Brigádníkova B7000
Moderátor: DYK
Re: Brigádníkova B7000
Zdravím
mám taky tento traktorek. Snad v lepším stavu než ten tvůj , ale už jsem ho měl 3x rozpůlený kvůli spojce. Poprvní mě praskla vypínací vidlička - řešeno reklamací - prodejce (SHK Sebranice) neměl náhradní díl a tak jsem si ji vyrobil novou a tím že jako náhradu jsem dostal spojkové ložisko. Pak mi začala klouzat spojka - rozdělal jsem ji a přidal podložky pod pružiny , po 1/2 roce klouzala zpátky. Rozebral jsem ji a pásovou brusku zdrsnil spálenou vrstvu obložení spojky i přítlačák a setrvačník (spojka měla 11mm) od té doby klid.
Olej si měnil kde?
mám taky tento traktorek. Snad v lepším stavu než ten tvůj , ale už jsem ho měl 3x rozpůlený kvůli spojce. Poprvní mě praskla vypínací vidlička - řešeno reklamací - prodejce (SHK Sebranice) neměl náhradní díl a tak jsem si ji vyrobil novou a tím že jako náhradu jsem dostal spojkové ložisko. Pak mi začala klouzat spojka - rozdělal jsem ji a přidal podložky pod pružiny , po 1/2 roce klouzala zpátky. Rozebral jsem ji a pásovou brusku zdrsnil spálenou vrstvu obložení spojky i přítlačák a setrvačník (spojka měla 11mm) od té doby klid.
Olej si měnil kde?
- brigadnik
- Kontaktovat uživatele:
Taky ho mám ze Sebranic. Když jsem ho přivezl, tak jsem vyměnil olej v motoru, v převodovce, vyměnil olejovej filtr na motoru, palivovej a vyčistil sítko převodovýho. Ještě jsem tam namontoval zadní sdružený lampy, dodělal nožní plyn a přidal závaží do zadních kol. Má naježděno cca dvě nádrže nafty (nějaký dřevo, orání pár zahrad po vesnici atd..) Teď je vypouzdrovanej čep přední nápravy, budou brzdový pakny - brzdilo to, ale pedál už šel dolu. Nakonec to celý stříknu, tak snad to bude vypadat.
Motorový olej jsem taky měnil hned co jsem ho dovezl , pak jsem zjistil že v mrazu nejde pohnout s řízením - vypustil jsem olej s vodou spíš emulzi. Doporučuji vyměnit olej v převodce řízení. V převodovce jsem jen vypustil a nechal ustát - bylo tam cca. 18 litrů tak jsem tam po klesnutí nalil zpět 15 litrů. Olejový i palivový filtr jsem dostal grátis + 3bodový závěs k traktoru.
Můžu prosím tě info, jaká olej do převodky řízení?JardaCNC píše:Motorový olej jsem taky měnil hned co jsem ho dovezl , pak jsem zjistil že v mrazu nejde pohnout s řízením - vypustil jsem olej s vodou spíš emulzi. Doporučuji vyměnit olej v převodce řízení. V převodovce jsem jen vypustil a nechal ustát - bylo tam cca. 18 litrů tak jsem tam po klesnutí nalil zpět 15 litrů. Olejový i palivový filtr jsem dostal grátis + 3bodový závěs k traktoru.
Jo to už nevím.
Ten volant je supr. Kde jsi ho koupil? Chci ho. Mám origo i s dokoupenou otoč. sklop. ručkou, ale není to ono.
- brigadnik
- Kontaktovat uživatele:
je to jeden z těchto
http://www.kardanka.cz/traktorove-nahra ... /volant-1/
ale muselo to na soustruh a frézku. Je trochu výš než původní a je podstatně menší kvůli snažšímu nasedání/vysedání. Sloupek pod volantem ještě není stříklej barvou
http://www.kardanka.cz/traktorove-nahra ... /volant-1/
ale muselo to na soustruh a frézku. Je trochu výš než původní a je podstatně menší kvůli snažšímu nasedání/vysedání. Sloupek pod volantem ještě není stříklej barvou
- brigadnik
- Kontaktovat uživatele:
Jinak věnečky do řízení jsem vzdal, nechtěl jsem dávat 600 za jeden, tak jsem koupil jenom kuličky, nalepil na vazelínu a sesadil. Byla to pakárna to trefit, ale po hodině zkoušení se podařilo a rejd jde od dorazu k dorazu. Ještě bych chtěl vytočit na soustruhu ze silonu futro, který dám do sloupku řízení nahoru pod tu gumu pod volantem, aby to nemělo vůli do stran.
Který z nich to je? Úprava soustruh beru , ale co na frézce?
Soustuzil jsi mezikus nebo jsi odsoustruzil stred s originalniho volantu a sesadil?
- brigadnik
- Kontaktovat uživatele:
je to tenhle
http://www.kardanka.cz/volant-agri-20070.html
do volantu je udělaný pouzdro a je tam vyfrézovaná drážka na klínek, protože je volant na kuželu pod tisícihranem, na kterým byl původní volant. Zejtra můžu vyfotit. Nedělal jsem to já
http://www.kardanka.cz/volant-agri-20070.html
do volantu je udělaný pouzdro a je tam vyfrézovaná drážka na klínek, protože je volant na kuželu pod tisícihranem, na kterým byl původní volant. Zejtra můžu vyfotit. Nedělal jsem to já
Je to super napad a vypada to vyborne. Pokud to pujde udelej nejako foto.