Jirkův ZETOR 7245
Moderátor: Lukashil
Re: Jirkův ZETOR 7245
aj som si myslel ze kebyze trosku zaspis tak by to nedopadlo dobre , ja by som pred zadny piest dal ventil a tym ho odstavil
nas Traktorik ZETORIK http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 37&t=36105
- zetorak jirka
Když ono ho musíš eště provzdušnit, protože on by si zvednutím sice vzduch přisál ale spátky by nešel, musí být uvolněnej. Tak že buď dvoucestnej ventil napojenej na nádobku a nebo rychlospojku napychovat na nádobku. Takle , já si to uhlídám, ale zapřáhne někdo jinej a prohne korbu, a ona velkýho ducha přeci jen už nemá.peny píše:aj som si myslel ze kebyze trosku zaspis tak by to nedopadlo dobre , ja by som pred zadny piest dal ventil a tym ho odstavil
jirko moc pěkná práce a docela si mi ulehčil přemýšlení nebo sem chtěl udělat něco podobného tak to trochu okopíruji máš fotku i s balíky? a jaký průměr balíku nakládáš?
Začínal sem z eresama tet jedině ZETOR !!
Pokud traktor tak jedině ZETOR !
Pokud auto tak jedině ŠKODA
Pokud traktor tak jedině ZETOR !
Pokud auto tak jedině ŠKODA
-
STS Humenné dělal 5T vlek jako třístranný sklápěč. Je to velikost normální pětituny, ale jen jeden píst uprostřed.
Mám odzkoušeno, že i v terénu je to dost stabilní. Xkrát se mi stalo, že při sklápění dozadu odjel spodek a vrch korby zůstal přilepený. I při jemném cukání to nic neudělá. Problém je v tom, že to bratři Slováci udělali poddimenzovali. U nás to jednu dobu bylo v provozu osm hodin denně, pět dnů v týdnu, takže je dost utahaný. Objevila se prasklina na rámu, nosníky korby jsou fest prohnutý (ty nosníky jsou jak papír - ohýbaný U 100x4). A protože s ní mám nějaký záměr, budeme to letos opravovat. Nosníky nahradíme jeklem 100x100x5 a rám vyztužíme dalším účkem do krabice.
No a píšu ti to proto, že od tvé úpravy už je k tomuhle jen kousek...
Mám odzkoušeno, že i v terénu je to dost stabilní. Xkrát se mi stalo, že při sklápění dozadu odjel spodek a vrch korby zůstal přilepený. I při jemném cukání to nic neudělá. Problém je v tom, že to bratři Slováci udělali poddimenzovali. U nás to jednu dobu bylo v provozu osm hodin denně, pět dnů v týdnu, takže je dost utahaný. Objevila se prasklina na rámu, nosníky korby jsou fest prohnutý (ty nosníky jsou jak papír - ohýbaný U 100x4). A protože s ní mám nějaký záměr, budeme to letos opravovat. Nosníky nahradíme jeklem 100x100x5 a rám vyztužíme dalším účkem do krabice.
No a píšu ti to proto, že od tvé úpravy už je k tomuhle jen kousek...
- Biggles555
No paráda Jirko Úžasné Moc se mi to líbí
ZETOR práce s ním je hračka, je to naše značka...
ČD a.s. na dráze jsem jen proto, abych se dozvěděl, proč se koleje v dálce sbíhají.....
VELCÍ KLUCI mají rádi VELKÉ HRAČKY
ZETOR 3211 ZETOR 6211
ČD a.s. na dráze jsem jen proto, abych se dozvěděl, proč se koleje v dálce sbíhají.....
VELCÍ KLUCI mají rádi VELKÉ HRAČKY
ZETOR 3211 ZETOR 6211
- zetorak jirka
czlukas- Fotku s balikama zatím nemám, zatím jsem s tím vezl jen jednu furu (8 kol) a na zadek se to vysypalo podle mích představ, kola dělám 150 až160cm a proto jsem musel vyklopit ty čela a prázdnej jedu spátky v origo rozměrech vleku.
nabocklish-- Máš pravdu, ten rám není nic pevnýho, taky přemýšlím o vystužení, a hlavně o dorazech zadních pér, protože při vyklopení do zadu , když ta váha baliku lehne do zadní nápravy, tak toho maj dost. Bylo by to úplně idealní na sedmituně, ale tu na papírech nemám. A jelikož to mám jen na baliky, tak ten sklon vyklopený korby úplně stači, na ostatní by to bylo málo. Je to prostě taková dva a půl stranka. Hlavně že mi to účel splnilo.Rozvážím na 200 kol ročně, které potřebuju vysejpat do zadu, jinak při svozu z louky to skládám bagrákem.
