Bielorus EO 2621

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
nnntomas

Re: Bielorus EO 2621

#4846 Nový příspěvek od nnntomas »

Já viděl prodávat za cca 60-70tis. "funkčního" Běloruse nebo za 35-40tis. s prasklým blokem - tj. na výměnu motoru... ale zase pak vím je to bude motorově ok.

A co třeba toto: http://stroje.bazos.cz/inzerat/57004980 ... -stavu.php to je asi doma neopravitelné, co?

Honza50

#4847 Nový příspěvek od Honza50 »

Já bych se koupě běloruse zase tolik nebál. Koupil jsem běloruse s prasklým blokem za čerpadlem, zapatlal jsem to lepidlem a drží to už nějakej rok. Nějaký drobný úniky hydrauliky se objevily, ale co už toho nakopal tak se dávno zaplatil 8)
zetor 5748, Belarus EO 2621

nnntomas

#4848 Nový příspěvek od nnntomas »

No jo...ale co když je to prasklé i "uvnitř" ?

Honza50

#4849 Nový příspěvek od Honza50 »

tak pak už to bude na výměnu :(
zetor 5748, Belarus EO 2621

Johny1490

#4850 Nový příspěvek od Johny1490 »

Na prasknuty blok by som sa asi vysral, staci že treba robit hydravliku nie este sa drbat z motorom. Motory nebyvaju problemove tak načo sa ešte stim zatažovat......

nnntomas

#4851 Nový příspěvek od nnntomas »

Na kolik přijde výměna spojky? (prý ní něco prasklo a od té doby nejede, ale jinaa vše funguje)

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#4852 Nový příspěvek od Atlan »

Vymena spojky okolo 1000€ ak to das niekde robit.
Ak mas kladkostroj, podriadnu kozu co unesie cely motor, dost naradia a pevne nervy, tak za 6 hodin to das :) Treba dole chladic vody, oleja, male cerpadlo. Ceresnickou je predna remenica motora a hlavne ci je odpalene z capu co je na prednej naprave. Potom sa to moze dost skomplikovat. Najprv pozri packy na pritlacaku ci nevyskocila matica.

tak ak osom vravel preventivne sme vymenili manzety za tie pekne moderne. Davam foto starych manziet, uz boli nacatelen otazka casu kedy by zacali prepustat. Darmo do rusaka modre manzety nepatria.

Obrázek Obrázek
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

cont33

#4853 Nový příspěvek od cont33 »

nemusi isť motor dolu!! dolu ide len predný rám na ktorom je nadrž a predna radlica. Ten pomocný ram čo je pod kabinou je delený a je prišrobovaný k prevodovke, tam daš dolu par šrobov, odpojiš hadice od čerpadiel. ten ram čo je po boku motora musiš heverom roztiahnuť lebo ma osadenia. podloziš prevodovku heverom, pod motor daš paletový vozík a ked povoliš motor od prevodovky tak pekne na tom paleťaku a predných kolesach roztiadneš odseba tak ako hociaký traktor... , lamela tam pasuje z liaza. Ale nemusí byť chybná lamela!!! kludne môže byť aj utrhnurá hriadel z hardyspojkou v medziprevodovke, dá sa to pozrieť ked daš dolu ten menší dekel z prevodovky čo je pod volantom. Ako sa ta zavada prejavila? zaradiš rýchlosť pustiš spojku a mašina sa nepohne, alebo nejde pri naštartovanom motore zaradiť rýchlosť??
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

nnntomas

#4854 Nový příspěvek od nnntomas »

...mašina se nepohne. Na kolik mě vyjde oprava, pokud výměnu udělám sám?

cont33

#4855 Nový příspěvek od cont33 »

nnntomas píše:...mašina se nepohne. Na kolik mě vyjde oprava, pokud výměnu udělám sám?
ak je len ta lamela tak ta stojí okolo 50 eur a zbytok je len tvoja robota. podla možností a zdatnosti.. pri spätnej montaži potrebuješ ešte dvoch ludí kým to natlačíte na dražkovanie. Za den sa to da urobiť.
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

nnntomas

#4856 Nový příspěvek od nnntomas »

Když tedy řadit jde, jen to nejede... tak to asi nebude nic vážnějšího, ne?

cont33

#4857 Nový příspěvek od cont33 »

nnntomas píše:Když tedy řadit jde, jen to nejede... tak to asi nebude nic vážnějšího, ne?
pisal som , že to može vyť aj utrhnutá hriadel v medziprevodovke..

nnntomas

#4858 Nový příspěvek od nnntomas »

Aha... já si to vyložil tak, že kdyby byla utržená, tak by pak ale nešlo řadit. Že je utržená bych tedy viděl po odkrytování víka v kabině??

zofin57

#4859 Nový příspěvek od zofin57 »

to:nnntomas

Ahoj , nedalo mi to a tak přispěju pro případného nového majitele bělorusa i svými zkušenostmi .
Mám jej již od konce r.2011 a měl jsem určitě štěstí , že pojem " funkční " byl myšlen zodpovědně od prodávajícího . Stál mne 40 tis Kč a mám lžici 45 tku a 70 tku . Musím pochválit úroveň a kvalitu tohoto celého obsáhlého vlákna k těmto strojům . Čerpám z něj a také jsem přetěsňoval i přetěsňuji když už to je nezbytné . Motoricky nemám problém - na spolehlivé starty jsem sehnal baterku 180Ah a v zimě když je potřeba tak horkovzduška do sání a roztočí se na 2-3 převalení . Dodělal jsem k němu hned v prvním roce lžíci 20tku na rýhy pro kabely a kanalizaci i plot atd. Pak jsem ho v období klidu doplnil o štípačku dřeva - polena délky do 1m sílu má zhruba jako 5t. Když už byl ten posun klínu tak jsem to nahradil kladkou a mám jeřábek na beton pražce aj. A na přední radlici jsem implementoval držák na vidle z VZV . Velkou lžíci jsem předělal na přední nakládání - použití na hromady .Náklady na přetěsňování nejsou nijak horentní a moje investice se za uplynulé období zcela určitě vrátila . Je třeba si uvědomit , že je to stroj starší tlakové kategorie a tedy rychlost kopání neslučitelná se současnými stroji .
Přeji všem , kteří tyto stroje mají ať jim slouží jako slouží za ty roky on mě a za každého počasí .
připravím pár fotek a dám je sem .

zofin57

#4860 Nový příspěvek od zofin57 »

Tak přikládám pár fotek - pokud se to podaří
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
http://www.nasetraktory.eu/forum/postin ... f7fcf20a8a#

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“