Kubota

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
brigadnik
Kontaktovat uživatele:

Re: Kubota

#1366 Nový příspěvek od brigadnik »

severo píše:Potreboval by som vedieť aká je hrúbka obloženia brzbových pakní.... ak niekto vie prosím poraďte, chcem dať zrepasovať , ale potrebujú vedieť akú hrúbku nalepiť....
Právě jsem to řešil. Nechal jsem nalepit 4mm, a bylo to moc, musel jsem to trochu líznout, abych tam dostal buben. B7000

Stano H

#1367 Nový příspěvek od Stano H »

Uvažujem o nejakom malom traktore.Chcel som Kubotu B6000 prípadne B6001. Nie sú to už moc staré traktory?
30 - 40 rokov sa mi zdá hodne.
Chcem ročne doviesť do 10m3 dreva, u našich zorať 500 m2 poľa a sem tam sa povoziť len tak.
Poraďte do čoho ísť, si myslím že b6000cka je výkonovo v poho, len mi vadí vek.
Alebo to neriešiť?

mikiki

#1368 Nový příspěvek od mikiki »

Uvažoval jsem podobně, není cca 30-40 let starý traktor už za zenitem tzn. k ničemu???
Mám jej taky na práce okolo baráku a sem tam dřevo z lesa.
A zjistil jsem, že u "japončíků", když se o něj někdo alespoň trošku staral, tak věk nehraje moc velkou roli. Ty starší traktory bez elektroniky jsou i tak nějak poctivě dělané a většina oprav je mechanického rázu. Mám Yanmara 1500D a nemohu si stěžovat, na mé činnosti až moc dobrý a spíš jej mám jako koníčka než jako výdělečný nástroj. Samozřejmě kdybych šel do trošku vyšší verze Fxx, tak bych asi taky nelitoval. Za sebe mohu říci, že a až dostane co potřebuje, tak jej budou používat i moji vnuci. Třeba bude mít někdo jiný názor ale já jsem i s cca 40 let starým traktorem max spokojen.

Stano H

#1369 Nový příspěvek od Stano H »

teraz mám zetor 25a, minule som sa s ním skoro prevrátil. tak preto japonca - malý,ľahký, 4x4, cenovo dostupný.
Nemám problém po páru rokov urobiť postupne komplet renovaciu, ved cca 1000euro nie je likvidačných,
len sa mi jednalo o to, aby nebolo oveľa viacej.
Myslím, že ked kúpim 20 alebo 40 ročný sstroj je to jedno, dôležitejšie je súčasný stav.
Som úplný laik v traktoroch, ale tú základnú údržbu budem robiť, t.j. oleje filtre, šetrné zaobchádzanie.
Radšej kúpim B6000 v lepšom stave za 2400euro a urobím repas za cca 1000euro ako kúpim nejaký 20ročný
traktor za 4-5tis a ten bude treba zasa opravovať.
Mojím snom bola Zetor 15tka, ale som rád že som do nej nešiel nakoľko chlapci to začali preháňať z cenami
a pri zetore 25 som zistil, že mať 4x4 je nevyhnutné.

j.kubec

#1370 Nový příspěvek od j.kubec »

Přidám také svůj názor. Zetor 25 znám a mohu porovnávat. Záleží kolik chceš utrácet, ale aby jsi byl na podobných parametrech se zetorem hledej traktor v podobné váhové kategorii. Na orání to chce váhu kolem 1t,a na dovoz dříví ti stačí i 0,5t. Spotřeba je ve značném rozdílu, ve prospěch japonce. Dříví jsem tahal s Yanmarem 1401d okolo 30-50 m3 ročně bez jediného problému.
Při nákupu jsem neřešil typ ani značku jen mě zajímalo jak traktor funguje a vypadá. Po mích zkušenostech mohu říct, že se nevyplatí kupovat traktor po repasu, protože to stejně dělají většinou jen barvou a nic se nerozdělává pokud není zjevná závada. To si umí většina běžně zručných lidí udělat sama a nestojí to takové peníze. Samozřejmě se může stát porucha, jenže to se stane i na novém stroji. Hledej traktor s menším počtem motohodin a na stroji bez dělaných laků je dobré si prohlédnout motor. Tam je vidět podle odřenin zda se v něm někdo hrabal či ne. Když víš na co koukat tak odhalíš hodně z toho co má traktor za sebou a podle toho se zařídíš. Případně ještě můžeš usmlouvat slevu, když odhalíš problém. Většina věcí se nechá opravit svépomocí i když originální díly jsou nesehnatelné nebo za nereálný peníze. Jezdím v hodně kopcovitém terénu, kam bych si s 25 netroufnul ani omylem a s himíkem tam jezdím běžně. Průjezdnost je také vynikající 4x4 ničím nenahradíš. Je dobré japonský traktor rozšířit, protože je v základu hodně úzký a náchylný k bočnímu převrácení. Většinou to řeší prohození kol, případně posunutí kola na poloose.
Třeba b6000 je z mého pohledu hodně malá a lehká. Raději mám těžší tříválec o větším výkonu 8) .
Držím palce při výběru.

