VLEK 5T
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: VLEK 5T
Mám dotas k vleku BSS 53S. Mám provedení s pneu 10,50 x 16, ale je na něm mraky práce, navíc gumy jsou kromě rezervy v háji. Musel bych udělat podlahu, konce nosníků korby, sajtny, přejít brzdy a hevery. Hlavně cena pneu 10,50x16 je to proč se mi do něj nechce.
Mám možnost za slušnou cenu mít celkem zachovalý BSS 53S, ale na kolech 8,25x15. Tam jsou pneu zánovní a opticky je celkově o dost zachovalejší. Zadní čelo by také potřeboval nové, ale jinak má pěknou podlahu, fukční brzdy i sklápění. Do bubnů ale nevidím (ložiska, obložení). Asi bych zkusil ze dvou udělat jeden. Jsou tam nějaké rozdíly? Našel jsem jenom , že provedení na 15" může mít jiné nápravy ( čtvercový prúřez) a třmeny na péra. Asi je lepší, že je celkově nižší. Budou mi navzájem pasovat díly, náboje, pakny, bubny, oj a pod? Je mi jasné, že širší 16" se v poli tolik neboří, ale bude jezdit převážně na silnici. S techničákem nebude problém, tam mám zapsané pneu oboje. Z toho co zbyde udělám sklopnou dvoukolku.
Mám možnost za slušnou cenu mít celkem zachovalý BSS 53S, ale na kolech 8,25x15. Tam jsou pneu zánovní a opticky je celkově o dost zachovalejší. Zadní čelo by také potřeboval nové, ale jinak má pěknou podlahu, fukční brzdy i sklápění. Do bubnů ale nevidím (ložiska, obložení). Asi bych zkusil ze dvou udělat jeden. Jsou tam nějaké rozdíly? Našel jsem jenom , že provedení na 15" může mít jiné nápravy ( čtvercový prúřez) a třmeny na péra. Asi je lepší, že je celkově nižší. Budou mi navzájem pasovat díly, náboje, pakny, bubny, oj a pod? Je mi jasné, že širší 16" se v poli tolik neboří, ale bude jezdit převážně na silnici. S techničákem nebude problém, tam mám zapsané pneu oboje. Z toho co zbyde udělám sklopnou dvoukolku.
Zetor 25K, 2023, 3011, 7245, ZŤS 8011, Fergie TEA 20, Ferguson 35, Gutbrod 1050,
ja zedvou skladal taky jeden napravy jsem mel stejny ja mel rozdil v heverech jeden mel kolibku druhej koule
Ty hevery jsem také koukal, že v katalogu ND jsou uvedeny dva průměry 80mm a 60mm. Brzdové válce také buď 80mm nebo 100mm. Je to asi podle roku výroby.
Zetor 25K, 2023, 3011, 7245, ZŤS 8011, Fergie TEA 20, Ferguson 35, Gutbrod 1050,
Tak jsem ho byl skouknout. Hevery jsou jiné, já mám s kolíbkou a tyhle jsou na koule, před nedávnem dělané výměnným způsobem. Korba je pěkná se 4mm podlahou, ale rám mám lepší na to mém. Gumy pěkné, nápravy čtvercový průřez a má dva brzdové válce na zadní nápravě, já tam mám jeden.. Oj je ohnutá. Ty vršky heverů mi budou pasovat , kdybych chtěl tu korbu přehodit? Pokud dohodneme rozumnou cenu , tak by byl ze dvou jeden pěkný.
Nemáte někdo tyhle pneumatiky na petitune Pneu Mitas FL-06 8.25-15 14PR TT?
Chci si je koupit,mají super nosnost a píšou,že se dají dát i na vleky,takže pokud máte někdo zkušenosti... Dík.
Chci si je koupit,mají super nosnost a píšou,že se dají dát i na vleky,takže pokud máte někdo zkušenosti... Dík.
bezne je obovame a bez problemu
No, jo,že jsem ti nezavolal!! Jinak je to na zgeneralkovanou pětku od tebe.Dostala nový sajtny a nástavby a v létě na ní bylo 64q pšenice a to nebyla plná,ale mám strach z těch pneumatik, takže dostane nový tyhle.Zítra si pro ně jedu do Chlumce... teď s ní jezdím do lesa.
tech gum se moc neboj oni budou povrchu rozpuchrely ale i tak snesou hodne lidi sy je unas berou stary sjety na karky a co ještě vydrzej
Dvě jsou špatné, jedna měla dokonce úplně prodreny plátno.Tak koupím všechny čtyři, stejně musím něco utratit do konce roku...chci se zeptat,píšou, že se mají foukat na 8!! Ty je tak foukas?
foukam je na 4,5 az 5 a staci to ten tlak 8 je primax zatizeni na kolo ale je pak i mensi rychlost nutno dodrzet
Neviete niekto aký má vonkajší priemer pneumatika 8,25 x 15?
