Frezka TOS FA3U

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
redcrown

Re: Frezka TOS FA3U

#3151 Nový příspěvek od redcrown »

Hoj,
asi si nechám vypálit na laseru tuto polici. Nástroje by se musel trochu nadzvednout, aby se nechali vzít dopředu. Napadá vás nějaká vada na kráse, že bych to případně zohlednil, než objednám díly. Ten červený díl je plast, který nevím, kolik bude stát. Doufám, že to nebude raketa. Uvidíme, poptám, snad to nebude víc, než origo plastová lůžka. U těch lůžek je nevýhoda, že by se museli zvedat na výšku celého kuželu.
dík za tipy.
Obrázek Obrázek
hydraulický půdní vrták http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 54&t=71067 , http://youtu.be/jVfCw5lBRcI
SU32, Hackert FUW 250, VS20A, MAG Fronius 250, TIG 200 AC/DC

Carl_P

#3152 Nový příspěvek od Carl_P »

Koupil jsem si frézku FU2A, tedy něco podobného jako FA3, stejně velký stůl, podobné posuvy, ale jen jeden motor na pohon všeho. Usadil jsem ji v dílně, dlouho předtím nejela, jen u prodeje, tak základní očista, atd. Vyzkoušel jsem všechny rychlosti otáček, jedou OK, uvnitř prší olej, mazání převodovky tedy OK.
Co nejde je ta brzda vřetena, to se točí i když je páka dole. Pak špatně drží páka zapnutí náhonu posuvů, jeden směr vyskočí hned - musím držet a druhý směr drží, ale občas vyskočí, zapojení tohoto náhonu je navíc trochu přes zuby. Neporadíte co s tím? Jinak rychlosti náhonu jedou zdá se všechny, akorát u přepínače chbí ten hliníkový talíř s rychlostmi posuvů, tak nevím co tam mám, nemáte někdo z nějakého vraku?
Přílohy
8BBmQ82FBL3rt249V6Jw5aVseGFB_xZ_JfqGxa2mTj4U9dIMojBm9AA3yrkMw9ZFKU_i0Rc.jpeg
8BBmQ82FBL3rt249V6Jw5aVseGFB_xZ_JfqGxa2mTj4U9dIMojBm9AA3yrkMw9ZFKU_i0Rc.jpeg (9.92 KiB) Zobrazeno 1728 x

vitex

#3153 Nový příspěvek od vitex »

redcrown píše:Hoj,
asi si nechám vypálit na laseru tuto polici. Nástroje by se musel trochu nadzvednout, aby se nechali vzít dopředu. Napadá vás nějaká vada na kráse, že bych to případně zohlednil, než objednám díly. Ten červený díl je plast, který nevím, kolik bude stát. Doufám, že to nebude raketa. Uvidíme, poptám, snad to nebude víc, než origo plastová lůžka. U těch lůžek je nevýhoda, že by se museli zvedat na výšku celého kuželu.
dík za tipy.
Obrázek Obrázek
Kdybych neměl všechny zdi obsazené,řeknu abys to vzal přes kopírák. 8)Akorát mám SK50.

elbarto
Kontaktovat uživatele:

#3154 Nový příspěvek od elbarto »

Mas to pekny, neco podobneho potrebujeme vsichni jen jsme liny. Napadaji me snad dve veci. Jednak tomu udelat zada. Na zed, kde to bude viset nebude kapat hnus z nastroju. Treba i uzavrit dole at to necece po cele zdi. Mozna napises, ze nejsi cune a nebudes tam davat mokre trny. V dilne mi vsechno stale rezne, proto jen patlam a patlam olejem. Potom si nejsem jisty za sirka police neni prilis mala, abys tam dostal obutou celni frezu vetsich rozmeru ? Jakou uvazujes silu plechu 36 trnu, nektere asi "obute" to uz bude velka vaha.

redcrown

#3155 Nový příspěvek od redcrown »

