opravy na baráku a občas to proložím nějakou kutilskou činností (možná z donucení, pokud se vyskytnou poruchy).
Už začalo stěhování některých věcí do stodoly, takže jsem po delší době sedl na traktor. Start napoprvé, ale zjistil jsem, že si nepamatuji, která páka na co je. Divil jsem se, proč traktor blbě zatáčí a příčina byla prostá: zapnul jsem si uzávěrku zadku namísto zapnutí předku. Ale už jsem opět v obraze - i takové věci se stávají . Foto nemám z dneška žádné.
Už začalo stěhování některých věcí do stodoly, takže jsem po delší době sedl na traktor. Start napoprvé, ale zjistil jsem, že si nepamatuji, která páka na co je. Divil jsem se, proč traktor blbě zatáčí a příčina byla prostá: zapnul jsem si uzávěrku zadku namísto zapnutí předku. Ale už jsem opět v obraze - i takové věci se stávají . Foto nemám z dneška žádné.
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
kdyby prislo na nejaky vyrazovani z tvych zasob za ucelem prodeje, hlasim se prvni na prohlidku
Ondro, je možné, že i na prodej nějakých věcí dojde . Sháníš něco konkrétního? Klidně do SZ - můžu zjistit, zda něco takového tady je a také pouvažovat, jestli to ještě budu potřebovat nebo ne..... hrozí, že bych něco mohl zarovnat nepřístupně
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
shanim zadni napravu gaz69, reducku gaz69, predni napravu samuraj sj410 - to nemas, takze vlastne neshanim nic konkretniho, ael je skoda, aby to skoncilo nekde jinde, kdyz si budu myslet, ze se mi to muze nekdy hodit vzdyt podle toho, co jsem u tebe videl, tak to moc dobre znas
a ty komponenty, co shanim, jsou jako nahradni na muj traktor, doufam, ze to nebude potreba, ale kdyby nahodou ano, tak at predelam a jedu dal...budu mazlika potrebovat ...uz ted nejezdim na parcelu autem, ale traktor, celak a sklopka, to jsou moji nejlepsi pomocnici
a ty komponenty, co shanim, jsou jako nahradni na muj traktor, doufam, ze to nebude potreba, ale kdyby nahodou ano, tak at predelam a jedu dal...budu mazlika potrebovat ...uz ted nejezdim na parcelu autem, ale traktor, celak a sklopka, to jsou moji nejlepsi pomocnici
Vyjmenované komponenty opravdu nemám, ale jinak vím o čem píšeš. Mám také navíc nápravu V3S, diferák do nápravy AROM461, převodovku AVIA Turbo i s bočním vývodem a čerpadlem, kompresor se servočerpadlem, redučku V3S s vývodem a řadu dalších věcí jako ND. Snad mně chybí jen náhradní motor AVIA, ale ten mít nemusím (zatím).
Doplním alespoň foto ze stěhování pískovcových kamenů - tvořil jsem nástupní stupeň pod schůdky.
Kromě toto došlo na přestěhování vrat nachystaných ke stodole na nové prozatímní místo pod střechu. Stěhoval jsem více věcí, ale nefotil - (míchačku, obrubníky, přídavku V3S, bednu s různými díly, kusy prozatím rozebrané hoblovky, atd.). Poslední fotka je menší, protože je to výřez a ve velkém rozlišení nekoukatelná....
Kromě toto došlo na přestěhování vrat nachystaných ke stodole na nové prozatímní místo pod střechu. Stěhoval jsem více věcí, ale nefotil - (míchačku, obrubníky, přídavku V3S, bednu s různými díly, kusy prozatím rozebrané hoblovky, atd.). Poslední fotka je menší, protože je to výřez a ve velkém rozlišení nekoukatelná....