Taky to tak mám na rozmetadlu hnojetomous píše:V tomhle boredlu prase se vyznej. Pojišťovák mi říkal,že pojistka stačí udělat na číslo na výrobním lístku.
Jirkův ZETOR 7245
Moderátor: Lukashil
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jirkův ZETOR 7245
- zetorak jirka
Je pravda že to je jak říká Tomous, v každým kraji, neli jen okrese platí něco jinýho. Náš fekál je dovozka z německa a převáděná na naše Tech. osvědčení, tudiš dovozová STK a vystavení českých dokladů, že k tomu dali i značku to už mi tak nevadí. Jelikoš máte novího Joškyna, tak má zřejmě už český techničák. Některý zem. stroje nemusí mít SPZ, ale technické osvědčení ano, bez toho prý na silnici nesmí ani moped. I zmiňovaný hon má nějaký techničák, i když nemá SPZ. Ale u českejch výrobců to není takoví problém, jako u dovozu , zase na fekálu po nás nechtěli žádnej štítek. Jo jen jsem našel zastříkanej na nápravě, ale ani ten je nezajímal.STEEL píše:ahoj Jirko hele na ten fekál musíjou bejt značky? od loni máme u nás ve středisku novej fekál 8.5 kubíků od Joskinu a značky nemá
jinak parádní fotečky u tebe se vždy na co koukat
- zetorak jirka
Ano, pov. ručení ti udělaj na co koliv, i na to co na silnici nesmý. stačí na rám bouchnout nějaký číslo a mužeš si udělat pojistku. pojištovna ráda tu smlouvu napíše, protože z toho má prachy a ví, že když něco provedeš tak ti nic nedaj , protože s tím na silnici neměls co dělat, pozor na to. To sámí platí i pro ty doma dělaný káry na dobitek.Když tě s tím někde chytnou tak to je o papíry, i když máš pojistku, Stačí když do tebe někdo Ťukne Pak se neřeší tvoje pojistka , ale to že kára není pro provoz po veřejních komunikacích. Ale všechno je o lidech , a na jakýho poldu narazíš.Antony30011 píše:Taky to tak mám na rozmetadlu hnojetomous píše:V tomhle boredlu prase se vyznej. Pojišťovák mi říkal,že pojistka stačí udělat na číslo na výrobním lístku.
Dneska sem přivezl dlouho očekávaného fliegla 7500l a v agrozetu mi daly velký i malý techničák pro zvláštní přípojné vozidlo a zdělily mi že spz mít nemusí. Akorád mi zajímá když máš spz musíš na tom dělat technickou?
- zetorak jirka
No, je to asi trochu nevíhoda, ale musí. Ono zas na druhou stranu, aspoň ho jednou za čtyry roky člověk dá trochu do cajku. a ono co na něm vlastně je, brzdy a světla. A technik mi to jezdí dělat teď do sousedního družstva. tak že kousek. A tak to ani nijak neřeším.kordl píše:Dneska sem přivezl dlouho očekávaného fliegla 7500l a v agrozetu mi daly velký i malý techničák pro zvláštní přípojné vozidlo a zdělily mi že spz mít nemusí. Akorád mi zajímá když máš spz musíš na tom dělat technickou?
Tak to jo. K nám jezdí dělat také známý z jedné firmy stk a emise. Jinak co plánuje syn za kšeft s fekálem? Vývoz jímek? Já to mám na zalejvání zeleniny. Na svojí jímku ze stájí mam starej 3 kubík. Ale musím se také připojit k ostatním moc pěkný fekálek. Měl si štěstí narazil si na moc pěkný a zachovalý kus.zetorak jirka píše:No, je to asi trochu nevíhoda, ale musí. Ono zas na druhou stranu, aspoň ho jednou za čtyry roky člověk dá trochu do cajku. a ono co na něm vlastně je, brzdy a světla. A technik mi to jezdí dělat teď do sousedního družstva. tak že kousek. A tak to ani nijak neřeším.kordl píše:Dneska sem přivezl dlouho očekávaného fliegla 7500l a v agrozetu mi daly velký i malý techničák pro zvláštní přípojné vozidlo a zdělily mi že spz mít nemusí. Akorád mi zajímá když máš spz musíš na tom dělat technickou?
