Frezka TOS FA3U

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
misax

Re: Frezka TOS FA3U

#3256 Nový příspěvek od misax »

vitex píše:Panebože,jenom to ne.A 00 je vhodná pouze pro mazání čepů a ne na rotační součásti.Napiš co máš k dispozici,nebo jakého výrobce preferuješ.
Nemám nic ,proto bych potreboval poradit.Díky

winch

#3257 Nový příspěvek od winch »

Perfektná je napr od HQ na mazanie uhlových prevodov na kroviňákoch. Tiež ju používam vo zvislej hlave, vo flexsách... vydrží na prevodoch neuveriteľne dlho
Obrázek
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.

vitex

#3258 Nový příspěvek od vitex »

Pokud se jedná pouze o ozubení a skříň není otevřená do vřetenových ložisek,tak můžu něco vhodného doporučit.V opačném případě by se muselo vyměnit mazivo i v ložiskách.Ve většině případů se stávající tuk nesmí smísit s jinymi ani vodou.

capumpor

#3259 Nový příspěvek od capumpor »

A víš, že vnitřnosti univerzálek by se neměli mazat ničím lepkavým? Dobrý je prý třeba grafit. Jde o to aby se ti "nezabetonovala".

ota

#3260 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, to Winch mám zkušenost do univerzálek nasucho. Nedávám tam žádné mazivo. Vyčistím vyperu třeba v benzinu a sesadím. To kvůli lepení špon. Potom s tím nejde motat. Právě když jsem přišel do procesu tak chlapi to měli taky uplně bez maziva. A já si tu univerzálku namazal a po pár tejdnech se potvora ani nehnula. Rozebral jsem ji a ona byla plná marastu. Tak mám všechny nasucho. Nechce se mi hlavně sundavat univerzálky bo je mám celkem dobře vyrovnaný. Teď bych potřeboval jednu vyčistit a nechce se mi do toho vůbec. Kvůliva tomu seřízení. Nejhůř je na to soustružení vnitřních děr třeba v mosazi. To naleze všude dovnitř.
Je ještě upravím. Zese Jsi mi něco s tím grafitem připoměl!
Potvora kotelník na fabryce. Ale to je už skoro 30 let naspátek! On už bude na pravdě boží! Ale ten měl v kotelně grafit. Co on se s ním nadělal hovadin! Klucí na údržbě měli noční a tak si schrupli. Kotelník přišel a nasypal jim grafit do bot a za krk na límečky! Doprdele když se vzbudili, nic netušili. Ale za pár chvil, lítaly kladiva, šrouby, co bylo po ruce. Honili kotelníka po fabryce! A potom si nějak všimli, že to mají i v botech. Ty musely nakonec zahodit! S níma nešlo nic dělat. Ty krky, a nohy ty měli černý snad 14 dní! :vysmech:

kenybz

#3261 Nový příspěvek od kenybz »

náhodů grafit bych nezatracoval kotelník byl šprýmař :D
na to vřeteno by šlo použít toto mám to vyzkoušené jak pro kluzné i valivé uložení zátěž stovky tun
http://www.skladoleju.cz/plasticka-mazi ... etail.html

winch

#3262 Nový příspěvek od winch »

No pokial si niekedy otvoril novú univerzálu, tak každá je namazaná vazelínou. Ten čelný závit tiež nemažem, aby sa tam nelepili špony, no čo zásadne mažem, je vnútorný priemer toho čelného závitu, ktorý je presne zlícovaný s telesom hlavičky. Ak to je suché, sa to vyderie, vznikne tam vôla, a už je problem s opakovaným presným upnutím. A hlavičku zásadne nečistím vzduchom. Včera som repasoval koš spojky na veterána, tak som hlavičku oblepil páskou, aby sa mi tam nedostal bordel :)
Obrázek
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.

mufik

#3263 Nový příspěvek od mufik »

misax píše:Obrázek
Zdar chlapi GO se chýlí do konce a nevím čím namazat hlavu,Může být A00?
Tady to mám vyzkoušené,je to vynikající mazivo.
http://www.metabondcz.com/katalog/1178/ ... 5-ep-400g/
Není problém to vymyslet složitě,ale jednoduše./Kalašnikov/

Petan.2101

TOS FA4U nebo STANKO 6P81 obě s vertikální hlavou ?

#3264 Nový příspěvek od Petan.2101 »

Byl bych rád za každou radu, mám možnost koupit :

Obrázek

1 ) TOS FA4U s vertikální hlavou - prodává borec z firmy, koupil CNC frézovací centrum - bez nástrojů
1 ) STANKO 6P81 s vertikální hlavou - stroj z údržby co jel tak maximálně 10 x do roku.
(Strýc dělal posledních 20 let vedoucího údržby)
Je k tomu ještě prý i hromada vercajku (osobně jsem zatím neviděl).

Jsem docela v navážkách, na tu TOSku koupím veškeré díly co se pokazí nato STANKO nevím...

Do čeho byste šli ? Oba stroje jsou cenou v rozmezí 40-45 tis. vč. DPH

Díky za rady a zkušenosti.

DODOTRAK

Re: TOS FA4U nebo STANKO 6P81 obě s vertikální hlavou ?

#3265 Nový příspěvek od DODOTRAK »

Doporučujem Stanko 6P81 výborný stroj mám ho v práci a velká spokojnosť aj ked teda oproti TOS 4U menšia ale tuhosť určite super zvláda docela velký záber aj vertikálna hlava oproti tej toske lepšia ja by som ju bral určite

DODOTRAK

#3266 Nový příspěvek od DODOTRAK »

8) a ešte čo sa týka sučiastok tak toho by som sa neobával v podstate sa ti tam nemá čo pokaziť a ked ozaj niečo tak či tak to vyrobíš tak ako aj na tosku pretože už ani na tú toho moc nekúpiš

lukin1156

#3267 Nový příspěvek od lukin1156 »

Taky bych volil 6P81. Ty nástroje věci k tomu stojí ranec a pokud k tomu něco je tak bych neváhal ani vteřinu. Za tu cenu hodně dobré 8)
Za stálého míchání, nalejeme do hajzlu :D

pidi

#3268 Nový příspěvek od pidi »

Pokud bys ji nebral, tak děj vědět. Taky pořád něco hledám a měl bych o ní zájem.

Jiřin

#3269 Nový příspěvek od Jiřin »

Dekontaminace, prebrousene vreteno + nova loziska na vretenu, zaskrabany a serizeny stul, novy sroub podelneho posuvu, predelana elektroinstalace a stara baba uz zase skace pres kaluze :)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Nasadil jsem frezovaci trn (letmo) a cca 220 mm od zacatku vretene byla hazivost 0,01 mm. Predpokladam, ze az se trn opre o lozisko, mohlo by to byt i lepsi. Ale loziska budu muset jeste prestruzit, jsou nejaky vdreny. S horizontalni frezkou zkusenost nemam, tak by me zajimalo, jak se to s tim opernym loziskem dela. Mam takovy pocit, ze jsou bronzova pouzdra na vnejsim prumeru kuzelova a matici se docili jejich sevreni. Takze otazka pro znale zni, jakou vuli mam udelat? A pri ustaveni trnu se lozisko dotahuje az po nasazeni, nebo se vule na lozisku nastavi a dal uz se to pri dalsim nasazeni/sundani neresi?

dobrmik

#3270 Nový příspěvek od dobrmik »

závidím ti to fngj :'(

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“