OBECNÁ DISKUSE

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
malotraktorpetr

Re: OBECNÁ DISKUSE

#631 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

ano origo na kulatou kabinu mam ji taky doma tady na foru kdosi kdysi prodaval sady tak sem ji koupil za 800kc :)

sanyo

#632 Nový příspěvek od sanyo »

Tak jsem nebyl před chvíli línej, se jít podívat na tu klapku topení, na svém 4011 s malou hranatou kab., kde ji mám klasicky - tedy rovně, tu jednu náhradní, mám skutečně šikmo, ta druhá je někde založená,..tak asi bude opravdu ta šikmá na kulatou kabinu.

_Doktor_

#633 Nový příspěvek od _Doktor_ »

Zdarec, nevěděl by někdo o podvozku na ZETOR 2023? Koupil sem ho za super cenu ale bohužel jezdí na kolech. Pokud někdo o něčem ví tak ať neváhá napsat. Dík

kuligrado

#634 Nový příspěvek od kuligrado »

hoď to spíše než tady tak do inyerce//koupím
jinak jak ti psali kluci je toho jako šafránu a je třeba mít hafo štěstí ... lovu zdar
Rado
Náš Trkouš : http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 32&t=77823
"Z hovna bič neupleteš, když upleteš, tak nezapráskáš a když zapráskáš tak jedině sebe."

pepeee

#635 Nový příspěvek od pepeee »

Ahoj, mám doma motor URSUS S 312C a chtěl bych se zeptat jak ho zakonzervovat na zimu.
Jde mi o to že je uložen v dílně kde bude mrznout. Voda je z něj vypuštěna, ale netuším zda tam někde nezůstala nejaká část pod vodou a tak bych do nějraději prolil nemrzkou (modrou).
Dost jsem zde četl že po nějaké dobe zalehne naftové čerpadlo, mám motor po nějaké dobe třeba klikou protočit? Pomůže to, nebo je to zbytečná námaha?
Díky

malotraktorpetr

#636 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

no motor zatesnit jak vodu tak naftu do vody at fridex + naftu dat zimni + a zadelat jak je tam nafta nemelo by se nic stat
ale na jare ho nastartovat ;)

HonzaZ3

#637 Nový příspěvek od HonzaZ3 »

Zdravím všechny příznivce a mám jeden skromný dotaz týkající se Z3011. Nikde se mi nepodařilo zatím zjistit zda byly na těchto traktorech (1962-63) u vzduchových brzd takové válečky místo táhel k nožní a ruční brzdě a mezi tím "rozvaděčem" a k čemu vlastně slouží. Zda mám šanci je ještě sehnat a nebo pokud by šly něčím nahradit. Děkuji i za poskytnutí nějakých zkušenosti.

pavel sk

#638 Nový příspěvek od pavel sk »

Mas na mysli tie pruzne elementy. Origo by tam mali byt. Ten valcovy by mal byt medzi pedalom a ovladacim ventilom brzdica. Na rucnu brzdu je tam na tiahle pruzina s podlozkami a dvoma maticami ktorymy sa nastvuje predpetie pruziny. Je to aj v katalogu na 3011.

kugva

#639 Nový příspěvek od kugva »

pavel sk píše:Mas na mysli tie pruzne elementy. Origo by tam mali byt. Ten valcovy by mal byt medzi pedalom a ovladacim ventilom brzdica. Na rucnu brzdu je tam na tiahle pruzina s podlozkami a dvoma maticami ktorymy sa nastvuje predpetie pruziny. Je to aj v katalogu na 3011.
tohle si myslel http://www.monsta.cz/pouzdro-s-pruzinami

pavel sk

#640 Nový příspěvek od pavel sk »

Ano. V manualoch a navodoch si najdi na agroportali katalog ND pre 3011. Je to tiez tam nakreslene skoro uplne na konci katalogu.

Pitrs69

#641 Nový příspěvek od Pitrs69 »

Ahoj,
nevíte kdo by tohle zrepasoval? Případně kde to dělají výměnou. Na netu jsem to našel nový ale je to kratší. Musely by se předělat táhla. Předem dík za rady. Obrázek

kuligrado

#642 Nový příspěvek od kuligrado »

přítel google praví :
http://www.bvm.cz/brzdovy-ventil-zetor- ... pas/d-199/

osobní zkušenost nemám
Rado
"Z hovna bič neupleteš, když upleteš, tak nezapráskáš a když zapráskáš tak jedině sebe."

Pitrs69

#643 Nový příspěvek od Pitrs69 »

super, díky moc. na googel mě to nenapadlo dát :D

kuligrado

#644 Nový příspěvek od kuligrado »

:) ať se dílko podaří :) :friends:

VendaKousek

#645 Nový příspěvek od VendaKousek »

Hoj, tak sem scháněl po knížkách jakej dát olej do společný nápně s hydraulikou a nikde není nic jasně napsáno. Skoro sem si připadal jak detektiv. U origo značení OZT-10A / OZT-7A se mi nepodařilo dohledat viskozitu ani žádné údaje.
Jediné co se v literatuře dočtu, že podle názvu je olej v motoru čerpadle a převodovce stejný. Našel sem jednu tabulku ze které se dá vyčíst hodnota 20W, což by odpovídalo tomu, aby motor mohl fungovat v rozmezí-10°C + 40°C
Co se dočítám po různejch forech, tak lidi dávaj převodáky a nebo jestě hustější oleje. To bych viděl jako možnost když je olejové čerpadlo vyběhanější (aby vůbec udělalo tlak) a vůle s netěstnostma větší. Jako původní olej bych ale viděl něco co má mazací schopnosti lepší než převodák. Co dáváte vy?
Obrázek
image upload without registration

Obrázek
how to screenshot on windows

Odpovědět

Zpět na „Zetor 2011-4011“