Frezka TOS FA3U

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
ota

Re: Frezka TOS FA3U

#3121 Nový příspěvek od ota »

Tak chlapci frézka na prodej. Mít Kačky, tak bych se jel podívat. Protože obrázek je focenej v noci nebo ve špatné kvalitě. Ale tohle by se mi líbilo a celkem po týhle mašině stonám. No nejsou finance, nebude mašina. Za tuhle cenu jsem ji viděl tak 2x zatím! Takže kdo máte Kačenky tak neváhejte a pište nebo jeďte na kukandu!
FNGJ 32 za 80 000 Kč!! Hodně dobrá cenovka a nevypadá to snad ani na překupníka, má tam ještě soustruh SN 40C za 60 000 Kč což je taky dobrá cenovka, ale ta SN by mě nelákala i když má odměřování.
Takže odkaz:
http://stroje.bazos.cz/inzerat/55759839 ... NGJ-32.php
Obrázek

elbarto
Kontaktovat uživatele:

#3122 Nový příspěvek od elbarto »

Pokud to neni nejaky novorocni vtipek nebo fake je to zivotni kup. Presne tohle bych hrozne rad, ale momentalne nemam prostor. Tento stroj za tuto cenu je snad neskutecny.

Miki2t

#3123 Nový příspěvek od Miki2t »

Ahoj, mám pár otázok ohladne FA3AU ktorú sa snažím oživiť.
1. - Ak zapojím poradie fáz tak aby fungovalo mazanie (prevodovky vretena), vreteno(vertikálnej hlavy) sa točí v polohe č I. na pravú stranu, ale suport jazdí opačne a nefungujú ani koncové spínače. To vlastne nieje až taký problém (môžem prehodiť poradie fáz na motore posuvov), len nerozumiem ako na tej frézke robili moji predchodci.
2. Ako funguje mazanie vertikálnej hlavy ? na strane je olejoznak pod ním nejaké "čudo" ktoré sa nedá stlačiť ani s ním hýbať.
Obrázek
3. z predu je tlačidlo na premazanie, ktoré keď stlačím, nič sa neudeje (stláčam ho pri zapnutom posuve, po zapnutí posuvu hladina v spodnom olejoznaku klesne). budem musiet rozobrat suport ?
Obrázek
4. povodný olej som vymenil za nový "LOŽISKOVÝ OLEJ OL-J 46" , je tento olej vhodný ? frézka bude využitá asi 1 hodinku do týždna.
5.Nefunguje jeden koncový spínač priečneho posuvu,
Obrázek
Vytečie nejaký olej po odmontovaní tohoto domcu?
Ďakujem

ota

#3124 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, tohle je už ta novější hlava. Má tohle mazání. Uvnitř hlavy je takový rozvod trubičkama. Myslím že je ta trubička vždycky nad ozubeným kolečkem v hlavě. Ty trubičky nevím proč se často ucpávaly. Ten olej špatně protejkal s níma. Nebo se stalo, že to někdo přihnul a občas to kolo žvejkalo a trubička byla neprůchodná. Je tam olejoznak v tom by měl být vidět olej. Vrchní itvor by měl být nalejvací. Tam se lil olej do hlavy. To spodní by měla být pumpička. Tou se přez pružinku pumpoval olej těma trubičkama do převodů právě na to kolo. Pumpičkou se mělo párkrát pumpnout ale už si nepamatuju jak to přesně uváděli v návodu.
Zapojení elektriky. Na tom panelu na tělese frézky jsou tři vypínače. Prostřední malej je zapínání chladícího čerpadla. V levo je vypinač dvě polohy. Jedna je vypnuto, druhá zapnuto. Vypinač v pravo má dvě polohy. Jedna vlevo jsou levé otáčky druhá v pravo pravé otáčky. Zapojáš přívodní kebel a zapneš levý vypinač do plohy zapnuto. Olejové čerpadlo musí tlačit mazací olej do převodovky. Poznáš v okýnku na stojanu převodovky že proudí olej. Posuv by ,ěl jezdit psrávným směrem. Podélný páka do prava posuv doprava. Jinak je něco špatně uvnitř zapojené. Otáčky vřetena si potom přispůsobíš přepnutím pravého vypinače.
Tlačítko mazání posuvu. Zapneš podélný posuv a držíš tlačítko. Zase je to podle návodu nějakou dobu předepsanou. Oni uvádějí, až skápne v kontrolním okémku v pravo od tlačítka kapka. Ale mě taky neskápne. A když podržím dýl, za chvíli mi vyteče olej vzadu za stolem. Namaže to posuvové plochy pod stolem. Proto tlačítko zmačknu jen na chvilinku. Aby to nemazalo moc potom všude vyleze olej a kape dolů na ten stojan co jsou ty otvory pro nalévání chladící kapaliny do nádrže.
Zkus rozebrat víčko toho spinače příčného posuvu. Uvnitř se někdy přilepí to spínání. Nebo se třeba uvolní drátek. V horším případě se rozdrtí ten bakelit spinače a to se blbě schání.
Mám taky FA3AU, ale podle obrázků mám asi ten novější typ, ale hlavu tu starší.