Ďakujem
Ďakujem
Pneumatika 8,25 x 15 má průměr +- 86 cm.
Ďakujem
-
Kluci poraďte mi, mám se jet dívat na 5 tunu - je to na kolech 10,5-16, a je s STK do 2017.na co se vše podívat.prodejce mi poslal fotky, na jedné je vidět díra v podlaze, co plech jak má být origo, je tam 3 nebo 4 plech, nebo snad 5mm?
vím že mám: změřit rozměr ložné plochy, výšku z bočnicemi ať to sedí s doklady, to samé rozměr pneu ale co dál, napadlo mě, že ji nechám napojit na traktor zvednout sklápění na max a nechat páku přidrženou- ať čerpadlo tlačí olej do majlerů-projeví se takhle netěsnost majlerů? je to pravda?
jak prohlédnout rám, korbu, co mi poradíte?
výrobní štítek by měl být kde, vím , jen že nad pravým předním kolem je výr. číslo, to snad najdu, co když pasovat nebude, přerážel to číslo už někdo?
do budnů nevidím, brzdy ložiska bych v nejhorším udělal.Při zkušební jízdě bych to i projel, brzdy atd..
šajtny jsou dřevěné, jsou dělané i oplechováním..jde když tak nějak vyrovnat lem ložné plochy, na fotce jde vidět cca1-2 cm díra mezi podlahou a šajtnou? a co kolíky, ty by měli jít vytáhnout v nezatíženém stavu všechny,že jo?
díky za každou radu..
foto zde.http://gbe.rajce.idnes.cz/vlek/
vím že mám: změřit rozměr ložné plochy, výšku z bočnicemi ať to sedí s doklady, to samé rozměr pneu ale co dál, napadlo mě, že ji nechám napojit na traktor zvednout sklápění na max a nechat páku přidrženou- ať čerpadlo tlačí olej do majlerů-projeví se takhle netěsnost majlerů? je to pravda?
jak prohlédnout rám, korbu, co mi poradíte?
výrobní štítek by měl být kde, vím , jen že nad pravým předním kolem je výr. číslo, to snad najdu, co když pasovat nebude, přerážel to číslo už někdo?
do budnů nevidím, brzdy ložiska bych v nejhorším udělal.Při zkušební jízdě bych to i projel, brzdy atd..
šajtny jsou dřevěné, jsou dělané i oplechováním..jde když tak nějak vyrovnat lem ložné plochy, na fotce jde vidět cca1-2 cm díra mezi podlahou a šajtnou? a co kolíky, ty by měli jít vytáhnout v nezatíženém stavu všechny,že jo?
díky za každou radu..
foto zde.http://gbe.rajce.idnes.cz/vlek/
No podľa mňa je to 7 t vlečka. Ak ju majiteľ prezentuje ako 5 t, potom neviem.... ale čo si pamätám tak 5 t mali pneu 8,25 x 15, alebo s mýlim?
Okrem spomínaných veci si pozrite točňu aby tam nebola príliš veľká vôľa.
Čo sa týka tech. stavu premyslite si ktoré veci si dokážete sám s nie príliš veľkými nákladmi opraviť a na ktoré si budete musieť niekoho najať, vtedy sa oprava predražuje. Tolerantnosť k nedostatkom je taktiež závislá na cene a tú nevieme. A HLAVNE si uvedomte že to nie je nový tovar...
Veľa šťastia!!!
Okrem spomínaných veci si pozrite točňu aby tam nebola príliš veľká vôľa.
Čo sa týka tech. stavu premyslite si ktoré veci si dokážete sám s nie príliš veľkými nákladmi opraviť a na ktoré si budete musieť niekoho najať, vtedy sa oprava predražuje. Tolerantnosť k nedostatkom je taktiež závislá na cene a tú nevieme. A HLAVNE si uvedomte že to nie je nový tovar...
Veľa šťastia!!!