Zahradní motorová sekačka na trávu

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
salus

Re: Sekačka - ohnutá kliková hřidel ?

#211 Nový příspěvek od salus »

Hodinky = číselníkový úchylkoměr, obr. např. zde: http://somex.cz/uchylkomery/ciselnikovy ... 58-mm.html a tím přípravkem je myšlen nějaký držák, pokud tedy nemáš origo stojánek na hodinky. Musíš zajistit aby hodinky byly pevně upevněny tak aby se hrot úchylkoměru dotýkal hřídele, pak s ní pomalu otáčíš a na "hodinkách" vidíš kolik setin, případně desetin milimetru ti to hází.

Britt

#212 Nový příspěvek od Britt »

Pokud nemáš hodinky, vraž to do servisu. Tady u nás rovnají kliky bez demontáže motoru za 1000 Ká.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

štěpa

#213 Nový příspěvek od štěpa »

Jasně, ono by stačilo vyrobit nějaký jednoduchý profil třeba z pásoviny, uchytit k tělu sekačky nebo motoru zespod, na konec třeba přivařit matku a do ní šroubek který by sis naštelovat aby se přesně dotýkal konce hřídele z boku, z hřídele sundat unašeč, a zatočit si a pozorovat jesli v jednom místě třeba drhne a v jinym je malá mezírka.

Obrázek

sice velmi nepřesně ale když by byla ohlá tak to musí být znát

Ibo81

#214 Nový příspěvek od Ibo81 »

Jo už chápem. Vďaka. V prípade potreby vyrovnania koľko max by ste boli ochotní zaplatiť? Je to nová sekačka, otázka,či skôr by nebolo rozumné hriadeľ vymeniť za novú...

malotraktor

Sekačka od Bedi

#215 Nový příspěvek od malotraktor »

Koukám na levnou sekačku GM 40 PSP - http://www.mountfield.cz/benzinova-seka ... p-1sek2166 . Co vy na to? Na fakt malé plochy. Ale je tam taky místo kde by byla dost nakloněna.
Nevěř všemu co si myslíš

Britt

Re: Motorove kosačky a krovinorezy

#216 Nový příspěvek od Britt »

Mě zradila sekačka uprostřed sezóny. Hliníkové šasí, variabilní pojezd a Honďáckej motor. Odešla jehla plováku, (nová stojí 900) motor se utopil benzínem a vyletělo těsnění pod hlavou ( nové za 800) a vše samozřejmě na objednávku. 100 metrů od baráku mám Stigu, tak jsem vyrazil na čumendu a rovnou jsem si odvezl tuhle krasavici.:
http://www.cime-shop.cz/cs/menu/katalog ... -s-17.html

Bavil jsem se s technikem a ten mi potvrdil opakované problémy s motory Honda, konkrétně s karburátory. Motory Briggs & Stratton jsou prý mnohem spolehlivější a tak jsem do toho šel. Sekačka jezdí nádherně lehce a doktořice s ní seká bez pojezdu, že prý je to na ní rychlé. Já mám delší nohy a tak stíhám jezdit s pojezdem. Sekačka bere i přerostlejší trávu na pojezd a na motoru není poznat že jde do zátěže. Jediné co chci vyměnit, je mulčovací nůž za obyčejný. Kdo má tu hrbatinu brousit a vyvažovat :)

malotraktor

#217 Nový příspěvek od malotraktor »

Jo ta Stiga je pěkná. Já ale hledám něco na opravdu malé plochy. To jsou takové pruhy třeba mezi záhonky a plotem. Na Béďovi netrvám, ale chci co nejlevnější. Popravdě sekačku možná na ty kousky ani nepotřebuju spíš ji jen chci. K těmhle úvahám mě přivedl ten leták v novinách.
Když třeba čtu v popisu k jednotlivým typům šasi plastové a jinde šasi z polypropylenu, nevím jestli je v tom rozdíl.
Nevěř všemu co si myslíš

Britt

#218 Nový příspěvek od Britt »

Plast je všeobecný název pro umělé hmoty, které při zahřátí měknou. Polypropylen je jeden z široké řady termoplastů a máš z něho doma např. trubky na rozvod vody.Takhle nás to učili před 30 lety :)

Leo

#219 Nový příspěvek od Leo »

Pokud zástrčka do elektriky není 50m od sekačky, nestačila by elektrická? Sousedka a já máme stejné zahrady na sečení, ona má motorovou sekačku, já elektrickou, a je tam dost vidět, jak se musí sousedka starat o sekačku, aby ji jezdila, narozdíl ode mne, který jen zastrčí zásuvku a jede.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.

malotraktor

#220 Nový příspěvek od malotraktor »

Mám zahradu bez elektriky. Stejně by mně vadilo to šachování s kabelem.
Nevěř všemu co si myslíš

DYK

#221 Nový příspěvek od DYK »

Když je to jak říkáš hledej v kategorii "bez pojezdu". Bude zase o něco lehčí a co tam není se neposere.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

malotraktor

#222 Nový příspěvek od malotraktor »

Jsem už nemohoucí stařec, tak by mě bavilo nechat se tou sekačkou po zahradě tahat. :prace:
Nevěř všemu co si myslíš

DYK

#223 Nový příspěvek od DYK »

Pak jsem si tvůj popis sekané výměry špatně vyložil.

malotraktor

#224 Nový příspěvek od malotraktor »

Popravdě. Uvažoval jsem i o sekačce bez pojezdu. Sice si občas půjčuju od kamaráda jakousi profi super s pojezdem, ale místy se s ní spíš přetahuju.
Nevěř všemu co si myslíš

DYK

#225 Nový příspěvek od DYK »

To je právě ono. U malých výměr je dost pravděpodobné, že se se sekačkou bude víc a častěji "manipulovat" než u větších ploch, kde si můžeš vychutnat pojezd. No a na tu malipulaci je lepší co nejlehčí sekačka, tedy i bez pojezdu, protože stejně pojezd počád zapínat a vypínat, no moc si ho neužiješ. A protože jsi vetchý stařec, bude se ti s lehčím strojem lépe a dýl manipulovat. :)

Odpovědět

Zpět na „Zahrada“