Spevnenie Crystalu 8045

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
tondau

Spevnenie Crystalu 8045

#1 Nový příspěvek od tondau »

Dobry den, chcem sa opytat, ci mate niekto "podviazany" Crystal 8045 a ak ano, ako ste to riesili? Ja by som to chcel spravit tak, ze k prirube na poloosi by som spravil plech a spojil ho s tymi bocnymi pasovinami vedla motora. Ale potreboval by som rozmery tej priruby, co spaja obal poloosi so skrinou diferaku, lebo to nemam rozobrane a tazko sa to tam presne meria, ked je to poskladane. Nema niekto tie rozmery? Dakujem za rady a ospravedlnujem sa za terminologiu, lebo nie som strojar, len taky "amater", tak dufam, ze chapete, co potrebujem... (Inak ak by mal niekto aj ine rozmery, teda vykresy z Crystala, bol by som vdacny, ak by ich spristupnil) :)

zetornd

Re: Spevnenie Crystalu 8045

#2 Nový příspěvek od zetornd »

Vyhotov obrázek (výkres), okótuj , kóty popiš (např. A,B,C) a potom dodám rozměry.

Ahoj

tondau

#3 Nový příspěvek od tondau »

tak asi take nieco by to malo byt... len je to zle otocene

Ak ma niekto sikovnejsie riesenie, moze sa podelit... Dik
Přílohy
spasanie crystalu-bocnyram-A4.png
spasanie crystalu-bocnyram-A4.png (6.55 KiB) Zobrazeno 4441 x

pavel sk

#4 Nový příspěvek od pavel sk »

Na aky Kristal to chces? AK to chces v osy traktora, bude to tam na tesno a bude treba prerobit bedne na baterie, na lavej strane filtre oleja + na pravej strane vzduchojem.

tondau

#5 Nový příspěvek od tondau »

8045... s tym pocitam, ze tam treba aj ine upravit, ale teraz ma zaujimaju tie rozmery, lebo to nemam rozobrane a dost tazko sa to da takto presne zmerat... a "palic" chce odo mna presny vykres...

Chcem urobit prednu hydrauliku, tak preto to chcem posilnit...

zetornd

#6 Nový příspěvek od zetornd »

tondau píše:8045... s tym pocitam, ze tam treba aj ine upravit, ale teraz ma zaujimaju tie rozmery, lebo to nemam rozobrane a dost tazko sa to da takto presne zmerat... a "palic" chce odo mna presny vykres...

Chcem urobit prednu hydrauliku, tak preto to chcem posilnit...

Palič chce přesný rozměr, a o to jde. Mám "nohavici", obyčejnou posuvku a metr (možná pravítko) , úhly neměřím ! Zázraky ihned, nemožné do tří dnů.

Pokud chceš na Krystala čelní nakladač, origo (Agrostroj Pelhřimov) byl stavěn na zdvih břemene o hmotnosti 1000 kg bez nutnosti jakéhokoliv podvázání - posilnění !!!

Ahoj

pavel sk

#7 Nový příspěvek od pavel sk »

Ak to chces do hory, tak to podviaz so zadkom riadne. Kamos v lete Kristala 8045 roztrhol na polovicu na medziskrini (Taha v lese a hodilo ho na buka) za spojkov. Ked som mu bol robit potom hydrauliku a videl som tu rozthnutu medziskrinu a hrubku materialu v mieste lomu, tak sme dospeli ze tam je ten Kristal taka ista krehka škrupina ako aj Major. Uz som videl aj 16145 roztrhnutu a tiez v tom istom mieste. Tie bocne listy spredu po spojku su hlavne pre montaz doplnkoveho naradia. Co sa tyka toho merania tak ked zhodis zadne koleso tak by si to v pohode pomeral aj sam. Vtedy je tam toho miesta na meranie dost :friends:

tondau

#8 Nový příspěvek od tondau »

tak spravil som to kamaratovi, ten uz to aj vcera dal vypalit, bez dier na skrutky (tie si uz oznacil sam na mieste a vyvrtal), a uz to aj namontoval a celkom som sa trafil do tej kruznice, cize uz vykres mam, ked by niekto potreboval, ked to zlozi, zmeram aj tie diery na skrutky a upravim aj tvar, lebo teraz to uz vidno, kde mozno ubrat... a aj to to zle pochopil, ako to chcel, on to chcel namontovat nie spredu, ale zospodu...