Jan308W

#1371 Nový příspěvek od Jan308W »

Zdravím všechny Kuboťáky.Mám jedno zvláštní přání,či prosbu.Měl jsem Kubotu 7001,poctivě sloužila zapřažená prakticky ve všem možném.Zakoupena u p.Laciny,v r.2008,plně repasovaná.Ale brzy ráno,5.3.t.r.,mně byla zcizena z nedokonale oploceného pozemku.Č.rámu-16587,barva původní,na kapotě už omšelá,s nálepkou Traktorservis Lacina,Brno Rosice,Čím je nápadná-chybí jedno př.světlo,vpravo před pákou ručního plynu-na konzoli-jednopáčkový rozvaděč přídavného hydr.okruhu,2 rychlospojky pod zad.sedadlem,atypické závaží na předku-pokud se mi podaří přidat obrázek-stav je z roku 2012,bohužel,fotka náhodná,z dálky. V případě informace vedoucí k nálezu,samozřejmě odměním.Jak je v jedné písni-Náhoda je blbec.PČR krádež řeší,ale...Děkuji za pochopení,ale kdo má Kubotu 8 let-ví,co to znamená,ji najednou nemít.Protože mám velké množství nářadí,musím sehnat něco podobného.Koupil jsem přede 2 roky Fotona 254,ale ten je stabilně v rotačce,a navíc je o 10q těžší.Má někdo zkušenosti s fy SKH?Sebranice?Mají tam repas.ZB1502-M,ale jestli to není jen o barvě-jako u Morávka,St.Ples,Jaroměř-Josefov.

Bubenik

#1372 Nový příspěvek od Bubenik »

Zdravim,

zohnal som KUBOTU B6000 v super stave za super peniaze a zvazujem ci to je to dobra volba pre kupu. Chcel by som dokupit mulcovac na mulcovanie ovocnych sadov na rovine s velmi mierne svahovitym terenom. Co to som uz precital na internete a aj u predajcov, no u tohto typu malotraktora je problem s kardanom s lavotocivymi otackami a tisic-hranom. Nasiel som aj pridavnu redukcnu kardanovu prevodovku na pravotocive otacky a sest-hran, no je to znacna investicia. Dalej som nasiel len "prepojku" (redukciu) z tisic-hranu na sest-hran za fajn peniaze, no neriesito smer otacania, ale slo by to pouzit na niektore horizontalne mulcovace.
Mate nejake osobne skusenosti ako vyriesit mulcovanie s KUBOTOu B6000, pripadne aky mulcovac kupit.
Dakujem za kazdu radu :)

Kubota B6000

Jan308W

#1373 Nový příspěvek od Jan308W »

frantamrazik píše:Obrázek Obrázek Ještě jsem si zpevnil uchycení tyče co drží ramena a napínáky,se furt ohybala.
Lacina to ohýbání vyřešil dodatečně jinak/řešil jsem s ním to ohýbání/,zaslal tu úpravu-a sice nenapíná do stran,ale opačně dovnitř-následně-kus kovaného plocháče s otvorem na tu průchozí tyč,a v druhém otvoru oko napínáku,oka na ramenech se musí otočit-obráceně -dovnitř.Navlečeno na té tyči hned vedle plocháče spodního závěsu vlevo i vpravo.Ten "plocháček je mírně prohnut ve směru k rameni.Úprava se osvědčila.Dal bych sem foto,ale jak uvádím dále,Kubota 7001 mi byla odcizena,ba přímo ukradena 5.3.2016/takže musím sehnat náhradu/...

quikshjare

#1374 Nový příspěvek od quikshjare »

to. Bubenik
Za B6001 mam mulcovac 1000 od Salka, pro tvůj stroj mozna mensi, zalezi v jakem terenu budes jezdit. Do kopce mensi po rovine i 1000

Bubenik

#1375 Nový příspěvek od Bubenik »

quikshjare píše:to. Bubenik
Za B6001 mam mulcovac 1000 od Salka, pro tvůj stroj mozna mensi, zalezi v jakem terenu budes jezdit. Do kopce mensi po rovine i 1000
Dakujem za radu, pozeral som a islo by to urcite aj za B6000 pri uprave otacok.
S mulcovanim mame este cas, tak este vyckam na dalsie rady a skusenosti a potom v maji hadam kupim to najlepsie na moju pracu.

Machin

#1376 Nový příspěvek od Machin »

Buggy

#1377 Nový příspěvek od Buggy »

Obrázek

RoKur

#1378 Nový příspěvek od RoKur »

Ahoj Buggy,

tak jsi to nakonec vyřešil kolečkama.
Šikovný.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)

Stano H

#1379 Nový příspěvek od Stano H »

Chlapi pátram po nejakej peknej mašine a narazil som natoto:
http://www.mancini-macchine.com/tractors-stock
doprava na slovensko by bola 400euro, ja by som tam išiel osobne,
keby niekto mal záujem delili by sme sa, zaujal ma tento stroj:

http://www.mancini-macchine.com/tractor ... bota-b1410

čo poviete? dúfam že nerobím reklamu
cesta tam je 1700km písali mi že doprava stojí cca 400euro.

Stano H

#1380 Nový příspěvek od Stano H »

stále uvažujem ktorý traktor 12 až 16HP, určite 4x4.
Od kuboty sú to modely B 5001, B6000,B7000. Má zmysel dávať o 600e
viacej za napr. kubotu b6001?
Ináč pozeral som kubotu B5001 pri práci, nezdá sa mi nejako slabá.
potrebujem vytiahnúť ľahkú vlečku do kopca, po rovine potiahnúť na vlečke max
300 - 500kg, u naších zorať pole a časom kúpim kosačku na trávu. A kedže to má
továrenský kultivátor stavaný na tento model, nevidím problém to kúpiť.
nemám ako odskúšať, či to je slabý stroj alebo postačuje,
nemám čas ísť niekam (robím týždnovky, cez víken som rád že vidím rodinu).

Alebo sa mýlim a ísť najmenej do min. 12 - 16HP?

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“