- zetorak jirka
No, Tak nějak se rýsuje možnost ježdění pro obecní čističku, jelikož část obce a přilehlé osady nejsou napojeny, tak se budou budovat vyvážkové jímky a obec jim je bude yvážet. s tím že budou platit stočný.
To nemusí bejt špatnej přivídělek. Já dělám u technickejch tak sem taky před časem přemejšlel o vývozu jímek i bych měl přislíbenou dobrou cenu za stáčení do čističky ale zas nechci tím zasírat fekál když budu pak zalejvat čistou.
O krystálku také lehce přemejšlim, protože to budu tahat 7211 a plný 9,5 tuny je docela dost v kopci i když tu moc velké nemáme. Nezbývá než počkat na jaro a zkusit.
O krystálku také lehce přemejšlim, protože to budu tahat 7211 a plný 9,5 tuny je docela dost v kopci i když tu moc velké nemáme. Nezbývá než počkat na jaro a zkusit.
-
u nás jeden sebevrah tahá za 6945 10kubíkovej fekál HTS a kupodivu jezdí už hodně dlouho i v kopcích. I přesto, že má na dvoře 16145.kordl píše:To nemusí bejt špatnej přivídělek. Já dělám u technickejch tak sem taky před časem přemejšlel o vývozu jímek i bych měl přislíbenou dobrou cenu za stáčení do čističky ale zas nechci tím zasírat fekál když budu pak zalejvat čistou.
Zetor 5611
Fendt F12HL
Bibošuv špalíčkovač v.č.278
Paletizační vidle do 3.bodu, PAJ 1V-sklopka, Nesené brány a smyk,
Fekál 3m3, Fahr KM22
Fendt F12HL
Bibošuv špalíčkovač v.č.278
Paletizační vidle do 3.bodu, PAJ 1V-sklopka, Nesené brány a smyk,
Fekál 3m3, Fahr KM22
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Mas pravdu. Taky sem to slysel, ze da pojistovna ruce pryc. Ale taky asi zalezi na pojistovakovi. A uz jen z duvodu zastaveni prislusniky je lepsi mit aspon tu zk a nejak se s nima domluvit. Ono je v nasich zakonech, bohudik, takovej bordel ze se da obhajit kde cozetorak jirka píše:Ano, pov. ručení ti udělaj na co koliv, i na to co na silnici nesmý. stačí na rám bouchnout nějaký číslo a mužeš si udělat pojistku. pojištovna ráda tu smlouvu napíše, protože z toho má prachy a ví, že když něco provedeš tak ti nic nedaj , protože s tím na silnici neměls co dělat, pozor na to. To sámí platí i pro ty doma dělaný káry na dobitek.Když tě s tím někde chytnou tak to je o papíry, i když máš pojistku, Stačí když do tebe někdo Ťukne Pak se neřeší tvoje pojistka , ale to že kára není pro provoz po veřejních komunikacích. Ale všechno je o lidech , a na jakýho poldu narazíš.Antony30011 píše:Taky to tak mám na rozmetadlu hnojetomous píše:V tomhle boredlu prase se vyznej. Pojišťovák mi říkal,že pojistka stačí udělat na číslo na výrobním lístku.
- zetorak jirka
po nějakém čase jsem se vyhrabal z postele (chřipka jako trám) a dal se po chvilkách do práce. jelikož dost rozvážím baliky se senem, a tak jsem potřeboval upravit vlek (5.t.) jelikož je úzky na 2. kola vedle sebe a pak při vysejpání na bok se moc roztahuje fůra a hlavně se ničej baliky. proto jsem trochu popřemejšlel a vzniklo toto http://zetorak.rajce.net/2016-03-12_001
parada len z toho vyklapania som jelen, predny piest si daval s dlhsim vysuvom? zadny potok nejako odstavis ventilom? alebo ho nechavas normalne zapojeny ?
nas Traktorik ZETORIK http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 37&t=36105
Pěkný Jirko
- zetorak jirka
Zatím je zapojený a musí se hlídat dojezd první dlouhé pístnice a přestat tlačit. plánuji buď ventyl a nebo rychlospojku od zadní pístnice a napichovat ji na nádobku pro odvzdušnění pístu při zvedání. Dnes měl premieru a supr.peny píše:parada len z toho vyklapania som jelen, predny piest si daval s dlhsim vysuvom? zadny potok nejako odstavis ventilom? alebo ho nechavas normalne zapojeny ?