Drtič ( špalíkovač ) HD 11

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
jarda avsop

Re: Drtič ( špalíkovač ) HD 11

#316 Nový příspěvek od jarda avsop »

nože se museji svařet postupne po malych kusech naproti sobě celkem tam je 15 bodu a 35 svaru rotor mam komplet hotovy za 20minut

jarda avsop

#317 Nový příspěvek od jarda avsop »

fukar musí mít 1500 ot/min když budou menší slabe větvičky ucpavají vystupní trubku

P.S.

#318 Nový příspěvek od P.S. »

Uvažuji o koupi jednorotorového štěpkovače od p. Jardy z Jaroměře, ale pořád mám respekt z těch rázů do převodovky traktoru. Mám Z25K. Přečetl jsem celé vlákno a moc mi to rozhodování neulehčilo.

arbo73

#319 Nový příspěvek od arbo73 »

Z25K je veterán, za který nedávej ŽÁDNÝ štěpkovač!!! Já to zkoušel a není to dobré. Od p.Jardy hlava je perfektní, drtí spolehlivě a je opravdu nezničitelná. Můj tchán se sedmdesátkou Zetorem s ní ukroutil kardan, jelikož tam hodil věc, která do štěpkovače nepatří. Ale s hlavou není nic, pořád ostrá a drtí i malé větvičky. Kup si benzínový motor, pár převodů a není co řešit. To jsou moje zkušenosti.

pawka

#320 Nový příspěvek od pawka »

kardan ukroutil a hlava neháže jo?
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem

arbo73

#321 Nový příspěvek od arbo73 »

Jsem to napsal blbě, prasknul mu kříž na spojovacím kardanu mezi traktorem a štěpkovačem. Myslím, že tam teď už dal lamelovou spojka pro všechny případy.

mihi

#322 Nový příspěvek od mihi »

P.S. píše:Uvažuji o koupi jednorotorového štěpkovače od p. Jardy z Jaroměře, ale pořád mám respekt z těch rázů do převodovky traktoru. Mám Z25K. Přečetl jsem celé vlákno a moc mi to rozhodování neulehčilo.
PS ja mám 25 A a špalíkovač za ním používam už dlhšie..mám ale 2 rotorový, ,,sám,, som ho vyrábal..traktor to zvlada v pohode..
Citeľne sa prevodovka stíšila keď som dal na špalíkovač zotrvačník..
Raz sa mi stalo že som ukrútil kardan na špalíkovači..no bola to moja technická chyba, špíkujem do 8 cm..
Choď do toho,v najhoršom vymeníš náhonové kolečká ,,za pár penez a budeš kúriť odpadom čo iní vyhadzujú.
Keď tak kukni moje vlákno v 25- kách..

Ahoj :friends:
Mihi

jarda avsop

#323 Nový příspěvek od jarda avsop »

je fakt že to chce u starších traktoru u prace přemyšlet tak tam nebudu hazet větve 8 cm ale jen 5 až 6 cm to už je dost silna větev.Viděl jsem jednu Z 25 zničenou od dvourotoroveho špalikovače ale zase cpali tam větve 9cm.Každemu řikam že muj jednorotor je v pohodě ten zastaví i Z 8011 crystal a nic se mu nestane hlavně to nema cenu přehanět kvuli traktoru ja osobně drtim maximalně 6cm a nic se me nepovedlo zničit.Je fakt že jsou v zakladu dvoji zakazníci jedni aby to drtilo větší pruměr jak 8cm a druzí aby to hlavně drtilo slabe větvičky a ty už většinou měli pujčeny dvourotorovy ten ma se slabejma větší problem.Jednorotorovy je opravdu idealní do 6cm každy stroj ma svoje vyhody i nevíhody.A co se tyče těch razu je na tom lepe jednorotorovy ale uplně bez razu není vyraběl jsem oboje tak si myslím že s tím mam největší zkušenost

P.S.

#324 Nový příspěvek od P.S. »

Z25K je veterán, za který nedávej ŽÁDNÝ štěpkovač!!! Já to zkoušel a není to dobré. Od p.Jardy hlava je perfektní, drtí spolehlivě a je opravdu nezničitelná. Můj tchán se sedmdesátkou Zetorem s ní ukroutil kardan, jelikož tam hodil věc, která do štěpkovače nepatří. Ale s hlavou není nic, pořád ostrá a drtí i malé větvičky. Kup si benzínový motor, pár převodů a není co řešit. To jsou moje zkušenosti.[/quote]

Když budu ke štěpkovači bastlit převody a motor, tak to bude cenově úplně mimo.

koďousek

#325 Nový příspěvek od koďousek »

Spis je problém ze ty vyvodove hřídele nejde sehnat v původní kvalitě, dnes je ta druhovyroba osizena, cementování jen povrchove. Někde v bibosovo vlákně se píše ze u 30ky traktoru ta hřídel vydržela 14dni. To je asi jediný čeho se bojím u starších traktoru. Jinak nevidím další důvody proč nezapojovat stepkovac.

Podle me je treba rázy řešit pruznyma clenama jako je to u většiny zemědělských strojů a ne to zapojovat naprimo natvrdo. Klínové řemeny a hardyspojka když reknu jako příklad ty rázy stoprocentně ztlumi. Ale je to každého věc jak si to zapojí.

Jak jsi na tom vůbec Jardo s drtici? Přešel jsi na novy model s větším rotorem? Ujal se nebo děláš porad ten původní?
Octa 2 4x4 BXE
Peugeot 406 Break 2,0 HDi RHZ 80kW, Facelift, rv2000, spotřeba dle PP 5,4
Suzuki RF900R 101kW, Jawa 592, Cz 455, CZ477, CZ150C, Jawa90, Jawa555, B205
Zetor 25K od roku 74
Doogee S55

pawka

#326 Nový příspěvek od pawka »

taky hridel 30 a oproti 40 je polovicní. prehnane receno. ale jak rika jarda ,musi se na to rozumem a ne zkouset co to vydrzi. u dvou rotoru a experni prevodu na remenu,to musi snist všechno
60. léta strojově dobrý
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!

jarda avsop

#327 Nový příspěvek od jarda avsop »

novy ještě jednoduší drtič na vyrobu mam v hlavě ale nestíham vyrabět stary model už hodně lidí pochopilo že v jednoduchosti je sila.Mate pravdu že dnešní součastky do převodovky traktoru jsou nekvalitní, opravdu to je ošizene ve všem a to se nadavalo na komunisti že vyraběj šmejdy a ono to je obraceně

jarda avsop

#328 Nový příspěvek od jarda avsop »

momentalně předělavam pro zakaznika tovarní drtič agama a jemu podobne je to už 5 zakzník co řekl že to nefunguje.Použiju pouze motor a kolečka, nechapu že někdo mohl tento stroj dat do vyroby a že si to vubec někdo koupil, ozvěte se kdo s tím je spokojen?

pawka

#329 Nový příspěvek od pawka »

jak to vypada ten stroj?
60. léta strojově dobrý
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!

jarda avsop