Ahoj,
no čuně jsem i nejsem. Dík za tip, zkusím to zapracovat. Celé bych to rád udělal šroubované, bočnice by měly předpálený rastr děr, aby se daly jednotlivé police nastavit podle potřeby. To se ale nevylučuje tomu udělat záda a vanu dospod. Kriticky to ale nevidím. Spíš jsem si říkal, že by před to byla šikovná nějaká roletka, aby do toho nesedal prach a poletující bordel.
říkal jsem si, že ty police by byly z 2mm, nosné boky 3mm. Ty police by asi měli po rozumných odstupech ještě výztužná žebra, stejná jako krajové pro vešroubování do boků. Spíš ale podle potřeby. Navíc by se ta police ještě přivrtala min. v polovině taky do zdi. Zadní přehnutí police je dost vysoké. Stejně ale zvážím, jestli to celé neudělat z 3mm.
Rozměr,no to je problém. Kvůli místu se snažím o kompaktní provedení. Největší mám plátkovou korunku 100mm. Ta se tam vejde v pohodě, menší pilky, VHU hlava taky a nějaký extrém bych nechal do skříně.
Nákres je tady.https://www.dropbox.com/s/tm0xsyo0nt1bp ... 0.pdf?dl=0
dík za náměty.
Naposledy upravil(a) redcrown dne sob led 16, 2016 9:33 pm, celkem upraveno 1 x.
hydraulický půdní vrták http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 54&t=71067 , http://youtu.be/jVfCw5lBRcI

vitex

#3156 Nový příspěvek od vitex »

To je hodně dobrý. 8)

Carl_P

#3157 Nový příspěvek od Carl_P »

Našel jsem foto převodovky posuvů, problém bude asi že ta rohatka napravo co přepíná směr otáček nedrží na místě, jestli je za tím aretace, to není vidět.
Obrázek
Carl_P píše:Koupil jsem si frézku FU2A, tedy něco podobného jako FA3, stejně velký stůl, podobné posuvy, ale jen jeden motor na pohon všeho. Usadil jsem ji v dílně, dlouho předtím nejela, jen u prodeje, tak základní očista, atd. Vyzkoušel jsem všechny rychlosti otáček, jedou OK, uvnitř prší olej, mazání převodovky tedy OK.
Co nejde je ta brzda vřetena, to se točí i když je páka dole. Pak špatně drží páka zapnutí náhonu posuvů, jeden směr vyskočí hned - musím držet a druhý směr drží, ale občas vyskočí, zapojení tohoto náhonu je navíc trochu přes zuby. Neporadíte co s tím? Jinak rychlosti náhonu jedou zdá se všechny, akorát u přepínače chbí ten hliníkový talíř s rychlostmi posuvů, tak nevím co tam mám, nemáte někdo z nějakého vraku?

lukin1156

#3158 Nový příspěvek od lukin1156 »

Dá se s vyvrtávací hlavou (VHU36) Udělat na klasické frézce díra pro ložisko v dané toleranci ? Nebo je to více méně o štěstí ?
Za stálého míchání, nalejeme do hajzlu :D

ota

#3159 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, s těma držákama mám připravený ty původní krabičky z plastu co v nich byly trny. jednou nakázal mistr v bývalé práci uklidit a kluci měli za mašinou plnou bednu těch plastovejch krabiček. Tak je museli vyhodit. Byla jich plná popelnice na plast. Tak jsem si jich igelitku napakoval. Je to docela bytelná krabička. jen to musím upravit. Některé půjdou vložit bez úpravy. A některé třeba redukce ISO40/MK2 je nižší tak budu muset snížit tu hranu krabičky protože tam redukce zapadne dolejc. Tyhle krabičky buďto přišroubuju nebo přilepím na poličku, která bude trochu pod úhlem. To aby se vešlo víc kusů nad sebe a nebylo to až ke stropu.
To jak máš ten obrázek, to by šlo vyrobit lehce. Vypálit na lejzru a na ohraňováku naohýbat tu přední zesílenou ( zprofilovanou ) hranu. No ale potom sehnat nějaký plast a ten by chtělo na vodu vyřezat tvary. Ale ten plast bude docela pecka. Nějakej POM ten by šel. Sice nemusel by bejt silnej, stačilo by i slabšího něco. Jen aby to na tom leželo.
Jinak když uděláš trochu profil, unese to 2,0 mm plech jako nic. U ohraňováku jsme měli ragál. Stojáky byly z 3 mm plechu profily. V tom vysekaný šestihrany a kde byla police tam se nalisovala lisovací matka a přišrobovala police. To podle vejšky lisovníku či matrice. Police byly z 2 mm plechu naprofilované. Ale nijak ne moc záhadně. jen takové kastlíky podle nástroje. A v zadu záda třeba 100 mm vysoký. Ty stojky byly vždacky tři. Na krajích a na prostředku jedna. Výztužná. Matrice nebo lisovník metrovej kus měl délku 1000 mm a váka byla i 50 kg. Když se vložil do police ležel jako přibitej. Nemá cenu to dělat předimenzovaný. Potom je to cenově dražší, když máš matroš kupovat. Podívám se, jestli někde nemám fotku toho jednoduchýho regálu co jsme v tom měli ten vercajk na ohraňovák, třeba to podle toho odvodit.
Taky asi spíš budu řešit kam s tím regálkem. Místa je málo, málo.

