Czlukas Pomocníci
Moderátor: Lukashil
- Poupic
- Kontaktovat uživatele:
Re: Czlukas Pomocníci
to se divim že by tě 58ha neuživilo.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
To se taky divím. Kamarád má necelých 50 a uživí ho to.
Pokud nevěříte tak at si to každý vyzkouší sám. Sám jsem se s tím živil 4 roky a byla to bída tet při práci je to úplně jiné samozřejmě kdyby jsem neměl doma rodinu tak by to bylo v pohodě.
Nejvíc mě muže jak každý si mysli když doma hospodaříš, tak že s toho jsou nějaké zázračné peníze vše co vydělá se stejnak se utopí zpátky do hospodárky
Nejvíc mě muže jak každý si mysli když doma hospodaříš, tak že s toho jsou nějaké zázračné peníze vše co vydělá se stejnak se utopí zpátky do hospodárky
Začínal sem z eresama tet jedině ZETOR !!
Pokud traktor tak jedině ZETOR !
Pokud auto tak jedině ŠKODA
až bude chvíle tak pohledám a nahrajiFífa píše:Tak šup fotky toho lisu, ať se mrknem
-
czlukas píše:Tak tet mám Sipma Z-279/1 a jsem velmi spokojený dělám senáž, seno, slámu a velká spokojenost měl jsem unibala potom john dere a zničím jsem nebyl tak spokojený je sice fakt, že jsem to koupil uloženku od starého pana a ten to měl jako nové, takže jsem druhý majitel a jak jsem to kupoval tak měl nalisováno jen 800 balíku.Poupic píše:Co máš tet za lis? kolik děláš ha?
Jinak jsem dělal svojich 58 hektaru tet jsem to omezil na 30 hektaru nedá se to stíhat při práci bohužel ale co nadělám + dělám dalších 18 hektaru s kamarádem + dělám služby třeba letos jsem vůbec nestíhal ve službách musel jsem říkat ne to byla velká škoda
Sipma dělá pěkný lisy a hlavně jsou jednoduchý. Na opravu stačí 13,17 klíč a kladivo a je to :-D,ne sranda stranou,pro menšího zemědělce je to jednoduchej a dobrej stroj. Oprava doma na koleni a nemusíš mít vyučenej obor opravář zem.strojů. Předloni ho pořizoval kolega,hospodaří na 40Ha a ročně balí zhruba 500 balíků sena a je to pohoda. Koupil teda PS 1210 clasic ale je to shodná mašina,ta bude až do důchodu :-)
až bude chvíle tak pohledám a nahraji [/quote]
ok
ok
Když traktor tak Zetor.............http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 36&t=60320
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Netvrdím, že to je zlatej důl, ale myslel bych že to stačí otázka jaký máš výnosy, kolik platíš nájmy a jak seš náročnej. Tím ale neříkam nic špatnýho proti Tobě. Sám to dělám při studiuczlukas píše:Pokud nevěříte tak at si to každý vyzkouší sám. Sám jsem se s tím živil 4 roky a byla to bída tet při práci je to úplně jiné samozřejmě kdyby jsem neměl doma rodinu tak by to bylo v pohodě.
-
Tak to máš zatím nastarosti jen dvě věci. Počkej až budeš mít svoje bydlení a rodinu, pak budeš mluvit jinak. To budou jiné výdaje.Antony30011 píše: Sám to dělám při studiu
Zetor 5611
Fendt F12HL
Bibošuv špalíčkovač v.č.278
Paletizační vidle do 3.bodu, PAJ 1V-sklopka, Nesené brány a smyk,
Fekál 3m3, Fahr KM22
Fendt F12HL
Fekál 3m3, Fahr KM22
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
To je mi jasny, proto rikam, ze ho nijak nehanim
dokud jsem byl student tak mi stačilo 10 hektaru a jsem si říkal že co více si přát ale doba se mění a hlavně jak už máš rodinu už jsou i jiné věci na starosti poznáš to sámAntony30011 píše:Netvrdím, že to je zlatej důl, ale myslel bych že to stačí otázka jaký máš výnosy, kolik platíš nájmy a jak seš náročnej. Tím ale neříkam nic špatnýho proti Tobě. Sám to dělám při studiuczlukas píše:Pokud nevěříte tak at si to každý vyzkouší sám. Sám jsem se s tím živil 4 roky a byla to bída tet při práci je to úplně jiné samozřejmě kdyby jsem neměl doma rodinu tak by to bylo v pohodě.
