Mikikiho Yanmar 1500D

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
tibik

Re: Mikikiho Yanmar 1500D

#121 Nový příspěvek od tibik »

nedá sa my vložiť obrazok ale mam to z ťažneho zo škodule , ostala len gula a kuscca. 15-20cm toho jakla na ktorom je navarená to som podvaril dalším aby sa to dalo nasunúť do origo zavesu .A potom ešte aby to nemalo výkiv do stran , a ver už som mal na tom možno aj 2t a držalo to super , no samozrejme sa treba pri tej vahe vyvarovať nahleho zabočenia radšej večší nadjazd ako kolesá v polohe k nebu.

A nakoniec sa podarilo
DSC00349.JPG
DSC00349.JPG (8.32 KiB) Zobrazeno 3151 x
DSC00348.JPG
DSC00348.JPG (9.23 KiB) Zobrazeno 3151 x

Minihansol

#122 Nový příspěvek od Minihansol »

Ahoj, ja to mám na yanmare uchytené takto, http://www.nasetraktory.eu/forum/downlo ... &mode=view zatiaľ spokojnosť. V jokli je vsunutá pasovina profilu 4x20mm po celej dĺžke pre spevnenie a konce privarené. (4 kusy po dva z každej strany)

mikiki

#123 Nový příspěvek od mikiki »

Sháněl jsem klíček na Yanmara, psal jsaem i RVR a odpověď, bohužel tento typ nemáme :'(
Pak jsem zašel u nás do obchůdku, kde dělají i klíče a na počkání mi ten klíček vyrobil - cena 33,- Kč
Obrázek
---
Dnes 2x naplněn chladič převařenou vodou a přimíchán nějaký prášek TIP (doporučen v drogerii) + kyselina citronová - pak jsem jej pohonil po okolí a vypustil.
Voda ale byla taková zelená, žádné blátíčko.
Nakonec 3x jen převařená voda a zase si zajezdil po okolí.
Zkoušel jsem jej dneska uvařit a nepodařilo se, jezdil na plný plyn cca 40 minut pak si vrčel (cca 1200ot/min) asi hodinu a kontrolka nic.
Nakonec jsem dal destilku + Sheron Antifreeze G48 (pak jsem našel ještě G12, tak jsem si ji schoval na příští zimu :) )

FrantaK

#124 Nový příspěvek od FrantaK »

Miki,
Ty Yanmarka nějak moc rozmazluješ.:-)
Je dobré že jsi sem napsal postup čistění chladiče, taky se na to chystám a nevěděl jsem co tam mám nalít.
Dík.

Já teď řeším trávní pneu na Himíka, mám tam 7-14 a vzadu 9,5-24,
nemáte s tím náhodou někdo zkušenosti?
Hinomoto N 239D
Shibaura P155F

mikiki

#125 Nový příspěvek od mikiki »

Travní pneu včetně disků bych si taky chtěl časem pořídit :)
Teď jdu vyzkoušet teploměr včetně nového čidla.

mikiki

#126 Nový příspěvek od mikiki »

Tak jsem dnes vyměnil naposledy náplň do chladiče - dostal G12 + destilku (1:2),
Proč jsem měnil ..... prostě jsem musel vyměnit, protože jsem zapomněl před nalitím náplně vyměnil čidlo :pohlavek:
A jsem vyrazil na testovací/okružní jízdu kolem statku a okolí.
Obrázek
Vůbec jsem jej nešetřil a teplota vystoupala na max 70°C (teď je tu cca 2°C).
Ale ač jsem se snažil, tak se mi jej nepodařilo uvařit, tak jako minulý týden.
Prostě to čištění Yanmárkovi dost pomohlo.
Panel už je plný :smich: a z elektriky mi chybí jen propojit brzdová světla.
Obrázek

ladiki

#127 Nový příspěvek od ladiki »

8)

mikiki

#128 Nový příspěvek od mikiki »

Jaký máte názor na kuželovou štípačku na tento traktor?
Nějak se jí trošku bojím, když vidím ty videa .... ale na druhou stranu je to velký pomocník.
Tak se v tom plácám a přemýšlím zda do toho jít nebo ne popř. koupit větší hydraulickou štípačku na 220/380V. Štípat budu jen na zahradě a tam elektriku mám.

