Já chtěl jen říci,že by Zetor na to co nabízí,ve srovnání s konkurencí a tím myslím základní výbavu a zpracování jít kousek dolů...Soukromník si koupil John Deere 106 k a ta cena se oproti Forteře 100 co mám já lišila v řádech desetitisíců,ale má na tom odpruženou nápravu,klimu,rádio a vzduch sedačku v základu.Jasně,že ceny náhradních dílů a servis je úplně jinde než u jiných značek,vidím to u nás...to jsou neskutečný dardy,jak John Deere tak i Masey.Otázkou pro Zetor ovšem zůstává zda cena nebude na úkor kvality....oakenfold píše:Ceny Zetorů? Agrico Tyniště teď v akci nabízí Forterru 140 HSX s čelní hydraulikou a vyvoďákem za 1 330 000. Za tuhle cenu tohle u konkurence nekoupíš ani náhodou, dáš několik set tisíc navíc....
Zetor forterra
Moderátor: Lukashil
Re: Zetor forterra
U traktorů kolem 100 k ty ceny nejsou tak rozdílný, proto je Forterra 140 HSX nejprodávanější model Zetoru v ČR - tam je právě poměr ceny a výkonu velmi dobrej.....a navíc si myslím, že i spotřebu má menší...
Z7711, Z3011, Z Super P, UNHZ 750, Bss 3,5t, Bss P73S, RUR 5
Tak dnes mám za sebou údržbu po 2000mth,vyměněny náplně,filtry a jede se dál.Forterra je bez závad a šlape jak má.
- adam
Píšeš že má někdo u tebe johna 106 koní, nezkoušeli jste někdy co proti kopci táhne líp, jestli john nebo zetor? V práci mám taky stovku forterru a kolega s Johnem má něco přez 100 a proti kopci mu s fůrou ujíždím. Spotřeba zetoru za den v nahrabováku o 20 litrů nafty míň než on. Já jsem teda se zetoráckym motorem spokojenej.
Zetor 6945, VW vento 1.9 TD, Stihl MS 211,MS 360, FS 450, Reform 741
Sice ne JD ale viděl jsem jak na kopci u meho baráku ujela forterra 140hsx NH ts135a se stejným nákladem
Zetor 6911 (1980)
Vlek 3,5T
Vlek 3,5T
Hurá a všichni půjdem koupit zetora
Čau Adame,ne nezkoušel,je to soukromník od vedle a když dělá hnůj,tak ho tahá na 7čce,my máme návěsy takže to srovnání není,ale teď dostal kolega z rostlinky JD 115 koní a zrovna včera dělali u mě na kravíně hnůj.Srovnání tu je se Z 10145,tahal stejný návěs,stejný fůry a do kopce mu dával na prdel.Jak píše tomous hurá do zetoru,asi ironicky ale já stím souhlasím...adam píše:Píšeš že má někdo u tebe johna 106 koní, nezkoušeli jste někdy co proti kopci táhne líp, jestli john nebo zetor? V práci mám taky stovku forterru a kolega s Johnem má něco přez 100 a proti kopci mu s fůrou ujíždím. Spotřeba zetoru za den v nahrabováku o 20 litrů nafty míň než on. Já jsem teda se zetoráckym motorem spokojenej.
A co 117 41, máte někdo ?? A zkušenosti ??
- adam
Kámoš ji má, ale zatím s tím moc nenajezdil. Zajímal jsem se trochu o ten motor, maj ho tady v Samech a jsou s tím celkem spokojený.
Zetor 6945, VW vento 1.9 TD, Stihl MS 211,MS 360, FS 450, Reform 741
Tak v pátek proběhla na Forteře další údržba,2500mth.Klasika..výměna mot.oleje+filtry,ventily a jedeme na další 5stovku.Kromě již zmíněného DPF,který nahradila serviska vše bez problému.Jen jsem zaznamenal menší průsak na žebrování chladiče u horního víka,tak uvidíme.
- McPeci
- Kontaktovat uživatele:
byl jsem na kukajdu v nové práci zatím co jsem zjistil že je to větší osobák plno věcí blbuvzdorně jednoduché
Robert ;)
každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis
https://www.facebook.com/robert.peciva
http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr
každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis
https://www.facebook.com/robert.peciva
http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr
Není to náhodou skladovka? Michal tady z fora pořídil 130k skaldovku valtru komplet odpruženou, s čelní hydraulikou, vývodem a vší parádou okolo na techagru za 1 490. To mě nepříjde o tolik víc a ten traktor je o level vejš. Zetor si může dovolit tyhle "přátelský ceny" protože jich u kdejakýho prodejce stojí hodně. Na ostatní značky se většinou čeká, nebo je pár skladovejch kusů.oakenfold píše:Ceny Zetorů? Agrico Tyniště teď v akci nabízí Forterru 140 HSX s čelní hydraulikou a vyvoďákem za 1 330 000. Za tuhle cenu tohle u konkurence nekoupíš ani náhodou, dáš několik set tisíc navíc....
Nakonec, když se mrkneš na dílnu v agricu, tak tam pár zetorů stojí vpodstatě pořád. A jsou to traktory s minimálním nájezdem.
Všichni píšou jak je zetor strašně levnej na servis. Kolik stojí malá a velká servisní sada? Po dobu záruky to stejně dělá autorizák a opravy nad 10tis jdou na pojistku klidně 10 let. Kolik stojí hodina servisu zetoru? v agricu 350 na zetor jako na valtru jako na vše ostatní.
Pole je jen slabej odvárek lesa a tam vládne VALTRA
Zdar,tak nevím,ale nějak se to tu asi zaseklo...od května žádný příspěvek k forteře?To vypadá,že asi nikdo nemá čas nebo snad už opadl zájem...No mě čeká za dva týdny údržba 3500mth.Forterra jezdí každý den v krmení a funguje bez problému,takže nemám co vytknout.
-
unas forterra124 41 ukt ked netečie olej tak tam neni 2krat robena prevodovka ne chyba obsluhy jazda dole z kopca do koles čerpdel spadli valečky motor taha az vo velkych otackach druha forterra udrzba ciest 114 41 cez turbo usel olej zadreta na blizkom drustve 2ks john deere 5820 jeden ma na prd termostat furt podchladeny motor je zdechnuty netaha druhy je ohen jd prevodovka ma oslovila
Nemontovali jste si někdo na Forterru (např.11441) odpružení kabiny, příp. neměli jste možnost srovnání jízdních vlastností s/bez tohoto odpružení? Stojí to za investici?