vidím že jsou tady i lidi kteří to chápou prostě člověk když je mladý tak to bere jinak, jinak dík moc za pochopeniJakub Svoboda píše:Tak to máš zatím nastarosti jen dvě věci. Počkej až budeš mít svoje bydlení a rodinu, pak budeš mluvit jinak. To budou jiné výdaje.Antony30011 píše: Sám to dělám při studiu
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Možná máš pravdu, ale já to nemyslel nijak špatně. Kamarád se na 50 uživí, ale je fakt, že je sám. A říká se, že se dá uživit od 30. Proto mě to zarazilo.czlukas píše: dokud jsem byl student tak mi stačilo 10 hektaru a jsem si říkal že co více si přát ale doba se mění a hlavně jak už máš rodinu už jsou i jiné věci na starosti poznáš to sám
-
No protože jsem si to také zažil. Hospodaření bylo a je i stále jen koníček jen jsem to omezil na minimum. Dokud jsem studoval, tak jsem v traktoru seděl skoro 4x do týdne, a teď dám sotva 80mh za rok. Teď je na prvním místě rodina a rodinný domek a vše okolo něj zhltne hoooodně času.czlukas píše:vidím že jsou tady i lidi kteří to chápou prostě člověk když je mladý tak to bere jinak, jinak dík moc za pochopeniJakub Svoboda píše:Tak to máš zatím nastarosti jen dvě věci. Počkej až budeš mít svoje bydlení a rodinu, pak budeš mluvit jinak. To budou jiné výdaje.Antony30011 píše: Sám to dělám při studiu
Zetor 5611
Fendt F12HL
Fekál 3m3, Fahr KM22
Fendt F12HL
Fekál 3m3, Fahr KM22
uzivit, pokud je clovek sam se da i na min, ja zacal s 14ha tata mi platil akorad naftu dalsi rok sem mel 24ha a uz sem si to vesele svistel dal, tet mam 61ha 4letou dcerku a je to taky v pohode tam uz je to spis otom ze se tezko hleda volnej cas na rodinu
ahoj všichni vespolek tak zase mám chvíli tak sem tu zavítal.
potřeboval by sem nutně pomoc z jednou věcí a pak sem hodím zase nějaké foto doufám že se někdo podíva.
Mám problém ze svou 6945 co jsem dělal kompletní go z palivovou soustavou mam vymytou nádrž, nové filtry, hadičky, ventil a prostě nejde mi napumpovat nafta jak kdyby byla nádrž vzduchově uzavřená nejde natáhnout i když otevřu vičko nádrže, sem si říkal jestli třeba tam jde vzduch ale bez pomoci. sem si říkal jestli není v dopravní pumpičce sekly ventilek já nevím. prosím, prosím o pomoc.
potřeboval by sem nutně pomoc z jednou věcí a pak sem hodím zase nějaké foto doufám že se někdo podíva.
Mám problém ze svou 6945 co jsem dělal kompletní go z palivovou soustavou mam vymytou nádrž, nové filtry, hadičky, ventil a prostě nejde mi napumpovat nafta jak kdyby byla nádrž vzduchově uzavřená nejde natáhnout i když otevřu vičko nádrže, sem si říkal jestli třeba tam jde vzduch ale bez pomoci. sem si říkal jestli není v dopravní pumpičce sekly ventilek já nevím. prosím, prosím o pomoc.