hugo

#129 Nový příspěvek od hugo »

ono jde především o rozhodnutí, jak velké špalky zpracovávat. jestli mi stačí (dám přednost) po uříznutí postavit a klínem rozštípnout na menší kousky a s těmi potom lehce manipulovat nebo velký špalek postavit, nějak dostat k traktoru (nebo traktor se štípačkou ke špalku), rozštípnout a dále manipulovat už s menšími kousky.
sám velké špalky štípu namístě a teprve štípance odnesu ke káře a odvezu k sušení. není nad lidské sádlo.

mikiki

#130 Nový příspěvek od mikiki »

Jo zapomněl jsem - malou hydraulickou štípačku mám už mnoho let ale na špalíky max 37cm dlouhé.
Proto se mi nechce kupovat další hydraulickou štípačku.
----
Asi to tedy nařežu na špalky do kotle a naštípám.
Složím do budníku a nechám přes léto sušit.
Radši si koupím bednu do závěsu :)

hugo

#131 Nový příspěvek od hugo »

ty krátké špalky se blbě rovnají do hrází, furt to někde padá, hroutí se to. špalky jenom přepůlím klínem nebo kalačem a v metrové délce, a když už to jde odnést, tak rovnám do hranice pro sušení. potom musí přijít na řadu pila a nakonec štípačka, aby se to vešlo do kamen. myslím že opačný postup není pro skládání špalků vhodný.

mikiki

#132 Nový příspěvek od mikiki »

O víkendu jsem s manželkou rozřezal a naštípal cca 15m vysokou břízu + cca 4 m3 dřeva, co mi přivezli.
Ale zůstaly mi ještě cca 3 m3 (+ cca 6-8 m3 mi ještě dovezou) a do těch se mi "růčo" už nechce, tak vymýšlím, jak si to ulehčit - věk je věk (58) :D
Klín i palice od Fiskarsu jsou O.K. ale kdo to má pořád zvedat :smich:
----
Proto bych radši, aby za mě pracoval traktůrek nebo nějaká mašinka :jazyk:

Kódl2

#133 Nový příspěvek od Kódl2 »

Zdar a sílu
Takhle štípu dříví já :-)
https://www.youtube.com/watch?v=Oar0cavPEgA
Jde to s kuželovou štípačkou o mnoho rychleji, než s hydraulickou (teda alespoň mě) To víš, že musíš dávat bacha, ale to asi u většiny zařízení. Jinak za ty peníze super vynález a traktůrek ti to zvládne myslím v pohodě. 8)
Čus
Kódl2

DYK

#134 Nový příspěvek od DYK »

Dovolím si nesouhlasit je to totiž o tom, jakou hydraulickou štípačku máš. To casnování půlek od sebe taky není nějak odpočinkové štípání nehledě na to, že třeba tou hydraulickou ten vyobrazený měkký špalek by šel hned na čtyři kusy a tak, že se oddělí od sebe. Já chápu ty fofry, jakýma ten kužel mizí ve dřevě, ale to není celý štípání. No a když si někdo dá trošku práci při výrobě, nemusí masivnější špalky a ani tvrdýho dřeva zvedat rukama ze země. Taky je pravda, že na hydraulickou štípačku potřebuješ trochu čerpadlo apod, což některé stroje nenabízejí a celkově je hydraulika složitější a snad i dražší. Ovšem cokoli je lepší, než topůrko s kouskem železa na konci. Taky jsem mlátíval kalačem do tvrdýho než pukl, vím co to je a jsem rád, že z toho mám už jen vzpomínky.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Kódl2

#135 Nový příspěvek od Kódl2 »

Já mám i hydraulickou štípačku, samozřejmě. Psal jsem jen, že osobně mi to jde s kuželovou lépe a rychleji. Tím netvrdím, že to někomu nejde naopak hydraulickou lépe. Já tu kuželovou bafnu do jedný ruky, hodím jí do bedny, nebo do radlice a hurá do lesa. Přímo na místě si metrový dříví naštípu a pak v pohodě nandám na káru a hotovo. Hydraulickou si do lesa nevozím, i když by to samozřejmě šlo taky, ale je to kus železa s sebou.To víš, že se taky u kužele namakám, ale to u hydrauliky též. Výhodu kužele vidím v jednoduchosti a pořizovací ceně 8)
Čus
Kódl2

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“