Vari System

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
chemic

Re: Vari System

#1396 Nový příspěvek od chemic »

pani odbornici mam par otazek
muzu pouzit karburator z e stare teri ten stim cucakem na dmj 315 a naopak
resi se u karburatoru rovinost upevnovaci priruby myslim ze kdyz tam bude fuk tak by to mohla byt pricina nerovnomerneho chodu motoru nebo se pletu
jak se nastavuje vyska hladiny benzinu v plovakove komore nevite nekdo
kdyz se pokazi starovaci zarizeni tak jsem videl pouzivat namotane lanko na rohatku spoustece a nekde nejake jine vychytavky nedal by nekdo prosim nejakou fotku

nekde uz nevim kde jsem zahledl clanek ze snad existuje nejake pridavne zarieni jako elektricky starter bylo to tusim pro sekacky startovane lankem nepremyslel nekdo o necem takvim na vari

DYK

#1397 Nový příspěvek od DYK »

1. na použití či záměnu karburátorů zapomeň - budou problémy
2. rovinatost příruby je stejně důležitá, jako olej v benzínu a ne každou odchylku pokryje těsnění - vlastně skoro žádnou. Zahřáním motoru se jen netěsnost zvětší .
3. žádný přídavný adaptér pro el. start neexistuje a pro dvoutakty už vůbec. Vždy je to záležitost čtyřtaktních motorů, které je třeba vybavit jiným setrvačníkem, konzolou startéru a elektroinstalací.
Závěrem můžu jen říci, že kdo nenastartuje motor Vari rukou, neměl by se strojem vůbec pracovat a může být pro něj stroj nebezpečný. K bezpečné obsluze jednoosáků je třeba jakási tělesná zdatnost a pohyblivost obsluhy, to se nedá nic dělat.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

chemic

#1398 Nový příspěvek od chemic »

takze prirubu zarovnat asi teda normalne zaskrabat ano muze tohle teda zpusobovat ten nepravidelny chod
v tech karburatorech mam totiz hockej mam jeden s cucakem a jeden bez jsou jeste nejaky jiny na vari teru do roku vyroby tak 1990
diky

jack30

#1399 Nový příspěvek od jack30 »

kludne mozes pouzit karburator z tery na vari

Lišák1
Kontaktovat uživatele:

#1400 Nový příspěvek od Lišák1 »

Na sekačkách existuje mechanické startovací zařízení, kolečko se opře o setrvačník a natáhne pružinu, potom zapneš startování, tím zasuneš záběrové kolo do záběru a uvolníš pružinu a ono ti to nastartuje motor a hned se to zase samo natáhne. A jsi připraven na další start.
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211

chemic

#1401 Nový příspěvek od chemic »

tak jak je to s tema karburatorama nevi nekdo
co jsem zatim zistil
karburator demontovat a rozebrat
srovnat dosedaci plochu
projet ultrazvukovou cistickou
zalapovat ventilek privodu benzinu
zkontrolovat popr vymenit hridelky klapek
seridit privod benzinu tak aby neprokapaval a v nadobce ho bylo 8 mm pod okraj
znovu vymyt a vyfoukat radne stlacenym vzduchem
smontovat namontovat
pripojit palivovy filtr a privod benzinu
za chodu seridit
volnobeh
je to tak spravne nema nekdo jiny nebo doplnujici napad
takhle by to snad melo vydrzet celou sezonu v chodu nebo se pletu a jsou jine problemy teda s palivovou soustavou
diky za reakce

Brendak

#1402 Nový příspěvek od Brendak »

Seridit bohatost smesi na karburatoru. Dalo se to najit na internetu tusim pod Serizeni karburatoru Vari.

Proximák

#1404 Nový příspěvek od Proximák »

Nedávno přibyl další přírůstek do rodiny Vari. Jedná se o čerpadlo ZV-100 z roku 1980. Po loňské situaci kdy byli problémy s čerpáním vody do kubíkových nádrží jsem se to rozhodl vyřešit takhle. Čerpadlo toho moc nenaběhalo ale bohužel ho předchozí majitel parkoval venku a to se na něm podepsalo. Při rozborce jsem zjistil že spodní víko čerpadla je nalomené a kus z příruby po demontáži šroubů odpadl úplně. Bloky čerpadla drží na fest asi jsou přirezlé tak jsem dal na radu co jsem četl jednou tady na fóru a naložil ho do vody. Snad povolí. Ale co s tím prasklým víkem? Pochubuju že se dá koupit nové takže jediná možnost je oprava. Máte s tím někdo zkušenosti? Uvažoval jsem o tom dát to zavařit do Velkého Meziříčí kde spravují motory tam by s tím mohli mít nějaké zkušenosti a nebo lepidlo. Nesetkal jste se někdo s podobným problémem, nevíte o někom na Třebíčsku kdo by svařil litinu a drželo to? Svářečku mám ale nechci to nějak patlat doma, chci aby to opravdu drželo. Snad se mi podaří rozebrat zbytek bez toho abych ho ještě víc poničil.
A ještě se dnes chystám pro další přírůstek ale to bych nerad zakřikl. Pokud to dopadne dám večer fotky :) :friends:
Obrázek

