Zahradní motorová sekačka na trávu
Re: Sekačka - ohnutá kliková hřidel ?
Hodinky = číselníkový úchylkoměr, obr. např. zde: http://somex.cz/uchylkomery/ciselnikovy ... 58-mm.html a tím přípravkem je myšlen nějaký držák, pokud tedy nemáš origo stojánek na hodinky. Musíš zajistit aby hodinky byly pevně upevněny tak aby se hrot úchylkoměru dotýkal hřídele, pak s ní pomalu otáčíš a na "hodinkách" vidíš kolik setin, případně desetin milimetru ti to hází.
Pokud nemáš hodinky, vraž to do servisu. Tady u nás rovnají kliky bez demontáže motoru za 1000 Ká.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Jasně, ono by stačilo vyrobit nějaký jednoduchý profil třeba z pásoviny, uchytit k tělu sekačky nebo motoru zespod, na konec třeba přivařit matku a do ní šroubek který by sis naštelovat aby se přesně dotýkal konce hřídele z boku, z hřídele sundat unašeč, a zatočit si a pozorovat jesli v jednom místě třeba drhne a v jinym je malá mezírka.
sice velmi nepřesně ale když by byla ohlá tak to musí být znát
sice velmi nepřesně ale když by byla ohlá tak to musí být znát
Jo už chápem. Vďaka. V prípade potreby vyrovnania koľko max by ste boli ochotní zaplatiť? Je to nová sekačka, otázka,či skôr by nebolo rozumné hriadeľ vymeniť za novú...
-
Sekačka od Bedi
Koukám na levnou sekačku GM 40 PSP - http://www.mountfield.cz/benzinova-seka ... p-1sek2166 . Co vy na to? Na fakt malé plochy. Ale je tam taky místo kde by byla dost nakloněna.
Nevěř všemu co si myslíš
Re: Motorove kosačky a krovinorezy
Mě zradila sekačka uprostřed sezóny. Hliníkové šasí, variabilní pojezd a Honďáckej motor. Odešla jehla plováku, (nová stojí 900) motor se utopil benzínem a vyletělo těsnění pod hlavou ( nové za 800) a vše samozřejmě na objednávku. 100 metrů od baráku mám Stigu, tak jsem vyrazil na čumendu a rovnou jsem si odvezl tuhle krasavici.:
http://www.cime-shop.cz/cs/menu/katalog ... -s-17.html
Bavil jsem se s technikem a ten mi potvrdil opakované problémy s motory Honda, konkrétně s karburátory. Motory Briggs & Stratton jsou prý mnohem spolehlivější a tak jsem do toho šel. Sekačka jezdí nádherně lehce a doktořice s ní seká bez pojezdu, že prý je to na ní rychlé. Já mám delší nohy a tak stíhám jezdit s pojezdem. Sekačka bere i přerostlejší trávu na pojezd a na motoru není poznat že jde do zátěže. Jediné co chci vyměnit, je mulčovací nůž za obyčejný. Kdo má tu hrbatinu brousit a vyvažovat
http://www.cime-shop.cz/cs/menu/katalog ... -s-17.html
Bavil jsem se s technikem a ten mi potvrdil opakované problémy s motory Honda, konkrétně s karburátory. Motory Briggs & Stratton jsou prý mnohem spolehlivější a tak jsem do toho šel. Sekačka jezdí nádherně lehce a doktořice s ní seká bez pojezdu, že prý je to na ní rychlé. Já mám delší nohy a tak stíhám jezdit s pojezdem. Sekačka bere i přerostlejší trávu na pojezd a na motoru není poznat že jde do zátěže. Jediné co chci vyměnit, je mulčovací nůž za obyčejný. Kdo má tu hrbatinu brousit a vyvažovat
-
Jo ta Stiga je pěkná. Já ale hledám něco na opravdu malé plochy. To jsou takové pruhy třeba mezi záhonky a plotem. Na Béďovi netrvám, ale chci co nejlevnější. Popravdě sekačku možná na ty kousky ani nepotřebuju spíš ji jen chci. K těmhle úvahám mě přivedl ten leták v novinách.
Když třeba čtu v popisu k jednotlivým typům šasi plastové a jinde šasi z polypropylenu, nevím jestli je v tom rozdíl.
Když třeba čtu v popisu k jednotlivým typům šasi plastové a jinde šasi z polypropylenu, nevím jestli je v tom rozdíl.
Nevěř všemu co si myslíš
Plast je všeobecný název pro umělé hmoty, které při zahřátí měknou. Polypropylen je jeden z široké řady termoplastů a máš z něho doma např. trubky na rozvod vody.Takhle nás to učili před 30 lety
Pokud zástrčka do elektriky není 50m od sekačky, nestačila by elektrická? Sousedka a já máme stejné zahrady na sečení, ona má motorovou sekačku, já elektrickou, a je tam dost vidět, jak se musí sousedka starat o sekačku, aby ji jezdila, narozdíl ode mne, který jen zastrčí zásuvku a jede.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
-
Mám zahradu bez elektriky. Stejně by mně vadilo to šachování s kabelem.
Nevěř všemu co si myslíš
Když je to jak říkáš hledej v kategorii "bez pojezdu". Bude zase o něco lehčí a co tam není se neposere.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
-
Jsem už nemohoucí stařec, tak by mě bavilo nechat se tou sekačkou po zahradě tahat.
Nevěř všemu co si myslíš
Pak jsem si tvůj popis sekané výměry špatně vyložil.
-
Popravdě. Uvažoval jsem i o sekačce bez pojezdu. Sice si občas půjčuju od kamaráda jakousi profi super s pojezdem, ale místy se s ní spíš přetahuju.
Nevěř všemu co si myslíš
To je právě ono. U malých výměr je dost pravděpodobné, že se se sekačkou bude víc a častěji "manipulovat" než u větších ploch, kde si můžeš vychutnat pojezd. No a na tu malipulaci je lepší co nejlehčí sekačka, tedy i bez pojezdu, protože stejně pojezd počád zapínat a vypínat, no moc si ho neužiješ. A protože jsi vetchý stařec, bude se ti s lehčím strojem lépe a dýl manipulovat.