Všem moc dík za hodnocení, těší mě to.
nabocklish-- Máš pravdu, ten rám není nic pevnýho, taky přemýšlím o vystužení, a hlavně o dorazech zadních pér, protože při vyklopení do zadu , když ta váha baliku lehne do zadní nápravy, tak toho maj dost. Bylo by to úplně idealní na sedmituně, ale tu na papírech nemám. A jelikož to mám jen na baliky, tak ten sklon vyklopený korby úplně stači, na ostatní by to bylo málo. Je to prostě taková dva a půl stranka. Hlavně že mi to účel splnilo.Rozvážím na 200 kol ročně, které potřebuju vysejpat do zadu, jinak při svozu z louky to skládám bagrákem.
Všem moc dík za hodnocení, těší mě to.
- adam
Pěkná práce. Když by jsi tam neměl ty rámy do boku, tak by se balíky neudržely? Zvládl by vlek ještě 6 balíků na vrch? Budu je svážet taky na 5 tuně, tak taky přemýšlím, jak ji upravit.
Zetor 6945, VW vento 1.9 TD, Stihl MS 211,MS 360, FS 450, Reform 741
- zetorak jirka
3est ko na vrch už nedáš maksimálně 4, pokaď je teda nenakládáš na ležeto na kruh, ale to pak nemúžeš mít 160cm kolo. a pak pořádně skurtovat, to pak záleží na vzdálenosti svozu, jestli se to vůbec vyplatí se s tím kurtovat, já při svozu nekurtuju a vozím jich 8. a maksimálně do dvou km.adam píše:Pěkná práce. Když by jsi tam neměl ty rámy do boku, tak by se balíky neudržely? Zvládl by vlek ještě 6 balíků na vrch? Budu je svážet taky na 5 tuně, tak taky přemýšlím, jak ji upravit.
- adam
Jo takhle dáváš vlastně 6 naspod a pak 2 navrch ne? Blbě jsem to pochopil...
- zetorak jirka
Přesně tak, a bez těch nástavců sice jak štak udržej, ale musej se převázat těma dvouma na vrch, jinak popadaj , protože jsou na keždý straně 20cm přez korbu. A když nejsou opravdu tvrdý tak padaj.adam píše:Jo takhle dáváš vlastně 6 naspod a pak 2 navrch ne? Blbě jsem to pochopil...
- adam
Jasný super nápad, asi to trošku od tebe okopčím
- zetorak jirka
Kopíruj, nemám s tím problém, taky jsem toho názoru, že nač vymýšlet už vymyšlený, taky stále hledám na foru a tak různě inspirace.adam píše:Jasný super nápad, asi to trošku od tebe okopčím
- Poupic
- Kontaktovat uživatele:
Jirko máš to dobře vymyšleny na ty balíky taky něco takovýho udělám na 5tunku.
- adam
Jak to máš zajištěné, když tohle zvedneš, aby to drželo nahoře? Pořád na to koukám a nemůžu na to přijít. http://zetorak.rajce.idnes.cz/2016-03-1 ... 300070.jpg
- zetorak jirka
Na prvním a posledním sloupku, ty pruhovaný, na ních je otočná trubka s caplikem a když to zvednu tak otočením té trubky se caplik zahákne za ten vodorovnej jekl, když se trochu víc zadíváš tak to je vydět i s tyčkou za kterou s ní otáčíš. jestli to neuvidíš, tak ti to zítra detajlně nafotím.adam píše:Jak to máš zajištěné, když tohle zvedneš, aby to drželo nahoře? Pořád na to koukám a nemůžu na to přijít. http://zetorak.rajce.idnes.cz/2016-03-1 ... 300070.jpg