Lišák1
Kontaktovat uživatele:

#1405 Nový příspěvek od Lišák1 »

A kde máš fotku toho prasklého dílu, takhle se špatně radí.
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211

Proximák

#1406 Nový příspěvek od Proximák »

Asi se do toho někdo pokoušel dostat ale neúspěšně :-/ jinak si to nedovedu vysvětlit. Byl jsem dnes ve Vari pro upínací nýtky na 4-takt tak jsem se ptal a že náhradní víko nemají a ani v katalogu Vari není. Ale zjistil jsem že se jedná o čerpadlo Iris 70 které vyráběla Sigma tak se zkusím poptat tam :) Přikládám fotky prasklin.
Obrázek ObrázekObrázek
Pro zlepšení nálady po včerejším nasrání s čerpadlem přibyla T-20/SA. Těším se na to až ji vyzkouším v rotavátoru a doufám že se to podstatně zlepší oproti BSU-022.
Obrázek
Někdo se tu zmiňoval že letos už nebude tištěný katalog tak bych to chtěl vyvrátit. V prodejně ho měli ale bohužel poslední kus tak jsem si ho nebral. Ale myslím že letošek bude v oblasti novinek dost zajímavý 8)

DYK

#1407 Nový příspěvek od DYK »

To s tím katalogem jen mraveneček naletěl komusi v Třebíči. Se divím, že mu huba neupadla když mu to říkal. Nějak bych to neřešil a nepřel se, ale to bych ten katalog nesměl mít v rukách. Co se týká ND na čerpadlo, bude rozumnější jít cestou výrobce čerpadla, protože toto čerpadlo(jako adapter Vari) stejně vyráběl někdo jiný a přes Agrozet dodával do prodejní sítě. Mám ho také a luž loni jsem ho málem vytáhl, kvůli suchu. Pak jsem raději vzal traktor s postřikovačem, naplnil nádobu vodou, odpojil jednu sekci, napojil hadici s rozprašovačem a zalíval takto. Já si nějaké přehnané iluze o reakci lidí stran novinek nedělám.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Proximák

#1408 Nový příspěvek od Proximák »

No já byl právě v Třebíčí v Horáckým Autodružstvu :shock: a nikdy jsem tam problém neměl tak nevím ale to je jedno :friends:
Přímo ze Sigmy se ozvali že na čerpadlo už nic nemají :( Zkusím ještě obejít firmy kde opravují čerpadla, třeba budou vědět. Dneska jsem to rozdělal, přirezlý to bylo fest ale povedlo se :) tak snad to nějak dopadne :)
Pokud máš takový možnosti tak to je pak něco jinýho 8) Já mám v plánu dát kubíkovku na dvoukolák za traktor a s varinou čerpat vodu z rybníka tak uvidím jak se to osvědčí :) vždycky si říkám, prodat to můžu vždycky :)

Niko01

#1409 Nový příspěvek od Niko01 »

Len si to cerpadelko oprav,mam takovy pocit ze teho dazda v roku bude cim dal mene :'( .
Letos se mne ve sklepe neukazala v zachytnej nadobe co je v zemi ani kapka vody,co je dost divne,kazdu zimu tam aspon neco byvalo... :-/
http://www.youtube.com/watch?v=5MrUadSy ... re=related
Video navod pre SIMSON motor - demontaz,montaz a nadstavovanie motora,prevodovka a karburator.

RJ592

#1410 Nový příspěvek od RJ592 »

Mohl by mi někdo oměřit, jak vysoko je při připojení obracáku k mf výška osa náhonu? Mám sekačku rotax, její česká kopie je žtm 107 a přemýšlím o obracáku k mf. Sice se rotaxka otáčí na druhou stranu, takže jsou pro mě všechny náhrady 4T motorů k prdu, ale na obracáku by šly přehodit řemeny na druhou stranu, aby to běhalo dobře, jestli se nepletu.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“