...vymyslame teraz spolu predne hydrauliky na nase Cryslaly, ale mozno casom aj nakladac, a ako pises, ten traktor sa tam na tej medziskrini moze dost lahko zlomit, ked bude tlacit cez prednu radlicu nejaku hlinu, tak preto to spevnenie by mohlo aspon trochu pomoct...

vykresy na hydrauliku, ak by niekto chcel, nech sa ozve... inspiroval som sa aj tym, co som nasiel tu na fore, ale aj co som ponachadzal na webe a upravil podla seba, tak som zvedavy, ake to bude, ked to dokoncime...

zetornd

#9 Nový příspěvek od zetornd »

Tondau, Tondau !

Zřejmě již rozměry máš (viz. předcházející příspěvek), tak proč se manáhám. Změřil jsem průměr kružnice na která jsou "hlavní" šrouby (středy otvorů pro šrouby) a naměřil jsem 355 mm - (D). Průměr vnitřní kružnice jsem naměřil 315 mm - (C). Nohavice jsou zřejmě levá a pravá - nevím jakou mám, ale ty jsi poradíš - sundáš kolo, a vše dopasuješ. (Vše měřeno svinovacím metrem - tzn. bez záruky).

Ahoj

tondau

#10 Nový příspěvek od tondau »

Prepac Zetornd, ze som ta unuval to pomerat a ja som uz aj nakreslil ako som vedel a uz si to aj kamarat dal vypalit... Ja som ake-take rozmery uz mal, ked som to tu dal, lebo on to nejako s papierom "odtlacil", ale ked som obkresloval z toho papiera, co mi priniesol, tak som si nebol isty, ze ci to mam dobre a zmerat som to nevedel, kedze nemam rozobratu nohavicu... Preto som sa skusil tu poradit, ci to niekto nevie, nema vykres alebo nemoze nejako lepsie pomerat (napr. to ma niekde rozobrate momentalne)...
Takze velmi pekne dakujem za snahu, namahu a ochotu...
A je vidno, ze pokial tvoje rozmery sedia, tak ja to mam zle, lebo kruznica so stredmi dier je u mna 368mm (D) (a to mi prave nesedi, ked som nejako "rozumne" chcel osadit diery na ten vykres, lebo predpokladam, ze projektant-konstrukter tam nedal kazdu dieru s inym uhlom a inou kruznicou) a rozmer C mam priemer kruznice 330mm (ale tento tam celkom vysiel, cize ten asi nezmenim)... On, kedze tie diery si nedal vypalit, tak to este zmeram, ked to zlozi... svoje som este palit nedal, tak to este mozem upravit....
Viem, ze sa to da aj takto "skusmo", ale chcel som to na vykrese mat cim presnejsie...

Takze este raz srdecna vdaka za ochotu 8)

A ako som uz napisal, kto chce dwg-vykresy z toho, nech sa ozve...

zetornd

#11 Nový příspěvek od zetornd »

Rok výroby toho traktoru je jaký ??

Ahoj

pavel sk

#12 Nový příspěvek od pavel sk »

Dobry postreh. Nohavica s 8045 nam v robote nepasovala dieramy na 12145. Takisto aj priemerom srobov. P.S- Urob potom foto toho podviazania.

tondau

#13 Nový příspěvek od tondau »

tak s tym rokom bude asi problem, lebo neviem, ale nakoniec vysvitlo, ze som to odhadol z toho papiera skoro presne, cize aj tie diery sedia podla mojho vykresu, mal ich predznacene pri paleni a vyvrtal ich tam a boli OK... cize ta kruznica je 368mm... neviem, 355mm moze byt na verzii s inym rokom vyroby, alebo ako?

prikladam nejake foto z kamaratovho traktora (na moj pride cas az neskor), este to nie je dokoncene, ale v podstate uz vidno, ako to bude...

tondau

#14 Nový příspěvek od tondau »

aha, tak foto sa nepridalo... :zly:
zeby az teraz?

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

pavel sk

#15 Nový příspěvek od pavel sk »

Podla obrazka je to starsi model 8045. Ine su nohavice polonaprav upevnovacie sroby a aj motor je starsiejho data. Inak spevnenie pekne 8)

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“