elbarto
Kontaktovat uživatele:

#3160 Nový příspěvek od elbarto »

Police. Plast je poctiva prace, ale nevim zda neni trosku i zbytecna. Trny stejne lezi na hornim krouzku. Tak me napada ... mam moznost paleni, ale nemam moznost ohybani v teto sile. Kdybys mel chut udelat par kusu (pouze derovanych a naohybanych polic, zbytek si vyrobim) navic, budu rad. Mozna by se i naslo par dalsich zajemcu.

Mílap

#3161 Nový příspěvek od Mílap »

Jenom poznámka k těm policím, nedělal bych je dopředu otevřené, ale ve tvaru obráceného U, do horní plochy vycvakat díry pr45. Materiál buď pozinkovaný oc. plech nebo hliník, tloušťka plechu musí stačit 2mm při výšce police 50-60 mm a délce 1m, šířka podle potřeby. Zazubení není potřeba, stačí trn trochu nadzvednout, vyklonit dopředu a vyjmout. Chci takhle nabastlit poličky do plechové skříňky z Tony, ale nějak nejsou lidi.

redcrown

#3162 Nový příspěvek od redcrown »

Elbarto: no ten plast tam má ten smysl, že je užší než ta drážka v kovové polici a při zasouvání se nebude kužel odírat o drážku v polici. Té dosedací čelní plochy bych se nebál. Taky mě napadlo na tu hranu natáhnout nějakou tenkou lemovku, ale to by nebylo ono. Počkám na nabídku za ten plast a pak udělám prototyp. Pokud pak někdo bude mít zájem, klidně mu poskytnu výkresy pro výpalky a ohranění. Pokud ty máš kde pálit, tak si to nech vypálit (předpokládám že zadara) a pak si to nech někde už jen ohranit. Ohranění je jednoduchá a levná operace a dělá to kde kdo.

elbarto
Kontaktovat uživatele:

#3163 Nový příspěvek od elbarto »

Asi jsem to spatne napsal. Smysl plastu chapu jen mi prislo, ze tu paradu prodrazi. Mas ale pravdu, ze skrabat trny i na konci je skoda. Ty lemovky na plech pouzivam, potrebuji dost velky radius a jsou pomerne humpolacke. Az to poladis, tak za vykres budeme moc vdecni.
At taky necim pomuzu. Na CNC forum na hafo lidi co ma male i velke gravirky, ta by plastik mohla kosnout. Jestli ti to pomuze, posli vykres plastu at to tam muzu povesit. Treba se nekdo nabidne i cenove rozumny matros.

redcrown

#3164 Nový příspěvek od redcrown »

dík za nabídku. počkám, co nabídne zdejší firma na zpracování plastu. Pokud to nebude pakatel, budeme hledat jiné řešení. Budu průběžně informovat.

milda87

#3165 Nový příspěvek od milda87 »

Tady ještě inspirace na stojan na zem s kolečky a dovedu si představit i nějaká dvířka....

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“