Mikikiho Yanmar 1500D
Moderátor: DYK
Re: Mikikiho Yanmar 1500D
Termostart
Vskutku to tam nemáš. Tady na videu 0:50 a ještě pak několikrát je vidět kde to má být namontovaně co kolegové ukázaly https://www.youtube.com/watch?v=QIAG0X78UMM . Nechá se to domontovat tak žádný strach. Osobně bych koupil svíčku a zbytek dodělal svépomocí. Mnohem se ti zlepší starty v zimě pod 10°C. 1401D jsem při nule bez tohoto udělátka nenatočil, sním jsem startoval i při -15°C.
Na tom mém Yanmarovy mě nedostačovala jeho váha. Sekačku nezvládal tahat a tak jsem byl nucen jít do těžšího himíka. Jinak to nebyl špatný stroj a udělal spoustu práce. I ta spotřeba byla skoro poloviční jak u himíka o zetorech nemluvě.
Na tom mém Yanmarovy mě nedostačovala jeho váha. Sekačku nezvládal tahat a tak jsem byl nucen jít do těžšího himíka. Jinak to nebyl špatný stroj a udělal spoustu práce. I ta spotřeba byla skoro poloviční jak u himíka o zetorech nemluvě.
Ty přední poloosy byly fakt rezaté, prostě musel jsem je dát na soustruh a vzít skoro desetinu
A stejně jedna má dost hlubokou rez ale pořád je tam dost materiálu a nyní už bude mazáno, tak to už nechám.
A pravá strana, která netekla (nejdříve jsem si myslel že bude O.K. ale pro jistotu jsem rozebral) no a ..... bylo to suché a jen toto krásné blátíčko na dně
A stejně jedna má dost hlubokou rez ale pořád je tam dost materiálu a nyní už bude mazáno, tak to už nechám.
A pravá strana, která netekla (nejdříve jsem si myslel že bude O.K. ale pro jistotu jsem rozebral) no a ..... bylo to suché a jen toto krásné blátíčko na dně
Také jsem to tak měl u Yanmaru. Himík to už tak neměl. Asi tyto lehké traktory, byly využívané na rýžových polích na rozdíl od těžších. Jenom u mého Yanmaru byla v nápravě emulze, místo oleje a gufera byly prošoupané skoro skrz.
Jinak krásný soustruh .
Jinak krásný soustruh .
-
pomôcť pomôže iste len to ihličkove si nemenil ked nevieš č. Tak cca. o mesiac sa zberam na mojom pomeniť všetky ložiská a guferá lebo sa mi nejak kývajú kolesá vo vertikálnej polohe hlavne pri prejazde nerovností , tebe to nerobilo?
Já byl tak vyvalenej při jízdě , že jsem nějak nesledoval vůli na přední nápravě.
Pak jsem jel cca 500 metrů po silnici/asfaltu k sousedovi a zjistil jsem, že levé přední kolo (co teklo) trošičku šmajdalo.
Když jsem se blíže podíval, tak jsem zjistil že asi dostalo ránu - disk byl v jenom místě trošku prohnutý.
Zvedl jsem přední nápravu a zkoušel vůli, ale zdálo se mi to až dost pevný.
V terénu jsem zkoušel jen na zahradě a špíš jsem se věnoval "brázdám" co jsem nechával za sebou než kolům
Pak jsem jel cca 500 metrů po silnici/asfaltu k sousedovi a zjistil jsem, že levé přední kolo (co teklo) trošičku šmajdalo.
Když jsem se blíže podíval, tak jsem zjistil že asi dostalo ránu - disk byl v jenom místě trošku prohnutý.
Zvedl jsem přední nápravu a zkoušel vůli, ale zdálo se mi to až dost pevný.
V terénu jsem zkoušel jen na zahradě a špíš jsem se věnoval "brázdám" co jsem nechával za sebou než kolům
2tibik:
jehličkové je HNB-4191 (dostal jsem od jednoho kolegy z fora rozkreslení přední nápravy dost mi to pomohlůo) a fakt jsem jej nikde u nás nenašel, jen v USA
Kdyby někdo kupoval, klidně se přidám.
Jsou celkem 4ks.
jehličkové je HNB-4191 (dostal jsem od jednoho kolegy z fora rozkreslení přední nápravy dost mi to pomohlůo) a fakt jsem jej nikde u nás nenašel, jen v USA
Kdyby někdo kupoval, klidně se přidám.
Jsou celkem 4ks.
Při porovnávání s 1401d je asi náprava stejné konstrukce. Takže je to normální že máš vůli. Převod se uskutečňuje přes ozubené kolo v nápravě jestli si dobře pamatuji a vždy je tam vůle. Takže při jízdě se tato vůle projeví pohybem ve vertikální rovině. Při jízdě po pevném podkladu jako je asfalt pak může tento efekt při větší rychlosti rozvibrovat přední kola. Vůle by se měla vymezovat podložkama v nohavici. Více si už nepamatuju je to přeci jen už několik roků co jsem to kuchal.
- Minihansol
Ahoj, ja som všetky ložiska aj ihličkové na prednú nápravu kúpil v mototechne (bývalej). Mám síce 1401, ale malo by to byť podobné, ihličkové som kúpil podľa rozmerov a nie podľa presne daného označenia ložiska. Predavač bol ochotný podľa rozmerov vyhľadať ložisko v tabuľkách. Nech sa ti darí.
Jehličkový ložiska ..... no, jak to napsat .... jsou tam všechny jehličky a točí se tak jsem to vzdal, měnit nebudu.
Rozborka a sborka (podobně jako na vojně) mi příště určitě půjde i se zavřenýma očima.
Rozborka a sborka (podobně jako na vojně) mi příště určitě půjde i se zavřenýma očima.