Citrusovi 7745
Moderátor: Lukashil
Re: Citrusovi 7745
Krmák lepší jarní,protože se vyhneš vyzimování,teda jestli ho nechceš pod řepku, ale to je jedno. Já mám vyzkoušenej Heris a Tocadu a můžu doporučit.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Já mám druhej rok KWS Meridian a
Ten ani neznám. Zůstanu věrnej asi to na jaro vyhraje Heris.
- zetorak jirka
Souhlasím, seju na jaře taky HERIS a není s nim problém, výnosově taky není špatnej, ale to záleží co mu dáš, jako u ostatního.tomous píše:Ten ani neznám. Zůstanu věrnej asi to na jaro vyhraje Heris.
Když nedáš,nesklidíš.
Zdar Tome,to je úplně šílený s těma odrůdama procházím internet a o těchto odrůdách jsem nic nenašel,jak bych to řekl oni totiž ten olympic dělají tady kousek ve vos Velké Opatovice osivaři a cena za 1tunu je někde kolem 8000kč a když koupím od prodejcú osiv tak ty ceny jsou taky jinde.no ještě je trocha času na rozmyšlení ale u nás skoro žádná zima není.tomous píše:Krmák lepší jarní,protože se vyhneš vyzimování,teda jestli ho nechceš pod řepku, ale to je jedno. Já mám vyzkoušenej Heris a Tocadu a můžu doporučit.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Ja mel ozimak zatim Marisu a ten KWS Meridian. Marisa nic moc, ale ten KWS vypadal suprovetomous píše:Ten ani neznám. Zůstanu věrnej asi to na jaro vyhraje Heris.
pete píše:Zdar Tome,to je úplně šílený s těma odrůdama procházím internet a o těchto odrůdách jsem nic nenašel,jak bych to řekl oni totiž ten olympic dělají tady kousek ve vos Velké Opatovice osivaři a cena za 1tunu je někde kolem 8000kč a když koupím od prodejcú osiv tak ty ceny jsou taky jinde.no ještě je trocha času na rozmyšlení ale u nás skoro žádná zima není.tomous píše:Krmák lepší jarní,protože se vyhneš vyzimování,teda jestli ho nechceš pod řepku, ale to je jedno. Já mám vyzkoušenej Heris a Tocadu a můžu doporučit.
Mám doma katalog od Elity. Většinou osivo beru od nich. Co tě zajímá? Kdyštak mi hoď email a já to zkusím naskenovat a poslat.
Ahoj, přeju všechno nejlepší do roku 2016. Ječmen Olympic jsem dělal loni. Na internetu uvádí někde krmný a někde sladovnický. Mě v Morsevě tvrdili, že je krmný. Sel jsem ho na stejné pole společně se sladovnickým Sebastian a neviděl jsem v nich žádný rozdíl. Stejná výška, stejně odnožený. Průměrný výnos z celého pole byl tuším 63 q/ha. Pak jsem ho měl ještě na jiném poli a tam byl o dost lepší, výnos 75 q/ha. Myslím si, že rozdíl ve výnosech byl kvůli odplavení živin. Hnojil jsem obě pole před setím. Ale první pole bylo seté o týden dřív a pak se vrátila zima a dost pršelo a nasněžilo.
Heris i Tocadu jsem měl taky. Heris byl výnosově nic moc. Tocada byl lepší, ale v Morsevě ho měli pouze jeden rok. Pak jsem bral Sebastiana a ten byl zatím nejlepší. V roce 2014 dával 89 q/ha a to jsem ho moc nehnojil. Dostal na podzim trochu hnoje a na jaře 40 kg čistého N. Na druhém poli dával 68 q/ha. Rok předtím 73 q/ha.
Ozimák jsem měl jenom jednou a to mi ještě dvě třetiny vymrzly a musel jsem ho na jaře přesít. Byla to odrůda Merlot. Takže za mě je lepší jarní.
Heris i Tocadu jsem měl taky. Heris byl výnosově nic moc. Tocada byl lepší, ale v Morsevě ho měli pouze jeden rok. Pak jsem bral Sebastiana a ten byl zatím nejlepší. V roce 2014 dával 89 q/ha a to jsem ho moc nehnojil. Dostal na podzim trochu hnoje a na jaře 40 kg čistého N. Na druhém poli dával 68 q/ha. Rok předtím 73 q/ha.