winch

#3125 Nový příspěvek od winch »

Na tej hlave je pumpička na mazanie, máš na nej asi ulomený závit na naskrutkovanie guličky, vyšrobuj to, zo spodu je deklík s vypúšťacím otvotom, môžeš to vyčistiť, a tú pumpičku rozhýb- musí sa sama vracať. Keď zmačkneš to tlačidlo pod stolom, otvoríš kanálik ktorí vedie od čerpadla oleja v skrini posuvov, a maže klzné plochy pozdlžneho a priečneho stola, matky posuvov...- musí byť zapnutý posuv (je jedno aká rýchlosť) Keď ho držíš zmačknutý cca 1 min, malo by spod rybiny pozdlžneho stola začať tlačiť olej, ak to dlho nikto nemazal, musíš ho držať dlhšie. Pod tým viečkom olej neni (možno nejaké zbytky z prepadu)
Obrázek
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.

Miki2t

#3126 Nový příspěvek od Miki2t »

- ten doraz - je tam zlý bakelitový spínač, dá sa zohnať nový ?

- v spodnej nohe (pre skrutku vertikálneho posuvu) nebol žiadny olej, dolial som tam, prešiel stolom dole hore a všetok olej vytlačilo popri matici.

- piestik tej pumpičky na vertikálnej hlave bol ohnutý asi don niekto narazil, mal som hlavu dole a mám pocit že to náhonové kolo (to ktoré je na vstupe vertikálnej hlavy) má veľkú vôľu konkrétne 0,28mm axiálne a 0,06mm radiálne. má tam byť vôľa ? alebo to má byť predpäté ?

Ďakujem

winch

#3127 Nový příspěvek od winch »

Zohnať by sa ten koncák mal dať.
V nohe si olej mal, no je ho tam malá zásoba. Nemôžeš naliať plno ak je šrob celý vonku! a keď už dolievaš, nechaj otvorený nalievací otvor, a zídi dole, aby mohol prebytok vytiecť.
Sú tam proti sebe dve kuželíkové ložiská, no je to nešťastne riešené- zaistené iba segerkou, kde sa ložiská nedajú nastaviť, ja som to riešil osadenou podložkou- http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... start=3075
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.

scorpion.at

#3128 Nový příspěvek od scorpion.at »

ota píše:Tak chlapci frézka na prodej. Mít Kačky, tak bych se jel podívat. Protože obrázek je focenej v noci nebo ve špatné kvalitě. Ale tohle by se mi líbilo a celkem po týhle mašině stonám. No nejsou finance, nebude mašina. Za tuhle cenu jsem ji viděl tak 2x zatím! Takže kdo máte Kačenky tak neváhejte a pište nebo jeďte na kukandu!
FNGJ 32 za 80 000 Kč!! Hodně dobrá cenovka a nevypadá to snad ani na překupníka, má tam ještě soustruh SN 40C za 60 000 Kč což je taky dobrá cenovka, ale ta SN by mě nelákala i když má odměřování.
Takže odkaz:
http://stroje.bazos.cz/inzerat/55759839 ... NGJ-32.php
Obrázek

tak vypadá že to dostane překupník, volal sem hned ale bohužel jako druhý

zítra budu vědět na čem sem

milda87

#3129 Nový příspěvek od milda87 »

