Poraďte

převodové poměry, spárovaní převodovek s motory, řetězové a další převody, atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
Leo

Re: Poraďte

#16 Nový příspěvek od Leo »

Naftová měla taky 3kvalty plus zpátečka.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.

wlcoun

#17 Nový příspěvek od wlcoun »

Za převodovku z favorita bych dal spíš rozvodovku třeba z V3S nebo nějaký masivní stálý převod

duchodce

#18 Nový příspěvek od duchodce »

Pokud to sestavíš jak píšeš - agregát Favorit -př. Desta - náprava Pv3s , pneu "20" tak to budeš mít pomalé.
Při 3000 ot motoru asi 13 - 15 km/hod . Je to hrubý odhad .
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....

imaginaro

#19 Nový příspěvek od imaginaro »

no když jsem kdesi četl že to v sestavě favo+přev/náprava V3S to jede na 5ku asi 35km/h, tak by to v sestavě favo+přev/přev.desta/náprava V3S by to odhadem mělo jet asi 25km/h, pač ta moje převodovka mám poměr asi 1,5:1. To by mi nevadilo, mám tu kolem samy úzky uličky a do dvorka to musím lámat na 90° , tak radši pomalejší. Jestli je slabá, tak ju tam dávat asi nebudu.
Ještě dotaz - kolik má průměr výstupní hřídel na převodovce desta 1622? Já mám 35mm.
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/

duchodce

#20 Nový příspěvek od duchodce »

Trochu přesněji
(Ot. motoru 3000 za min) : (5 přev 0.71) : (rozvodov. 4.1) : (přev.Dest.1.5) : (dif. a konc. př. PV3S 8.4) krát (obvod pneu"20" 2.8m) krát (60min) = 13 km /hod
Bude se ti to zdát pomalé. 3000 ot. je již poměrně dost , bude ti to žrát . Podle zkušenosti bych řekl že je potřeba aby na 2000 ot. to jelo kolem 20 km.
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....

imaginaro

#21 Nový příspěvek od imaginaro »

dík za výpočet, chtěl jsem si to zpočítat tím prográmkem a nějak mi to nechodí :-/
Tak pak leda mezi převodovky převod do rychla 1:2 aspoň se tím zmenší zítěž té desťácké, je to tak?
Neví tu někdo jakej průměr má ta výstupní hřídel z převodovka desta 1622 ?
-můj dědeček-

radll

#22 Nový příspěvek od radll »

Podla mňa plný výkon motoru favorit využiješ len občas. To tá prevodovka určite vydrží(do času nič nieje večné) Prevod do rýchla by som tam určite nedával to račej použiť napríklad nápravu Avia aj keď znížiš svetlu výšku
kto nič nerobí,nič nepokazí

imaginaro

#23 Nový příspěvek od imaginaro »

jinoh zadní nápravu už kupovat nebudu, už mám tu V3S zůženou. A světlost pod jejím difem už jsem snížil, mám reduktory dozadu. Doufám že se tu někdo najde kdo mi řekne z čeho přesně je když má jen dvě rychlosti a jiny poměry. Pak se uvidí co s ňou. Ale když srovnám výstupní hřídel oktávkové převodovky a tady té (asi) desťácké a vžpomenu si že na opavsku jezdí poměrně dost "fréz" kde je i druhá převodovka z oktávky a nijak extra neodcházijou, tak snad by mohla na ty moje blbosti kolem baráku ta desťácká vydržet. Vždyť má výstupní hřídel 35mm a jak správně píšeš, plnej výkon fáva nevyužiju. Jednak bych ho musel točit a navíc mít nějaky "rejžáky" nebo široky šípy a za sebou 2t. Já tam budu mít zatím prořezany V3S a točit to nehodlám. Ale stále doufám že se tu objeví nějakej znalec a pozná z čeho to je.
Ještě tu nikdo nenapsal kolik má průměr výstupní hřídel převodovky desta 1622, je tu někdo kdo má možnost to poměřit?
-můj dědeček-

duchodce

#24 Nový příspěvek od duchodce »

Ještě jeden postřeh - zkontroluj si směry otáčení aby až to sesadíš ti to nejezdilo pozpátku. Nebyl bys první a asi ani poslední......

imaginaro

#25 Nový příspěvek od imaginaro »

jj, dobrá připomínka, ale ta desťácká převodovka má i reverz, tak tahle starost odpadá 8)
-můj dědeček-

Stevo

#26 Nový příspěvek od Stevo »

Videl som v príspevku u Vladimírovej 70 - ke, ze hladáš niekoho na Vzv, tak som to tu našiel. Ja opravujem vysokozdvižné vozíky, ale možnosť zmerať hriadeľ na tomto už má asi málokto. Kedysi som mal takú prevodovku aj doma a keď som zavrhol svoj zámer, predal som ju. Nejaký chlapík ju hladal do draktora, lebo mu v tej jeho čosi odišlo. Je to prevod masívni a nemusíš sa o ňu báť podľa mňa. Ale dobre si zrátaj revod. Rýchlosti by mali byť tri, radia sa jednou pákou a druhá je reverz. Ale pozor! Trojka je blokovaná. Ide zaradiť len do predu. Takže máš tri do predu a dve do zadu. Ak ti nejdú rýchlosti daj dole veko a zistíš jednoducho v čom je problém a zároveň skontrolueš stav vnútorností.

imaginaro

#27 Nový příspěvek od imaginaro »

ahoj stevo, díky za info, mrknu na to. Nepamatuješ si jestli měl tenhle typ převodovky převodový poměr 1,5:1 a asi 2,6:1 ? Zkoušel jsem to tak že jsem si označil hřídele a točil vstupní dokud výstupní nebyla ve stejné poloze, tak snad jsem to "spočítal" dobře.
-můj dědeček-

Stevo

#28 Nový příspěvek od Stevo »

Ahoj. Prevodový pomer si nepamätám, ale počítal si to dobre, jak píšeš.

Odpovědět

Zpět na „Převodovky“