STK - traktor

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
pavel sk

Re: STK - traktor

#331 Nový příspěvek od pavel sk »

Co sa tyka toho TBZ tak je to K.k.tina. Na TK si to mylia so zavesmi pre naves ci prives. V robote mame kopu origo TP od traktorov a v ani jednom neni zmienka o TBZ. Predny TBZ je ina vec. TBZ je sucast traktora ktora hlavne sluzi na napojenie naradia. Nie pre prives ci naves. To by mohli vyzadovat aj zapisanie sedadla vodica, volantu, otvaracej kapoty, vyvodovej hriadele, zavazia v kolesach, autoradia a dalsich veci :D . Ide o buzeraciu! Jedine co sa v TP spomina tak je etazovy zaves (stavitelny) alebo pevny zaves dolny. Agrohak som tiez nevidel v TP. Nech by mi technik pri kontrole vysvetlil ze aky je rozdiel medzi pevnym zavesom dolnym a agrohakom, ked aj ten je pevny a neda sa vyskovo stelovat ani nic podobne. Vsetko je to padnute na hlavu. Netreba sa dat pri kontrole.

pavolk

Re: stk a ek traktorov

#332 Nový příspěvek od pavolk »

Pani, viete si predstavit traktor bez TBZ,tiahla,agrohaku? Tak ich musime zapisat. Taky je zakon. A co ak zajtra vymysli niejaky dedil, ze treba na traktore zapisat napr. volant,servo, alebo nedajboze sedacku.Len aby s nas vytiahli peniaze.Kruta realita na Slovensku.

pavel sk

#333 Nový příspěvek od pavel sk »

Aj samotnu hydrauliku na traktore budu chciet aby bola zapisana :D

dream

#334 Nový příspěvek od dream »

Robia len to, čo im ľudia dovolia...
Nech si robia zmeny v tom zmysle -"stroj vyrobený PO prijatí zákona!!!" Výrobca sa prispôsobí a zapíše sa čo treba.
Je úplný debilizmus vyžadovať niečo od ľudí ktorý majú staršie stroje pri ktorých nebolo ani poňatia čo si v budúcnosti duté hlavy vymyslia...
Tu ide len o to, aby ľudia pod ťarchou tejto byrokracie všetko staršie poodhlasovali a podporili ekonomiku nákupom novej tachniky, ktorá sa kvalitou materiálov na staré stroje nehrabe. A keď na ňu nemáš, tak zaplatíš vo forme potvrdení, poplatkov a pokút...
Ja sa stále pozastavujem nad tým, ako pár desiatok poslancov dokáže manipulovať milióny ľudí, ktorý poslušne sklopia uši a podriadia sa tejto manipulácii...(a nielen v tejto oblasti ohľadom techniky).
Samozrejme jednotlivec nič nezmôže a ešte si to aj pekne odserie, že sa ozýva :(
Problém je že sa ľudia nevedia spojiť :pohlavek: a postaviť sa proti tejto mašinérii :vztek:
Nemôžem si pomôcť, ale v poslednej dobe keď počujem slovo "policajt", tak sa mi premietnu scény z filmu Jánošík, keď drábi v mene zemepánov mlátili chudobu. No smola, dejiny sa opakuju. Polícia=Drábi :'(

pavel sk

#335 Nový příspěvek od pavel sk »

Pises mi s duše Dream. Ja by som len rad vedel kto a kde sedi za tymi kamerami ktore su na STK nainstalovane? Kto to vsetko diriguje? Hlavne mena. Ked sa aj samotny technici pred tymi kamerami trasu ako, keby na nich hladel sam pan vsemohuci. Ako s tej kamery vidia ci ten ci onen technik robi robotu ako ma, ale bo ju flaka. Ono je to vsetko kus pod ruškom tajomstva.

CBS

#336 Nový příspěvek od CBS »

Ono je to celé s STK také na hranici zákona. Zamestnanec nemôže byť natáčaný pri výkone povolania, no keby sa proti tomu postavil jeden technik, alebo jedna STK s dotknutými urobia krátky proces. Fotky si môžu prezrieť obvodné urady, poverené organizácie testek, seka a štátny odborný dozor a možno ešte niekto z ministerstva dopravy, video sa pokiaľ viem neprenáša. Údajne, za fotky už pár technikov inkasovalo. O tom, že sa na 100% nerobia kontroly vie každý, aj na ministerstve, preto tlačia na STK formou štatistík. Keby sa kontrolovalo všetko do botky tak možno 10% vozidiel by neprešlo na 1x a takých 15% by neprešlo vôbec.
Zaujíma ma, čo požadujú v techničákoch na staré Supre a 25, ktoré nemali TBZ, ani etážový záves.
Oprava terchničákov je kapitola sama o sebe, faktom je, že napr u traktora dopísanie TBZ a pod, musia urobiť bezplatne, traktory, ktoré mali ešte TECHNICKÝ PREUKAZ väčšinou mali zapísané nejaké spájacie zariadenie, ale zamestnanci odboru dopravy to akosi nevidely. Kolega v práci dával opravovať už niekoľko techničákov, ale aj tie opravy stoja za to. Pôvodne potreboval dopísať na jedno auto kolonky o spájacom zariadení a zdvojenú montáž na zadnú nápravu, po oprave to poslal rovno na STK, len až tam si všimli, že na zdvojenú montáž sa akosi zabudlo, tak znova na odbor dopravy, konečne tam niečo dopísali, znova na STK a tam technik ukazuje vodičovi, že to stále nie je ono, lebo zapísali dvojmontáž na prednú nápravu, no to ho už na STK pustili. To že nevedome do techničáku zapíšu čokoľvek, bez väčšej kontroly, ale niečo dopísať na žiadosť majiteľa je takmer nemožné.