Třeba to překupník nebude.
Pokud by to byl překupník,musel bys to provést tak,jak to překupníci dělají....
Vzít auto,dorazit na místo a dát nějaké koruny navíc a tradá s mašinou domů... Však to všici známe,jak to často chodí!!
Pajšl bych na to měl já osobně jen kdybych věděl,že přeplatím překupníka. To s chutí! :)
Taky by se mohl stát,že dotyčný byl poctivec a neprodal by. :friends: Ale Ti jsou téměř na vymření.

elbarto
Kontaktovat uživatele:

#3130 Nový příspěvek od elbarto »

Nekdo nema misto, nekdo prasule, nekdo ma zlou zenu ... tohle nemit je velke utrpeni. Ted jeden chytrolin z CNC fora prodava to same v manualnim provedeni nastrikane, zaskrabane za pry "ferovych" 400 tis. bez DPH. Na dotaz proc si nebere prasky se urazil, ale nejmenuju ...

scorpion.at

#3131 Nový příspěvek od scorpion.at »

Jak ty ceny sleduji u těch překupníku tak asi půjdu do dražeb strojů v zahraničí vyjde to na super peníze i s dovozem

jinak stroje se dnes odváží to mi bylo řečeno

kenybz

#3132 Nový příspěvek od kenybz »

je to sice obchod ale nasere to no mě se to stalo víckrát a to jsem byl domluvený po telefonu volal jsem jako první a po mě volal překupník a toho prodávajícího přesvědčil aspoň teda prodávající zavolal a omluvil se a že ten překupník bere vše co tam má a nemusí se o nic starat no tož tak

Jimmy

#3133 Nový příspěvek od Jimmy »

scorpion.at: kde takový aukce probíhají? Občas je něco vidět na německým ebay, ale ty konečný ceny mi přijdou ještě vyšší než u nás.

ota

#3134 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, sice ne přímo já, ale brácha koupil CNC mašinu přez dražbu v zahraničí. Bylo to přez Troostwijk a cena byla super. Jenže je třeba to trefit že je málo příhozů. Dražili celou firmu a ty stroje tam měli stejný dva. Na ten jeden bylo 12 příhozů a na druhej jen dva. Brácha přihazoval na oba. A tak vydražil ten jeden. Měl štěstí a sehnal dopravce, kterej byl asi 50 km od místa dražby a on mu mašinu naložil a vzal na spáteční cestě domů na auto a dovezl mu ji za slušnou cenu. Když to spočítal, stálo to asi polovinu co by to stálo tady.
Já jsem dražil taky u Troostwijku před pár lety příslušenství a trefil jsem 5 věcí. Ceny byly asi tak 1/3 běžně nabízené ceny u nás. Jinak ostatní dražby byly tak vysoko, že jsem na to neměl, nebo jsem měl hranici a tu to překročilo. Když jsem si byl věci vyzvednout tak tam byla většina Německy mluvících zákazníků. Ty ceny pro ně byly hodně dobré a skoupili co šlo. Protože já jsem pořát přepočítával Eura a kurz a oni to mají rovnou za Eura a nemají přepočet a dají si to do nákladů odpočet, což kam já si dám odpočet. :(

ota

#3135 Nový příspěvek od ota »

Tak klucí kdo máte strmák 50? Tady je inzerát a neváhejte. Tahle hlavička je moc laciná!! Cena 300 Kč, levnější těžko seženete! 8)
http://stroje.bazos.cz/inzerat/56306501 ... -hlava.php
Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“