Ozimák jsem měl jenom jednou a to mi ještě dvě třetiny vymrzly a musel jsem ho na jaře přesít. Byla to odrůda Merlot. Takže za mě je lepší jarní.
Zdar citrusku díky za vyčerpávající odpověd.Dnes jsem to i díky tvému popisu rozhodl a objednal jsem si olympik tak snad to vše zvládnu a vyjde i dobrý výnos letos to bude podruhé co seji ječmen jarní trochu mu dopřeju protože ty pole nejsou moc v kondici hned po žních jsem nasel meziplodinu svázénku a pšeničnou slámu jsem ještě postříkal damem 200l/ha tedˇ na jaře n.p.k 9,25,25+3s 200kg/ha a ještě hodím 100kg lav.Jo vím že je ještě moc brzo ale zeptám se zkoušel jsi někdy připravovat pod řepku radličkáčem ? a jestli jo jaký máš osvječený zpúsob.díkycitrusek píše:Ahoj, přeju všechno nejlepší do roku 2016. Ječmen Olympic jsem dělal loni. Na internetu uvádí někde krmný a někde sladovnický. Mě v Morsevě tvrdili, že je krmný. Sel jsem ho na stejné pole společně se sladovnickým Sebastian a neviděl jsem v nich žádný rozdíl. Stejná výška, stejně odnožený. Průměrný výnos z celého pole byl tuším 63 q/ha. Pak jsem ho měl ještě na jiném poli a tam byl o dost lepší, výnos 75 q/ha. Myslím si, že rozdíl ve výnosech byl kvůli odplavení živin. Hnojil jsem obě pole před setím. Ale první pole bylo seté o týden dřív a pak se vrátila zima a dost pršelo a nasněžilo.
Tady jsem si našel na farmwebu kolegy ze slovenska a docela se mě ta jejich technologie líbí
http://www.farmweb.cz/index.php?page=vi ... &gal=45171
Jenom můj názor,tu slámu bych striknul max 50l damu(ten dusík se dává kvůli tomu aby se sláma rozlozila) a zbývajících 150l bych raději striknul ihned po zaseti na půdu.Mam tuhle jarní aplikaci vyzkoušenou jak u ječmene,tak u jarní pšenice.A dávám 200l damu.
Nechcu se dohadovat,ale bude lepší ten DAM dát před setím a zapravit aspoň mašinou.
Zdar každej z nás má něco odzkoušenýho. Já ale s určitě dam dávat před setím nebo hned po zasetí dávat nebudu protože mám už od žní nakoupený lav 27 a n.p.k.Já jsem to možná špatně napsal s tím damem ten jsem dával na rozklad slámy a hned ti řeknu proč.Průměr v pšenici jsem měl 7.5 tuny/ha. A v odborné literatuře se píše že kolik zrna cca tolik slámy a 1tuna slámy potřebuje na rozklad 25kg dusíku x 7.5t a mám odskoušený že 100kg ledku na pšeničnou slámu je málo tak pro to tak vysoká dávka.Rolník74 píše:Jenom můj názor,tu slámu bych striknul max 50l damu(ten dusík se dává kvůli tomu aby se sláma rozlozila) a zbývajících 150l bych raději striknul ihned po zaseti na půdu.Mam tuhle jarní aplikaci vyzkoušenou jak u ječmene,tak u jarní pšenice.A dávám 200l damu.
- zetorak jirka
Asi jsem to blbě pochopil, kolik tun zrna, tak zhruba tolik tun slámy ? To je blbost co ? Protože, když mám 5 t. zrna, tak mám kolem 10-12 kol slámy, maximálně po dvou metrákách, když je úplně suchá.
co jsem vyčetl to píši asi se to počítá i se strništěm. to zvaž kolik váži klas a kolik stéblo 8)a tak mě napadlo ještě jde i o výšku strniště.zetorak jirka píše:Asi jsem to blbě pochopil, kolik tun zrna, tak zhruba tolik tun slámy ? To je blbost co ? Protože, když mám 5 t. zrna, tak mám kolem 10-12 kol slámy, maximálně po dvou metrákách, když je úplně suchá.