pavel sk

#337 Nový příspěvek od pavel sk »

Velky problem je aj to ze na uradoch ako su obvodny urad, urad dopravy, dopravny inspektorat a najdu sa aj STK robia ludia ktory nerozoznaju predok od zadku a traktor od nakladiaka. A tak to potom aj vyzera. Hlavne by si mali nastudovat Zalady dopravy a naco je stroj s nazvom TRAKTOR predovsetkym urceny. Traktor bez tazneho ci hydrauliky neni traktor. Este ma tak napadlo. Ked by som isiel s traktorom na TK a budem tam mat len dolne ramena tak ma zato posexovat nemozu :D . Vtedy to neni TBZ. Vtedy su to len ramena :smich: :smich: Horny šrob (3bod) necham jednoducho doma. :smich:

pavolmakys

#338 Nový příspěvek od pavolmakys »

Ako som pisal vyssie , ja som tiez chybny zapis oponoval, ale pani mi ukazla pocitac a fakt to tam neslo dat, nic vhodne okrem TBZ na miesto nejakyho typu tiahla tam nebolo. Vyzerala to byt chyba systemu. To ze mi povedala ze sa mam "urobit sprosty" pri kontrole prislusnikom je uz druha vec.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)

pavel sk

#339 Nový příspěvek od pavel sk »

Teba uz za tazne alebo TBZ na ceste policajti drbali? Lebo u nas zato na ceste nedrbali nikoho. Drbu zato len na STK.

pavolmakys

#340 Nový příspěvek od pavolmakys »

Zatial ma policajti na traktore nezastavili, som im za to uprimne vdacny :ano: .
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)

majo2

#341 Nový příspěvek od majo2 »

Zdravim vas, co sa tyka toho zavesu tak to je len pre stk, musite to mat zapisane inac neprejdete mam skusenost. na ceste to zelenych nezaujima.

CBS

#342 Nový příspěvek od CBS »

majo2 píše:Zdravim vas, co sa tyka toho zavesu tak to je len pre stk, musite to mat zapisane inac neprejdete mam skusenost. na ceste to zelenych nezaujima.
Tí ani nevedia čo to je, Samotná skratka TBZ je len z poľnohospodárskeho slangu a nie je podchytená žiadnou normou, či predpisom. Po správnosti už keď TBZ,tak by sa patrilo uviesť aspoň kategóriu a či je predný, alebo zadný.
Dnes sme prišli na ďalšiu špecialitku, v práci máme pracovný stroj, a odkedy sa prihlásil do evidencie, tak nemáme malý techničák, tak že kolega pôjde vybaviť nový a už vypisujeme žiadosť a všetky tie papiere a v tom sme zistili, že na jednej strane osvedčenia je uvedené iné VIN ako na druhej. Ako sa toto niekomu mohlo podariť? Už som videl vytlačenú iba prednú časť osvečenia, alebo neúplné, či preklep vo VIN, ale aby bolo iné VIN na jednej strane dokladu ako na druhej.

pavel sk

#343 Nový příspěvek od pavel sk »

Jednoducho to administrativne vsade flakaju a pristupuju k zapisom lahostajne. Im je to jedno ze niekomu zneprijemnia zivot a narobia starosti. AKo tam moze robit niekto kto nedokaze bez chyby napisat jedno VIN dvakrat rovnako bez chyby??? Takych ludi treba vymenit! V prvom rade by sa podniky ktore maju vela strojov traktorov mali stazovat na vedenie STK. Jedinec nezmoze nic s jednym traktorom :vztek:

silvia95

#344 Nový příspěvek od silvia95 »

Je potrebne mat na traktore zadne zasterky na STK? Slovensko

pavel sk

#345 Nový příspěvek od pavel sk »

U nas v RS zasterky vyzaduju. Pokial traktor nema udelenu vynimku zapisanu v TP. Traktory CASE u nas to maju zapisane.

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“